Priskrigen på dansk bredbånd fortsetter

Tidligere denne måneden meldte vi om at det har utviklet seg en priskrig på bredbånd i Danmark. Nå kommer det enda en interessant utvikling i saken.

Publisert

Det hele startet da Telenor satt prisen for 1 Gbps ned til 199 danske kroner, noe som tilsvarer 275 NOK. Til sammenlikning vil den samme hastigheten i Norge koste forbrukeren 1 299 kroner. 

Ny aktør

Nå har en ny aktør dukket opp på det danske bredbåndsmarkedet. Fastspeed, som er den mest hurtigvoksende bredbåndsaktøren i Danmark har nå lansert Jetnet. Dette er en billigkjede som retter seg inn mot dem som ikke har det store behovet for alle ekstratjenestene som normalt følger et normalt bredbåndsabonnement. Ved å kunne levere et abonnement som retter seg mot den selvhjulpne brukeren som ikke trenger tjenester som kundeservice eller som foretrekker å holde seg med sin egen ruter vil Jetnet kunne senke prisene på bredbåndsabonnementet enda lavere. Prisene vil variere ut fra prisene som ligger i de nettene som Fastspeed leier seg inn hos.

Ikke en liten nisje

I en kommentar til den danske avisen Berlinske sier Jens Raith, administrerende direktør i Fastspeed, at Jetnet retter seg mot et lite kundesegment, men understreker at dette ikke er en liten nisje i markedet.

-       Det er de prisfølsomme «gjør det selv» typene som selv vil bestemme hvilken ruter de vil bruke og som er teknisk selvhjulpne. Det er de som vil ha riktig hastighet til riktig pris og som ikke trenger markedets beste kundeservice. Det kan sammenliknes litt med luftfartens Easyjet eller Ryanair, avslutter Raith.

Faren for økte priser

Det er faren for at den danske Erhvervsstyrelsen vil tillate at de danske netteierne kan ta en høyere pris for sin nettleie som Jetnet nå utnytter ved å inngå avtaler i forkant av en eventuell prisøkning på nettleien.

-       Reguleringen legger opp til potensielt store forskjeller på de forskjellige hastighetene vi kan få adgang til. Derfor prøver vi å bruke avtalene og prislistene til å designe produktene som kan dekke andre behov, sier Raith til Berlinske. 

Powered by Labrador CMS