Apple kutter i Iphone-produksjon

Mangelen på mikroprosessorer på verdensmarkedet førere til at Apple kutter i Produksjonen av iPhone 13. Andre har også problemer.

Publisert

Ifølge Bloomberg har Apple gitt beskjed til sine partnere at det nå bli kuttet i produksjonsmålene for iPhone 13. Selskapet hadde i utgangspunktet et mål om å produsere 90 millioner enheter i løpet av årets siste tre måneder, men mangelen på mikroprosessorer gjør nå at man revurderer disse målene. Ryktene tilsier et kutt på rundt 10 prosent.

Det er imidlertid ikke bare Apple som har problemer på grunn av prosessormangler. Også flere av de andre store produsentene av forbrukerelektronikk melder om liknende problemer.

Det gjelder heller ikke bare de rene elektronikk og dataprodusentene. Også bilbransjen melder at de ser seg tvunget til å kutte eller redusere produksjonene av samme grunn. Ser man denne mangelen i sammenheng med forsinkede leveranser samt en prisstigning som i stor grad skyldes forhøyde fraktpriser tilsier dette at man ender opp med et betydelig problem. For forbrukerne kommer dette til blant annet å gi seg utslag i økninger i prisene på flere produkter.

Powered by Labrador CMS