IoT-angrep fordoblet

I løpet av det siste halvåret er antallet IoT-angrep mer enn fordoblet.

Publisert

Det er analyseselskapet Kapersky som kan vise til at antallet angrep via IoT har vist en formidabel økning. I løpet av første halvår 2021 konkluderer selskapet med at man har hatt over 1,5 milliarder IoT-angrep. Sammenlikner vi dette med samme halvår i 2020 ser vi at tallet var 639 millioner angrep. 

Den formidable økningen av denne typen angrep henger nøye sammen med en voldsom økning i bruk av IoT-enheter. Dette er en økning som ikke bare finner sted for privatpersoner med også bedriftsbruken av IoT-enheter øker betraktelig. 

Denne økningen finner sted ikke bare i enheter som smartklokker og hjemmeenheter, men også i bedriftsrelaterte enheter som måleutstyr og overvåkning, for å nevne noe. Man regner med at kriminelle bruker disse angrepene til å stele private opplysninger, bedriftsinformasjon og til å grave etter kryptovaluta.

Kapersky peker også på at den enorme økningen av bruk av hjemmekontor, der sikkerheten ikke alltid er like god som ellers i en bedrift, har medført til at kriminelle

ser IoT som en lettvint vei inn i folks private opplysninger og bedrifters informasjon. Man er også sårbar for såkalte ddos-angrep.

Kapersky never en rekke tiltak som kan benyttes for å sikre både seg selv og bedriften:

  • Installer oppdateringer av firmware så snart de foreligger
  • Endre forhåndsinnstallerte passord når nye enheter tas i bruk og ikke bruke enkle passord.
  • Start enheter på nytt med en gang de viser unaturlig oppførsel.
  • Velg sikkerhetssystemer som også sikrer IoT-enheter.
Powered by Labrador CMS