Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

To millioner bildemeldinger (MMS) 17.mai

Hos Telenor ble MMS-trafikken firedoblet 17. mai. Hos Telia tredoblet. Til sammen ble det i deres to nett sendt over 2 millioner MMS-bilder.

Les mer #Mobil

54 norske kommuner har ingen aksessfiber

I fem av Norges kommuner har alle tilbud på fiberbasert bredbånd. I 54 kommuner er det ingen som har det.

Les mer #Bredbånd

Oslo en fibersinke?

Oslo har bare 27 prosent FTTH-fiberdekning, men derimot hele 68 prosent HFC dekning. Det gjør Oslo-markedet attraktivt for fiberoperatørene selv om Oslo-kundene allerede har høye hastigheter og prisene de oppnår i borettslag er mye lavere enn i villa.

Les mer #Bredbånd

Tidenes største hackerangrep

WannaCry har slått ut sykehus i England, mobilnett i Spania, og tjenester i over 100 land, har spredd seg i høy hastighet. I Norge er få angrepet. 200 000 ofre er registrert på verdensbasis.

Les mer #Nyheter

Kombinerer mobil og IoT i skyen

Baker Brun i Bergen er blant de første i Norge som digitaliserer papirrotet og skjemaveldet, og samler alle kontroll- og rutineoppgaver i en ny app.

Les mer #Mobil

Lønnsom byttehandel Telenor-Schibsted

Telenor gjør en byttehandel med Schibsted som innebærer at Telenor går ut av online markedsplasser i Latin-Amerika og blir 100 prosent-eier i tre land i Asia. Transaksjonen gir Telenor en netto gevinst på 3,4 milliarder kroner.

Les mer #Nyheter

Enormt fibermarked i Norge

Hvor stort er egentlig fibermarkedet i Norge? På lang sikt er svaret: Det utgjør alle som ikke har fiber. Det vil si 1,6 millioner husstander.

Les mer #Bredbånd

Arealdekning fortsatt en stor utfordring

Tele2 og Telenor har i sitt felles nett i Sverige nå 90 prosent arealdekning. Det har også de to andre store operatørene Telia og 3, I Norge er arealdekningen nå 65 prosent på 4G.

Les mer #Mobil

Torstein Olsen tar et steg tilbake

Direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Torstein Olsen, har sagt opp sin stilling og vil fortsette som fagdirektør i Nkom.

Les mer #Nyheter

Blodrød fibervekst i Danmark

Blodrøde resultater og stor vekst. Det preger de danske fiberselskapene. Danmark har nå om lag 530 000 fiberabonnenter. Norge trolig rundt 800 000 målt ved årsskiftet.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

    Mest lest