Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Neste Telecom World på Lillehammer Hotell 21.-22. oktober.

12.03.2020

Telecom World Krakow avlyst

På grunn av smittefare og reiserestriksjoner i telebransjen er Telecom World, som skulle vært arrangert 25-27.mars i Krakow, avlyst.

Av Arne Joramo

- Vi hadde i det lengste et håp om at konferansen kunne arrangeres på ansvarlig vis. Men den eksellerende Corona-utviklingen de siste dagene gjør det umulig. Mange foredragsholdere og sponsorer har fått reiseforbud, og vi har truffet beslutningen om å kansellere i samråd med bransjen, sier redaktør og programansvarlig Arne Joramo.

- Corona-epidemien er en ytterst ubehagelig understrekning av betydningen av god telekommunikasjon. Muligheten til å jobbe hjemmefra hjelper en god del til å holde samfunnsmaskineriet i gang. Vi skal ikke langt tilbake i tid før det var umulig. Også vi satser på å holde hjulene i gang, og er alt i gang med planleggingen av høstens konferanse på Lillehammer 21.-22. oktober, og da kanskje med et enda bredere program enn tidligere. Erfaringene fra Kina viser at epidemien sannsynligvis kan komme under kontroll etter 2-3 måneder. Dermed er det et realistisk håp om at høstens Telecom World kan gå av stabelen som planlagt. I mellomtiden oppfordrer vi til å lese Telecom Revy som blir oppdatert hver dag – i hovedsak fra hjemmekontor, sier Joramo.

Mindre risiko med Ice

En eksplosiv vekst i nordmenns mobilbruk under koronakrisen er blitt en skikkelig test for landets nettinfrastruktur, noe gjennomgangen av trafikkdata fra Ice viser.

Les mer #Mobil

120 000 husstander i korona-klemme

Det er mer enn 120 000 husstander og bedrifter med DSL (kobber) i Norge som har så svake Internett-linjer (< 10 mbit/s) at kommunikasjon fra hjemmet med jobb/skole blir vanskelig.

Les mer #Bredbånd

Homenet øker hastigheten for 13 000

Homenet øker nå internetthastigheten for 13 000 husholdninger for å gjøre arbeidslivet lettere. Det er den delen av kundemassen som har fiber, men fra før liten hastighet og kapasitet.

Les mer #Bredbånd

Svindlere utnytter korona-krisen

Svindlere utnytter koronakrisen. Antallet svindelanrop er mangedoblet. Også falske eposter (phishing-svindel) øker.

Les mer #Bredbånd

Telia prioriterer 5G FWA også i distriktene

Norge lanserer helt nytt bredbåndsprodukt kalt trådløst bredbånd (FWA) med høyere hastigheter enn Telenor og prioriterer utrulling med 5G der kobbernettet forsvinner.

Les mer #Bredbånd

Heidi Austlid forlater Ikt Norge

Heidi Austlid (44) har sagt opp sin stilling som leder i Ikt Norge etter knappe fem år i stillingen. Til høsten begynner hun som leder i Forleggerforeningen.

Les mer #Hjem

Telenor - nesten virus-immun

I E24 skriver Sindre Heyerdal at i tider der mange aksjer faller som stein er «tanteaksjen» Telenor noe av det lureste investorene kan gjøre. Telenor er nærmest virus-immun.

Les mer #Hjem

Også ElTel Networks merker korona-krisen

Permitteringer og karantene er noe også en installasjonsbedrift som ELTEL Networks merker.

Les mer #Bredbånd

Nå snakker vi lenge med hverandre

Halvannen uke inn i den nye hverdagen registrerer Telia en dobling i samtaletid på telefon mellom våre kunder. Datatrafikken har stabilisert seg på et høyere nivå. Nettet takler kapasitetsutfordringene.

Les mer #Mobil

Statlige tilskudd bør samordnes

Statlige tilskudd til bredbånd, leveringsplikt og sikkerhet bør samles i en pott med overordnet regelverk.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest