Går fra fiber til kobber

Trond Skjellerud forlater Eidsiva Bredbånd og går på mange måter fra fiberentusiast tilbake til kobber – nå i strømnettet. Han skal nå lede Eidsivas nettselskap Elvia.

Publisert

Ny leder for Eidsiva Bredbånd er Ola Børke. Han kommer fra rollen som administrerende direktør i Eidsiva Bioenergi.

- Eidsiva Bredbånds infrastruktur, produkter og tjenester er avgjørende i hverdagen til alle. Det sier seg selv at det er en spennende og motiverende oppgave å ta fatt på, sier Børke.

Endringene er en følge av en rekke rokkeringene i Eidsivas konsernledelse.

Fiberentusiasten


Trond Skjellerud har ledet Eidsiva Bredbånd i 12 år og vært i telebransjen siden slutten av 90-tallet.  Før Eidsiva var han både i Telia, Enitel og Umo IKT. Når han nå forlater telemarkedet, gjør han det med flagget til topps. Han har stått i spissen for å bringe Innlandet fylke fra en bunnplasserio9ng på fiber til å bli en av de tre-fire beste i landet til tross for de formidable distriktsutfordringene i fylket.

Eidsiva Bredbånd har nå rundt 70 000 fiberkunder. De er fjerde største fiberoperatør i Norge etter Telenor, Viken Fiber og Lyse Fiber. Årsregnskapet for 2020 viser en omsetning på over 750 millioner kroner og et årsresultat på 42,3 millioner kroner – opp fra 24 millioner i 2019.Det er det beste resultatet i selskapets historie.

- Er det savnet av et stort kobbernett som får deg til å skifte beite?

-  Jeg skjønner at det kan se slik ut, men jeg mener nå fortsatt at fiber er noe alle bør få i bredbåndsnett. Jeg tror ikke noe på mellomløsninger som fast trådløst bredbånd. Det er, som jeg har sagt før, fullt mulig å fibre alle i Innlandet for 80 000 kroner i snittinvesteringer per kunde. Samfunnsoppdraget og oppgaven til Elvia er veldig motiverende. Det samme er det å kunne jobbe med en kompetent organisasjon, som ønsker å være noe større enn seg se, sier Trond Skjellerud.

Powered by Labrador CMS