Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Finsk sisu skal styrke Telenor Norden

Fra 11. oktober 2021 leder Jussi Tolvanen Telenor ASA sitt finske datterselskap DNA. Selskapets nåværende administrerende direktør, Jukka Leinonen, inntar rollen som leder for Telenors nordiske forretningsområde på heltid.

Les mer #Nyheter

Sverige høyner tilskudd til 1 milliard

I Sverige har regjeringen foreslått ytterligere 500 millioner SEK i bredbåndstilskudd for 2022 slik at den samlete tilskuddet blir 1 milliarder SEK.

Les mer #Bredbånd

Lokale 5G-nett i alternative frekvenser

Nkom fastholder at de ikke vil  tillate egne frekvenser til lokale eller industrielle nett i 5G-auksjonen 27. september (3,6 GHz-2,6 GHz), men at de vil gjøre det i via sendertillateldser etter søknad neste år i 3,8—4,2 GHz-båndet neste år.

Les mer #Mobil

NEAS kjøper hele Vitnett

Høyst sannsynlig blir NEAS eneeier av Vitnett på Oppdal. Forhandlingsutvalget i kommunen er i en innstilling enig med NEAS om en kjøpesum på 62,6 millioner kroner for de resterende 50,1 prosent av aksjene.

Les mer #Bredbånd

Ekomportalen lansert

Onsdag 1.september lanserte Nkom Ekomportalen som etter hvert både kan øke utbyggingshastighet og bedre økonomien i all utbyggingen av infrastruktur.

Les mer #Nyheter

4000 problematiske kobberkunder

Bare 2,5 prosent av kobberkundene vil få et marginalt dårligere tilbud med FWA  enn det de hadde i kobbernettet. Og det er bare i begynnelsen.

Les mer #Bredbånd

«Telenor må ikkje få kople ut bygdene»

Ein fiskeribedrift i Bremanger fant fast mobilt breiband frå Telenor alt for ustabilt. Difor krev storavisen Bergens Tidende (BT) på leiarplass: «No må Helleland sjå til at Telenor ikkje koplar ut bygdene.»

Les mer #Bredbånd

Gigaforskjeller på gigabit i Skandinavia

Det er priskrig på bredbånd i Danmark. Telenor startet krigen. De tar nå 199 DKR (275 NOK) for 1 Gbps noe de tar 1299 NOK for i her hjemme – fire ganger den danske prisen.

Les mer #Bredbånd

Lite norsk i Global Connect-konsernet

Global Connect Group gjør endringer i ledelsen og ansetter Yan Zheng som direktør for digitale løsninger mens Anders Kuhn Saaby blir omdisponert til teknisk leder (CTO). Det er særdeles lite norsk i toppledelsen av konsernet. Den avspeiler i høy grad konsernets internasjoinale ambisjoner.

Les mer #Nyheter

Fiberveksten nesten tre ganger FWA-veksten

Telecom Revys foreløpige prognose for fiberveksten i 2021 viser 156 000 nye abonnenter og en FWA-vekst på vel 60 000.

Les mer #Hjem

Telecommentar:

Mest lest