NEAS kjøper hele Vitnett

Høyst sannsynlig blir NEAS eneeier av Vitnett på Oppdal. Forhandlingsutvalget i kommunen er i en innstilling enig med NEAS om en kjøpesum på 62,6 millioner kroner for de resterende 50,1 prosent av aksjene.

Publisert

Det verdsetter selskapet til 125 millioner kroner. Tidligere har NEAS kjøpt 49,9 prosent av aksjene for 37,5 millioner kroner. Det verdsetter i dag hver kunde av de 4650 (hvorav 700 radiokunder) til 26 800 kroner.

Samlet innkasserer Oppdal kommune 100 millioner for det aktive bredbåndselskapet sitt. Vi forutsetter da at kommunestyret godkjenner forhandlingsutvalget resultat. Selskapet har i de to siste årene vokst kraftig både i bolig- og hyttemarkedet. Fortsatt er det betydelige reserver i hyttemarkedet.

NEAS får over 20 000 kunder

Det var tre interessenter til Vitnett, men kommunen har bare forhandlet med Vitnett som i en egen avtale har forpliktet seg til aktivt å videreutvikle selskapets virksomhet i Oppdal og Rennebu kommuner. Med dette kjøpet passerer NEAS samlet i Kristiansund og Oppdal 20 000 fiber og kabelkunder.

Vil videreutvikle selskapet

- Vi ser at Vitnett drives godt, og har en solid posisjon i Oppdal. Samtidig må Vitnett videreføres inn en ny fase med fokus på utvikling av produkter og tjenester. NEAS som industriell eier vil kunne tilføre selskapet både de ressursene og den kompetansen som skal til for å videreutvikle et solid og lokalt bredbåndsselskap i Oppdal, sier Elisabeth Hals som er forhandlingsleder for Oppdal kommune i en pressemelding.

- Vi har utelukkende positive erfaringer med det gode samspillet med Vitnett. Dette er et fremoverlent og solid selskap med sterk forankring i lokalsamfunnet. Vitnett setter fokus på utbygging av moderne fiberteknologi med gode tjenester, og ikke minst har kundene i fokus. Dette er i tråd med strategien vår, og vi ønsker å utvikle Vitnett videre sammen med kunder, næringsinteresser og kommunene, sier daglig leder i NEAS AS Jan Arve Korsfur (bildet).

- Vi ansatte ser positivt på at all den innsats Vitnett-gjengen har lagt ned de siste årene, også medfører at kundene også ser at dette har lønt seg for kommunen. Kundenes penger vil skape ny vekst i Oppdal, samtidig som Vitnett styrkes ytterligere framover, sier daglig leder Stig Otto Strand i Vitnett.

Den endelige avgjørelsen vil falle i kommunestyret i oktober/november.

Powered by Labrador CMS