Fullt hus i Ålesund

Endelig kunne en samlet telekombransje samles igjen.

Publisert

For først gang etter at pandemien brøt ut kunne telekombransjen samles igjen. Siden pandemien brøt ut har man prøvd å arrangere Telecom World flere ganger uten at dette lykkes, men nå endelig etter nesten halvannet år var endelig dagen kommet da bransjen nok en gang kunne samles.

Mann av huse

Det var tydelig at bransjen var noe utsultet etter ikke å ha hatt noen felles arrangementer på så lenge. I Ålesund var over 250 representanter fra stort og smått fra en bransje som etter hvert er blitt stadig mer viktig. Pandemien har virkelig satt fokus på hvor viktig telekommunikasjon er blitt. Og det bærer konferansen et tydelig preg av.

Harald Nøstdahl fra Tafjord Connect var blant dem som kunne si mye om hvordan tilstanden i Møre og Romsdal egentlig er på telefronten.

Fokuset for årets konferanse var blant annet FWA. Som en følge av at de siste 301 000 xDSL kundene vil ha gått over til fiber eller FWA i løpet av 2023 var det interessante diskusjoner rundt fordelingen mellom de to teknologiene. Viktige spørsmål som ble tydeliggjort var blant annet hva FWA egentlig kunne tilby både når det gjelder hastighet og stabilitet. 

En viktig faktor var også hvilke kriterier som ligger til grunn når bransjen velger teknologi. Er det slik at stortingets løfte om 100 Mbps til alle først og fremst ville manifestere seg som fiber i alle tettbygde strøk og mer glisne strøk vil ende opp med FWA som den bærende teknologien. 

Viktige spørsmål i den forbindelse var også om FWA over 4G eller 5G ville duge som bærer for de tjenestene vi er blitt så avhengige av. Ville man får TV-tjenester og de etter hvert krevende internettjenestene vi er blitt så avhengig av via denne trådløse teknologien.

Dette og mange andre viktige spørsmål preget konferansens første dag.

Powered by Labrador CMS