Stadig fler vil sette ut IT-sikkerheten

Ny undersøkelse fra Trend Micro avslører at svært mange IT-sikkerhetsverktøy aldri blir brukt og at outsourcing av IT-sikkerheten kan være et nødvendig tiltak. Ni av 10 IT-sikkerhetsledere vurderer å outsource.

Publisert

Trend Micro, har lagt frem funnene fra en nylig undersøkelse, hvor det kommer frem at virksomheter kun har på plass 30 prosent av nødvendige sikkerhetsløsninger.

Mange IT-sikkerhetsverktøy er ikke i bruk

Undersøkelsen ble gjennomført av et uavhengig forskningsbyrå, som intervjuet over 2,300 IT-sikkerhetsbeslutningstagere fra over 20 land.

Blant de IT-sikkerhetsteamene som jobber i virksomheter med mer enn 10.000 ansatte, har de i gjennomsnitt over 40 forskjellige overvåkningsverktøy på plass. Over halvparten av de som deltok i undersøkelsen hevder at mange av verktøyene som er på plass, ikke lenger benyttes.

Årsakene til det er mange, inkludert:

· Manglende integrasjon (42 prosent)

· Manglende tilgang på fagfolk (39 prosent)

· Utfordringer med å forstå hvordan verktøyene skal operasjonaliseres (38 prosent)

· Gått ut på dato (37 prosent)

· Stoler ikke på verktøyene (20 prosent)

Manglende tilgang til fagfolk - mer outsourcing

I undersøkelsen kom det også frem at hele 92 prosent av respondentene vurderer å outsource håndteringen av IT-sikkerhetstjenester, for å kunne håndtere de interne utfordringene relatert til blant annet manglende tilgang på fagfolk. En slik tilnærming kan også bidra til å skape et mer holistisk bilde av IT-sikkerheten og på den måten forbedre selve responsen relatert til nye trusler og angrep.

Powered by Labrador CMS