Allente satser på FWA

Allente er ikke bare en ny aktør i det linjære TV-markedet. Selskapet vil også bli en kraft innen strømming.

Publisert

For omtrent ett år siden slo Canal Digital og Viasat Consumer seg sammen og dannet selskapet Allente. Det nye selskapet omfatter selskaper i fire land: Norge, Sverige, Danmark og Finland. 

Nå et år etter at sammenslåingen var et faktum kan selskapet skilte med 1,1 millioner kunder og en omsetning på 7 millarder svenske kroner. Selskapet har også rundt 300 ansatte fordelt på de nevnte landene. 

Omfattende selskap

Allente er ikke bare en TV-distributør. Det er et meget omfattende tilbud som Allente kan tilby sine kunder. I og med at selskapet har sine røtter i satellitt-TV er det en selvfølge at dette er en av grunnpilarene i selskapet. Dette er imidlertid en teknologi som er i ferd med å miste sitt fotfeste. Selskapet direktør, Jonas Gustavsson, kunne under Telecom World i Ålesund, fastslå at dette var en teknologi som nok ville vare en stund til, men som uten tvil var på vei ut. 

Selskapets andre satsingsområder var som naturlig er bredbånds-TV, strømming/OTT og ikke minst fiber over åpne nett. Nytt er imidlertid at selskapet også satser kraftig på trådløst bredbånd i form av FWA.

Som en følge av at satellitt-TV som tjeneste stadig minsker satser Allente nå på å kunne tilby FWA som blant annet jo kan brukes til ikke-linjært strømme-tv.

- Med den enorme underholdning og informasjon Allente har via sine partnere var FWA et naturlig steg videre for selskapet. Det er liten tvil om at FWA er et viktig skritt for selskapet og tjenesten tilbys både over 4G og 5G, kunne selskapet CEO, Jan Gustafsson slå fast.

Veien videre

I og med selskapets rimelig omfattende kundegrunnlag er det å regne med som en kraftig aktør i det nordiske markedet. Gustafsson understreket at kombinasjonen av TV og strømmetjenester stod sentralt i selskapet videre utvikling. Han slo også fast at det i stor grad og dreide seg om å gro selskapet gjennom partnerskap med blant annet innholdsleverandører som sto sentralt på selskapets agenda.

Powered by Labrador CMS