Formidabel snuoperasjon i Nexgentel

Nextgentel har gjennomført en sterk snuoperasjon med fokus på fiber og trådløst bredbånd i Telias nett. Henimot 12 000 kunder over på ny teknologi viser resultatet for første halvår i 2021.

Publisert

De fikk i første halvår 7000 FWA-kunder i Telias nett og samtidig nesten 5000 nye fiberkunder i Telenors nett. De hadde 1.juli i år 38 000 fiberkunder. Selskapet bygger ned sitt eget DSL nett samtidig som de konverterer kunder til ny teknologi, og regner med å redusere antallet DSLAM med 75 prosent innen påske i 2022. De har nå bare 23 000 XDSL-kunder igjen. Betydning har det også at de nå leverer valgfrihet på TV-siden takket være samarbeidet med RiksTV. Deres undersøkelser viser at en av tre ønsker økt valgfrihet på det området.

Etter det Telecom Revy erfarer er Nextgentel det eneste selskapet som leier nett som har virkelig betydelig vekst på trådløst bredbånd (FWA).

Ensidig forelskelse

Etter sju års samarbeid med Telenor med deres leieprodukt på VULA fiber har man fått om lag 20 000 kunder på denne plattformen. Titusenvis av deres xDSL-kunder ble i samme periode kapret av andre operatører.

– Vi ble store på bredbånd tuftet på reguleringen av kobbernettet. Det er det ingen tvil om. Når vi ser på det vi har fått til med samarbeidet med Telia i ni måneder. Tenk hva vi kunne fått til med alle årene med Telenor, om forelskelsen hadde vært gjensidig. Vi har brukt alt for mye tid og ressurser på å diskutere juridiske spissfindigheter i reguleringen, heller enn å samarbeide om vekst, sa privatmarkedsdirektør Roy Børsheim på Telecom World i Ålesund.

Kistefos investerer mye

Børsheim kunne også fortelle at dagens eier av Nextgentel, Kistefos, har investert 35 millioner kroner for å fornye IT-plattformen til selskapet, parallelt med at selskapet er i ferd med å konvertere kobberkundene til fiber og fast trådløst bredbånd. Han kunne også fortelle at nesten halvparten av salget av fast trådløst bredbånd er til helt nye kunder, altså ikke bare konvertering av gamle DSL-kunder.

Kistefos har og skilt ut bedriftsdelen i eget selskap, Bitpro. De har nærmere 9000 linjer til bedriftsmarkedet. Også her er konvertering til fiber og trådløst bredbånd i full fart og Bitpro har også inngått samarbeidsavtaler med 12 fiber eiere og kan dermed levere fiber i hele Norge.

Resultatene er også på vei oppover selv om de fortsatt driver med underskudd. I 2019 hadde Nextgentel et årsresultat på 48,7 millioner kroner i underskudd. I 2020 ble det redusert til minus 18,7 millioner.

Powered by Labrador CMS