Alle vil øke svensk bredbåndstilskudd

Svenske partier slåss om å høye bredbåndstilskuddet. Centern går lengst og foreslår en økning på 3,4 milliarder over de kommende tre årene.

Publisert Sist oppdatert

Vänsterpartiet (V) foreslår i sitt budsjettforslag en økning på 1 milliard SKR i 2022 og 2023. Moderaterna og Sosialdemokratene er skjønt enige om å å øke tilskuddet med 500 millioner kroner neste år. Alle økningene er med utgangspunkt i tidligere vedtak om 1,4 milliarder i tilskudd neste år. Det melder Telekomnyheterna.

Partiene peker på at det er påkrevd med denne økningen etter at man ikke nådde målet om 95 prosent 100 Mbps-dekning innen 2020. Som Telecom Revy før har pekt på ligger Sverige nede på en bredåndsdekning rundt 90 prosent for 100 Mbps om man bruker samme målestokk som i Norge. Målt i antall grisgrendte husstander gjenstår om lag like mange i Norge og Sverige. Det er derfor naturlig å sammenligne også tilskuddene i de to landene.

Ingen norske partiet har lagt fram sine budsjettforslag for 2022. I tidligere år har som kjent regjeringen vært tilbakeholden med 264 millioner i inneværende år. I tillegg kommer frekvensrabatten på 560 millioner fordelt over de tre kommende årene. Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet har gått inn for 500 millioner kroner årlig. Med de to partiene i regjeringen har selvsagt bransjen i Norge store forhåpninger. Både næringslivet og telebransjen har samstemt nå pekt på at det trengs 1 milliard i tilskudd årlig i de kommende fem årene.

Powered by Labrador CMS