Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Ingrid Bjørnov underholder på NextStep-konferansen 2. og 3. november

08.09.2010

Høstens store telekonferanse

Telecom Revy arrangerer i samarbeid med IKT Norge og Mobile Monday 2. og 3. november konferansen NextStep 2010, som også blir høsten store bransjetreff.

Av Arne Joramo og Bjørn Veseth

Hva er neste skritt? Stadig raskere bredbånd, både fast og mobilt, skaper nye muligheter. Men denne utviklingen skaper også nye utfordringer, ofte fra nye aktører.

NextStep-konferansen vil fokusere på markedsutviklingen og det teknologiske fundamentet for den videre veksten både innen bredbånd og mobil.

I en egen sesjon vil konferansen også ta for seg utviklingen av applikasjoner for mobilt internett, som blir et møtepunkt mellom utviklere, operatører og ustyrsprodusenter. Apps-sesjonen arrangeres i samarbeid med Mobile Monday, utviklernes eget nettverk.

Innhold og nett

-  Vi ser både teknologi og marked forandre seg svært dynamisk. For hele IT-bransjen og for mediebransjen og mange andre er det tydelig at vi går i retning av langt større konvergens og samarbeid mellom de som tilbyr innhold i bred forstand og de som distribuerer og eier nett.

- Og også de som leverer utstyr enten det nå er mobiler eller flatskjermer. Nå kommer 3D HDTV. Noen snakker alt om hologram-TV. På mobilsiden kommer nye applikasjoner og bruksområder hver dag. Dette skaper helt nye utfordringer for alle involverte, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge.

Kreativ møteplass

- Det vil bli både utstilling og møterom for selskapene som deltar. Og det vil bli et sterkt og godt kveldsprogram slik at folk ikke stikker hjem på kvelden. Derfor har vi blant annet alt booket en halvtimes konsert med slagferdige Ingrid Bjørnov, sier redaktør i Telecom Revy Arne Joramo.

Konferansen finner sted på Arena Konferansesenter, en ti minutters togtur fra Oslo 2. Programmet er under utarbeidelse og flere foredragsholdere er allerede klare.

Fastbredbånd

Første dag vil fokusere på høyhastighets fastbredbånd. Siste ord i kampen mellom kobber og fiber i aksessnetteter ikke sagt, og noen endelig konklusjon vil heller ikke NextStep gi, men snarere en oppdatering av status og oversikt over hvordan teknologiene utvikler seg.

Aktørene i Norge legger opp til forskjellige strategier - mens energiselskapenes bredebåndsoperatører satser på fiber, bygger Telenor og NextGenTel ut kobberbaserte VDSL2. Begge parter vil gjøre rede for sine strategiske synspunkter. Også kabelselskapenes strategi vil bli behøring belyst. Hvor vil 950 000 ADSL-kunder gå i de neste årene?

TV og strøm

Høsten vil også bli preget av stadig sterkere konkurranse på TV-distribusjon. På NextStep vil vi fokusere på IPTV og presentere de store aktørenes plattformer og kanskje også deres nye portaler.

Et annet neste steg, som spesielt er aktuelt for energibransjens bredbåndsselskaper, er strømmåling og strømstyring via bredbådslinjene. Teknisk status og forventede fremtidige løsninger vil bli presentert.

Blant foredragsholderne første dag er Jan Dagfinn Midtun fra NextGenTel, Christian Bernau fra Canal Digital, Anders Brandt, og Geir Sivertsvik fra Riks-alliansen. Det blir også foredragsholdere fra Telenor, Ericsson, Cisco, Alcatel-Lucent og Bynettforeningen, og andre.

Mobilt bredbånd

Utbyggingen av HSPA og LTE er et paradigmeskifte, ikke bare for mobiloperatørne, men også for fastnettbredbånd. John Strand har analysert utviklingen nøye og vil ta for seg den kannibaliseringen som har funnet sted i enkelte markeder, og hva vi kan vente oss fremover.

NetCom alt er på banen med LTE-dekning i de fire største norske byer i løpet av året - mens telenor foreløpig venter, kanskje til 2012. Hvilke vurderinger som ligger bak såpass forskjellig timing vil operatørene selv fortelle om.

Også Network Norway vil få sitt ord med i dette laget, og vi har dessuten invitert 3, som kan tenke seg å komme om de innen dette tidspunkt har tatt en beslutning om utbygging i Norge.

Applikasjoner

Høstens andre dominerende tema innen mobil er applikasjoner. I samarbeid med Mobile Modany vil NextStep presentere noen vellykkede norske applikasjoner, mens mobilprodusentene vil få anledning til å presentere sine utviklingsverktøy og businessmuligheter overfor norske utviklere.

Nærmere detaljer om alle programpostene vil bli presentert her på telecomrevy.no etterhvert som de blir klare, i ukene som kommer.

Deltakeravgift

Full pakke inkludert to konferansedager, utstilling, konsert, to lunch og en festmiddag
Pris kr. 5950
Kun en dag inkludert kveldsarrangement (konsert, kåseri, middag)
Pris kr. 3950

Påmelding:

Kontakt: Hans Petter Taraldsvik (hp@telecomrevy.no - 91 30 41 39) eller Thomas Haug (thomas@telecomrevy.no - 90 94 00 84)

 

Partneravtaler

NextStep-konferansen er en ypperlig anledning for både operatører, leverandører og tjenestetilbydere til å profilere seg og utvikle nettverk og business. Arena Lillestrøm byr på gode muligheter til å integrere utstilling/lunch og konferansesal. En partneravtale inkluderer også eget møterom etter behov.

Som arrangører legger vi stor vekt på å motivere deltakerne også til å bli der ut over ettermiddagen og kvelden. Derfor vil vi lage en rikholdig en times før-middag-program med en profilert kåsør, konsert med uforlignelige Ingrid Bjørnov m.m. Dette skjer mellom 19 og 20 og før en bedre festmiddag.

NextStep er derfor mer enn en konferanse. Det er også en møteplass mellom operatører, leverandører, tjenestetilbydere og applikasjonsutviklere. Du kan ha egne møter med businesspartnere og du kan utvikle nye forbindelser i tillegg til den innsikt foredragene gir deg.

 

 


Kontakt: Hans Petter Taraldsvik (hp@telecomrevy.no - 91 30 41 39) eller Thomas Haug (thomas@telecomrevy.no - 90 94 00 84)Tampnet med børsfiber

Tampnet Carrier og Nasdaq kan nå fortelle at de sammen lanserer en fiberrute med ultralav forsinkelse (ULL) mellom Stockholm og London.  

Les mer #Hjem

Langtidsmålinger av stråling i bymiljø

Ved innføring av nye teknologier for trådløs elektronisk kommunikasjon øker ikke nødvendigvis eksponeringen for stråling i befolkningen.

Les mer #Hjem

Katastrofe å selge Arm til Nvidia

Medgründer av Arm bekymret for selskapet.

Les mer #Hjem

Kjøper Nvidia opp Arm?

Nvidia snuser på å kjøpe opp Arm i det største chip-oppkjøpet noen gang. Anslått verdi på 55 milliarder dollar.

Les mer #Hjem

Hackere rammet av EU-sanksjoner

EU har vedtatt sanksjoner mot russiske, kinesiske og nordkoreanske personer og organisasjoner som anklages for datakriminalitet.

Les mer #Hjem

Apple setter rekorder

Nok en gang leverer Apple rekordresultater. Andre kvartal er preget av ekstremt høye inntektstall.

Les mer #Hjem

Huawei tar mobiltronen

Samsung er ikke lenger på toppen av mobiltronen. Nå er selskapet forbigått av Huawei.

Les mer #Hjem

Norge på femteplass bak Sverige og Danmark

Norge ender på femteplass i en undersøkelse om digital kvalitet.

Les mer #Hjem

Deutsche Telekom når 5G målene

Deutsche Telekom melder at de allerede har kommet i land med målene for 5G for 2020.

Les mer #Hjem

Russere krever 10 mill dollar fra Garmin

Garmin er blitt mer eller mindre stengt etter et stort hackerangrep før helgen.

Les mer #Hjem

Telecommentar:

Mest lest