Altibox med nordisk IoT-partnerskap

Altibox har inngått partnerskap med Digita (Finland) og Pingday/StadshubbsAlliansen (Sverige) rundt IoT.

Publisert

Partnerne tilbyr forskjellige IoT-løsninger, men alle tre tilbyr LoRa WAN™-nettverk i hvert land.

Kort sagt gjør partnerskapet det mulig for deltakerne å bruke de andre deltakernes LoRa-nettverk gjennom roaming. Dette betyr at det er mye lettere for IoT-baserte tjenesteleverandører å tilby en løsning i tre nordiske land.

Altbox har sammen med lokale og regionale partnere bygget et av Norges største sensornettverk som dekker over én million husstander.

I Sverige lanserte Pingday et nasjonalt IoT- og LoRaWAN-samarbeid i 2018, Stadshubbsalliansen.se. Nå deler både selskaper fra samarbeidet og over 50 kommuner fra Lund i sør til Kiruna i nord den samme IoT-plattformen.

I Finland er Digita en stabil innenlandsk operatør som tilbyr en komplett infrastruktur for IoT. Digitas landsdekkende LoRaWAN-nettverk betjener hundrevis av kunder, og Digita muliggjør IoT-tjenester i andre land også gjennom roaming av datanettverk.

Som et naturlig neste skritt presenteres nå et nordisk samarbeid for IoT, som gjør det mulig for globale partnere å lansere tjenester i hele regionen vår.

Målet er å betjene lokalsamfunnene våre med best mulig digitale muligheter, samt dele kunnskap på tvers av landegrenser slik at den digitale transformasjonen skal utvikle seg ikke bare raskere, men også på en smartere og mer bærekraftig måte.

Powered by Labrador CMS