Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Danmark først med landsdekkende 5G

Danmark blir først i Norden med landsdekkende 5G-nett. De er så og si ferdige med utbyggingen. I Norge må vi vente til 2023-2024.

Les mer #Mobil

OneCo med milliardavtale med Telenor

OneCo har inngått rammeavtale med Telenor innenfor både leveranse, utbygging og drift av Telenor sine fiber- og mobilnett med varighet for tre år pluss opsjon om to års forlengelse.

Les mer #Hjem

Fire store har slukt 30 teleselskaper

Det er ett stort oppkjøp og vel 30 mindre oppkjøp i norsk telebransje i perioden 2015-2020. Unntaket er Telia som har sikret seg to store - Get og Phonero. Men også Lyse, BKK og GlobalConnect har kjøpt mye.

Les mer #Nyheter

Flest sorte mobilhull i Nordland

Selv om Norge har et av de beste mobilnettverkene i verden, finnes det likevel ”sorte hull” der telefonen din står helt uten forbindelse. Det viser en ny undersøkelse fra analysehuset Tutela Technologies.

Les mer #Mobil

Arctic Connect: Hva så?

Det bemerkelsesverdig at en sjøfiberkabel gjennom polhavet til Asia og Nord Amerika ikke er tatt med i den fremlagte nordområdemeldinga.

Les mer #Bredbånd

Unnlatelsessynder i Nordområdemeldingen

Nordområdemeldingen fra Utenriksdepartementet er kjemisk fri for vurdering av fiber mellom Nord-Norge og et internasjonalt marked. Datasentre vurderes ikke. Et prosjekt som Arctic Connect nevnes ikke.

Les mer #Bredbånd

Vil regjeringen sette nytt bredbåndsmål?

Vi vil ha debatt om ambisjoner og nye mål for bredbåndsdekning i Norge. Det sa statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), Paul Chaffey i Fiberforeningens videomøte torsdag.

Les mer #Bredbånd

Han forsetter der han slapp i 2011

Ole Edvard Pedersen har oppdaget ett viktig forhold: Det er alt for lite fiber i Oslo. Med Fortum i ryggen bygger han igjen fibernett i hovedstaden.

Les mer #Bredbånd

Nå lanserer også Telenor FWA over 5G

Nå lanserer også Telenor fast mobilt trådløst nett (FWA) også over 5G. Ved nyttår hadde Telenor 18.000 kunder på løsningen. Nå har tallet steget til 71.000.

Les mer #Mobil

Lederflukt i Telenor Sverige

På bare noen måneder har tre av de mest sentrale lederne i Telenors bedriftsmarkedsområde i Sverige tatt sin hatt og gått.

Les mer #Nyheter

Telecommentar:

Mest lest