Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Deutsche Telekom trapper opp fiber

Deutsche Telekom trapper opp sin FTTH-satsing kraftig. I år legger de 40 000 kilometer ny fiber. Neste år 60 000 kilometer.

Les mer #Bredbånd

Grønt lys for selvkjørende busser

Tirsdag ble regjeringens lovforslag vedtatt om selvkjørende busser av Stortinget. Loven skal etter planen tre i kraft 1. januar 2018. Dermed kan det bli mulig å søke allerede like over nyttår.

Les mer #Mobil

Nordix ekspanderer kraftig under Telenor

Nordix Data i Tromsø er særdeles aktive etter at de i 2mars 2016 ble kjøpt av Telenor. For tiden har de 15 fiberprosjekter i gang om lag 10 av kommuner i Troms og Nordland.

Les mer #Bredbånd

El-biler kan sprenge kraftnettet

Enova har lagt fram en rapport som konkluderer med at dagens kraftnett ikke tåler fremtidens belastning.      

Les mer #Nyheter

Grunn til å missunne danskene

Bredbånd i Danmark koster alt under det halve av hva det gjør til villa i Norge. Og nå tror ekspertene at det fra neste år skal bli enda billigere. - det er grunn til å misunnne danske, sier Finn Myrstad i Forbrukerrådet.

Les mer #Bredbånd

Den store kampen om kabelkundene

Telenor og Get har nølt lenge med å oppgradere kabelnettet. I 2018 vil de begge gjøre det, fortrinnsvis der behovet og konkurransen tvinger den til det.

Les mer #Bredbånd

GPS viser fibernett nøyaktig

Effektiv og nøyaktig GPS-innmåling av fibernett HemneNett tar i bruk et nytt og effektivt verktøy for GPS-innmåling av sine fiber- og HFC-nett.

Les mer #Bredbånd

5G ingen trussel mot WiFi

5G vil ikke i overskuelig tid bli noen stor trussel mot WiFi. Det avgjørende spørsmålet er om mobilindustrien finansielt er i stand til å utvikle 5G raskt.

Les mer #Nyheter

150 millioner til bredbånd

Tilskuddet til bredbånd i distriktene i 2018 økte med 80,3 millioner i budsjettforliket på Stortinget og blir dermed på 150 millioner kroner – vel 11 millioner mer enn for i år.

Les mer #Bredbånd

Maskinskatt vekk - styrker også bredbånd

I budsjettforhandlingene kunne regjeringen etter lang diskusjon enes om å fjerne maskinskatten på blant annet serverparkene i datasentre.

Les mer #Hjem

Telecommentar:

  • De ni store - smarte og farlige

    De ni store - smarte og farlige

    - Det er ni store plattformselskaper som dominerer verden -  nåtidens monopolkapitalister, påpeker professor Arne Krokan ...

Mest lest