SIKKERHET OG BÆREKRAFT: HMD Global har startet produksjonen av smarttelefoner i Europa. Produsenten skal ha stort fokus på både sikkerhet og bærekraft. (Alle foto: HMD)

Denne mobilen er "made in Europe"

HMD har startet produksjon av smarttelefoner i Europa. Deres første produktserie, Nokia XR21, er allerede tilgjengelig for virksomheter.

Publisert

HMD Global har startet produksjonen av 5G-telefoner på europeisk jord. Dette skal være et grep for å møte virksomheters økende behov for å ha data og produkter som er lagret og produsert i Europa.

 Deres første produktserie, Nokia XR21, er allerede tilgjengelig for salg til virksomheter.

– Å igjen kunne produsere smartmobiler i Europa har vært en milepæl for oss, og at vi starter med Nokia XR21, vår velkjente og robuste 5G-smartmobil, er ingen tilfeldighet: Den er målrettet for det krevende næringsliv, og er utviklet med det formål å være sikrere og vare lenger – en viktig del av vårt mantra hos HMD Global, sier Jean-Francois Baril, medgründer, styremedlem og administrerende direktør hos HMD Global, i en pressemelding.

Sikkerhet og bærekraft

HMD Global sier de er svært bevisste på at data oppbevares sikkert i EU: Med fokus på programvaresikkerhet og innebygd personvern, skal alle telefoner som er produsert av HMD siden 2019 ha blitt lagret og behandlet på HMDs servere i Finland.

Den europeiskproduserte Nokia XR21 skal ifølge pressemeldingen være bygd for å vare, og er designet ut fra et bærekraftig mantra: Telefonen har en MIL-STD 810H-sertifisering fra det amerikanske forsvaret og IP69K-sertifisering. Det betyr at den skal tåle vann, støv, fall og høye temperaturer. Telefonen består også av 100 prosent gjenvunnet aluminium – et bevisst grep fra den europeiske fabrikken som ønsker å produsere smarttelefoner med mindre belastning på miljøet.

PRODUKSJON: Her lages Nokia XR21 fra fabrikken i Ungarn.