Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Ingrid Bjørnov underholder på NextStep-konferansen 2. og 3. november

08.09.2010

Høstens store telekonferanse

Telecom Revy arrangerer i samarbeid med IKT Norge og Mobile Monday 2. og 3. november konferansen NextStep 2010, som også blir høsten store bransjetreff.

Av Arne Joramo og Bjørn Veseth

Hva er neste skritt? Stadig raskere bredbånd, både fast og mobilt, skaper nye muligheter. Men denne utviklingen skaper også nye utfordringer, ofte fra nye aktører.

NextStep-konferansen vil fokusere på markedsutviklingen og det teknologiske fundamentet for den videre veksten både innen bredbånd og mobil.

I en egen sesjon vil konferansen også ta for seg utviklingen av applikasjoner for mobilt internett, som blir et møtepunkt mellom utviklere, operatører og ustyrsprodusenter. Apps-sesjonen arrangeres i samarbeid med Mobile Monday, utviklernes eget nettverk.

Innhold og nett

-  Vi ser både teknologi og marked forandre seg svært dynamisk. For hele IT-bransjen og for mediebransjen og mange andre er det tydelig at vi går i retning av langt større konvergens og samarbeid mellom de som tilbyr innhold i bred forstand og de som distribuerer og eier nett.

- Og også de som leverer utstyr enten det nå er mobiler eller flatskjermer. Nå kommer 3D HDTV. Noen snakker alt om hologram-TV. På mobilsiden kommer nye applikasjoner og bruksområder hver dag. Dette skaper helt nye utfordringer for alle involverte, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge.

Kreativ møteplass

- Det vil bli både utstilling og møterom for selskapene som deltar. Og det vil bli et sterkt og godt kveldsprogram slik at folk ikke stikker hjem på kvelden. Derfor har vi blant annet alt booket en halvtimes konsert med slagferdige Ingrid Bjørnov, sier redaktør i Telecom Revy Arne Joramo.

Konferansen finner sted på Arena Konferansesenter, en ti minutters togtur fra Oslo 2. Programmet er under utarbeidelse og flere foredragsholdere er allerede klare.

Fastbredbånd

Første dag vil fokusere på høyhastighets fastbredbånd. Siste ord i kampen mellom kobber og fiber i aksessnetteter ikke sagt, og noen endelig konklusjon vil heller ikke NextStep gi, men snarere en oppdatering av status og oversikt over hvordan teknologiene utvikler seg.

Aktørene i Norge legger opp til forskjellige strategier - mens energiselskapenes bredebåndsoperatører satser på fiber, bygger Telenor og NextGenTel ut kobberbaserte VDSL2. Begge parter vil gjøre rede for sine strategiske synspunkter. Også kabelselskapenes strategi vil bli behøring belyst. Hvor vil 950 000 ADSL-kunder gå i de neste årene?

TV og strøm

Høsten vil også bli preget av stadig sterkere konkurranse på TV-distribusjon. På NextStep vil vi fokusere på IPTV og presentere de store aktørenes plattformer og kanskje også deres nye portaler.

Et annet neste steg, som spesielt er aktuelt for energibransjens bredbåndsselskaper, er strømmåling og strømstyring via bredbådslinjene. Teknisk status og forventede fremtidige løsninger vil bli presentert.

Blant foredragsholderne første dag er Jan Dagfinn Midtun fra NextGenTel, Christian Bernau fra Canal Digital, Anders Brandt, og Geir Sivertsvik fra Riks-alliansen. Det blir også foredragsholdere fra Telenor, Ericsson, Cisco, Alcatel-Lucent og Bynettforeningen, og andre.

Mobilt bredbånd

Utbyggingen av HSPA og LTE er et paradigmeskifte, ikke bare for mobiloperatørne, men også for fastnettbredbånd. John Strand har analysert utviklingen nøye og vil ta for seg den kannibaliseringen som har funnet sted i enkelte markeder, og hva vi kan vente oss fremover.

NetCom alt er på banen med LTE-dekning i de fire største norske byer i løpet av året - mens telenor foreløpig venter, kanskje til 2012. Hvilke vurderinger som ligger bak såpass forskjellig timing vil operatørene selv fortelle om.

Også Network Norway vil få sitt ord med i dette laget, og vi har dessuten invitert 3, som kan tenke seg å komme om de innen dette tidspunkt har tatt en beslutning om utbygging i Norge.

Applikasjoner

Høstens andre dominerende tema innen mobil er applikasjoner. I samarbeid med Mobile Modany vil NextStep presentere noen vellykkede norske applikasjoner, mens mobilprodusentene vil få anledning til å presentere sine utviklingsverktøy og businessmuligheter overfor norske utviklere.

Nærmere detaljer om alle programpostene vil bli presentert her på telecomrevy.no etterhvert som de blir klare, i ukene som kommer.

Deltakeravgift

Full pakke inkludert to konferansedager, utstilling, konsert, to lunch og en festmiddag
Pris kr. 5950
Kun en dag inkludert kveldsarrangement (konsert, kåseri, middag)
Pris kr. 3950

Påmelding:

Kontakt: Hans Petter Taraldsvik (hp@telecomrevy.no - 91 30 41 39) eller Thomas Haug (thomas@telecomrevy.no - 90 94 00 84)

 

Partneravtaler

NextStep-konferansen er en ypperlig anledning for både operatører, leverandører og tjenestetilbydere til å profilere seg og utvikle nettverk og business. Arena Lillestrøm byr på gode muligheter til å integrere utstilling/lunch og konferansesal. En partneravtale inkluderer også eget møterom etter behov.

Som arrangører legger vi stor vekt på å motivere deltakerne også til å bli der ut over ettermiddagen og kvelden. Derfor vil vi lage en rikholdig en times før-middag-program med en profilert kåsør, konsert med uforlignelige Ingrid Bjørnov m.m. Dette skjer mellom 19 og 20 og før en bedre festmiddag.

NextStep er derfor mer enn en konferanse. Det er også en møteplass mellom operatører, leverandører, tjenestetilbydere og applikasjonsutviklere. Du kan ha egne møter med businesspartnere og du kan utvikle nye forbindelser i tillegg til den innsikt foredragene gir deg.

 

 


Kontakt: Hans Petter Taraldsvik (hp@telecomrevy.no - 91 30 41 39) eller Thomas Haug (thomas@telecomrevy.no - 90 94 00 84)Telia har Bonnier problemer

Telia prøvde i forrige uke å sukre pillen overfor EU i forbindelse med overtagelsen av Bonnier Broadcasting.

Les mer #Hjem

Trøbbel for brettbare mobiler

De brettbare mobilene skulle bli det nye store. Foreløpig har det kun blitt store utsettelser og problemer.

Les mer #Hjem

Dårlig nytt om nordmenns teknologikunnskaper

Én av tre nordmenn henger ikke med på teknologiutviklingen. I tillegg er kommune-Norge trege når det kommer til digitalisering av eiendomsinformasjon.

Les mer #Hjem

Sikkerheten må styrkes

Telenors sikkerhetsrapport konkludere med at digitaliseringstempoet er meget høyt i Norge og at sikkerheten må tas langt mer seriøst.

Les mer #Hjem

NetFlix vet mer enn NRK

Det er en skjebnens ironi, Amerikanske film- og serieskapere vet mer om oss norske kunder enn våre hjemlige TV-selskaper NRK og TV2. Det er en betydelig ulempe for mer målrettet norsk innhold.

Les mer #Nyheter

Mange frykter bredbåndsmangel

8 av 10 nordmenn svarer at bredbånd og mobilnett er like viktig som vei og jernbane i en ny spørreundersøkelse. 2 av 10 frykter at hjemstedet risikerer å bli hengende etter i den digitale utviklingen.

Les mer #Hjem

5G kan få betydning for smarte bygder

Også 5G kan bli brukt for å sikre de som bor mest spredt høyhastighets bredbånd.

Les mer #Hjem

Alltid kort vei til kontoret

Trenger du et kontorplass for å ta en samtale, skrive et dokument eller jobbe litt i fred og ro, så er kontoret rett rundt hjørnet.

Les mer #Hjem

Nasjonal veiviser for smartbyer

På Arendalsuka 2019 skal Design og arkitektur Norge (DOGA), kommunenettverket Smartbyene og Nordic Edge lansere et nasjonalt veikart for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn.

Les mer #Hjem

Apple hindrer batteribytter

En ny innstilling gjør at du får feilmeldinger hvis du bytter batteri selv. Dette gjelder også om du bruker originaldeler.

Les mer #Hjem

Telecommentar:

Mest lest

 • 50 000 FTTH-kunder passert

  50 000 FTTH-kunder passert

  Fiberveksten blir formidabel i år. Både Eidsiva Bredbånd og NTE Bredbånd har begge passert 50 000 oppkoplete fiberk ...

 • 5G kan få betydning for smarte b ...

  5G kan få betydning for smarte bygder

  Også 5G kan bli brukt for å sikre de som bor mest spredt høyhastighets bredbånd.

 • NetFlix vet mer enn NRK

  NetFlix vet mer enn NRK

  Det er en skjebnens ironi, Amerikanske film- og serieskapere vet mer om oss norske kunder enn våre hjemlige TV-sels ...

 • Telia har Bonnier problemer

  Telia har Bonnier problemer

  Telia prøvde i forrige uke å sukre pillen overfor EU i forbindelse med overtagelsen av Bonnier Broadcasting.

 • Alltid kort vei til kontoret

  Alltid kort vei til kontoret

  Trenger du et kontorplass for å ta en samtale, skrive et dokument eller jobbe litt i fred og ro, så er kontoret ret ...

 • Sikkerheten må styrkes

  Sikkerheten må styrkes

  Telenors sikkerhetsrapport konkludere med at digitaliseringstempoet er meget høyt i Norge og at sikkerheten må tas ...