Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.
Danmark først med landsdekkende 5G

Danmark først med landsdekkende 5G

Danmark blir først i Norden med landsdekkende 5G-nett. De er så og si ferdige med utbyggingen. I Norge må vi vente til 2023-2024.

Les mer 0 Kommentarer #Mobil

OneCo med milliardavtale med Telenor

OneCo med milliardavtale med Telenor

OneCo har inngått rammeavtale med Telenor innenfor både leveranse, utbygging og drift av Telenor sine fiber- og mobilnett med varighet for tre år pluss opsjon om to års forlengelse.

Les mer 0 Kommentarer #Hjem

Telecommentar:

Lanserer Work.com for vaksiner

Teknologi vil være nøkkelen til administrasjon av vaksineprogrammer i stor skala: fra pasientregistrering og planlegging, til lagerstyring og aktiviteter forbundet med folkehelse.

Les mer #Nyheter

Flere sikre skytjenester i Norge

GlobalConnect trapper opp satsningen på skytjenester i Norge. Ved å både tilby fiber og tjenester tilknyttet nettverk, IT-sikkerhet og nettskyen, skal selskapet kapre norske markedsander.

Les mer #Nyheter

Telenor og Hi3G i forhandlinger

Flere personer i svensk telebransje bekrefter at Telenor og mobiloperatøren 3 (Hi3G) er i forhandlinger. Det kan ende med at Telenor kjøper selskapets virksomhet i Sverige og Danmark av dagens eierne Investor og Hutchinson.

Les mer #Hjem

Norge har Nordens største teleinvesteringer

Norges teleinvesteringer per innbygger økte til 2272 kroner i 2019 hvilket er klart på topp i Norden. Bare i ett annet land i Norden og Baltikum økte investeringene fra året før og det var Danmark. Både i Sverige og Finland var det betydelig nedgang.

Les mer #Bredbånd

Fiber-deadline er utgangen av 2022

Fibermarkedet i Norge er så godt som fullt ut dekket ved utgangen av 2022. Det betyr at enhver operatør som skal ta markedsandeler av betydning har 2 år og 3 måneder å gjøre det på.

Les mer #Bredbånd

Arctic Connect får flere partnere

Bredbåndsfylket Arctic Link as er etablert og blir norsk partner i Arctic Connect sammen med sammenslutninger av ulike selskaper også i Japan og Finland.

Les mer #Bredbånd

Korona-krisen ga videoeksplosjon i Danmark

Fra 250 til 3000 fjernoppkoblinger. Etablering av 2000 videokonferanse-løsninger i løpet av to dager.

Les mer #Hjem

Telias tre ulike FWA-ansikter

Norge ligger skyhøyt over FWA-prisene i Sverige og Finland. For 499 SKR i måneden kan svensker i Strängnäs kommune nå kjøpe 100/60 Mbps FWA. I Norge tar Telia 999 kroner for 75 Mbps. I Finland tar Telia 553 kroner for 1 Gbps.

Les mer #Bredbånd

Tandbergs arv – et industrieventyr

Tandberg-avleggerne Pexip og Huddly har samlet en aksjeverdi på 10 milliarder kroner. I Cisco videreføres Tandberg via Webex.

Les mer #Nyheter

IKT-Norge vil ha 500 millioner til bredbånd

500 millioner kroner til ekom-utbygging i områder der det ikke er grunnlag for privatfinansiert utbygging. 230 millioner til sikkerhet- og beredskap i ekomnettene.

Les mer #Bredbånd

De gjør godstrafikken smartere

Wilhelmsen-gruppen har nå inngått et samarbeid med Altibox om fremtidens utbygging og utrulling av IoT-nettverk og tjenester. Samtidig har Altibox skaffet seg en ny IoT-partner - Gapit.  

Les mer #Nyheter

Dobbelt så dyrt Internett og TV i eneboliger

Bor du i et borettslag i byen betaler du for Internett og TV bare halvparten av det som de som bor i eneboliger gjør. Prisforskjellen er faktisk hele 5424 kroner i året.

Les mer #Bredbånd

Gamere har best Internett i Førde

Enivest slår de store på internett-ytelse. Det franske selskapet nPerf SAS har funnet ut at Enivest har bedre ytelse i sitt fibernett enn både Altibox, GlobalConnect, Telia og Telenor målt over de siste 12 måneder.  

Les mer #Bredbånd

Trådløst bredbånd fra NextGenTel i oktober

NextGenTel og Telia har inngått en ny avtale om trådløst bredbånd. Avtalen går over flere år og vil gi NextGenTel mulighetene til å selge trådløst bredbånd til sine privat- og bedriftskunder. Det blir tilgjengelig i oktober.

Les mer #Nyheter

Signal mot 40 000 kunder i år

Signal Bredbånd bikket 17.september i år et kundeomfang på hele 30.000 Altibox-kunder. Totalt sikter de henimot 40 000 kunder  før årsskiftet.

Les mer #Bredbånd

ICE sikret gunstig leieavtale med Telia

Ice har signert ny leieavtale med Telia, som sikrer mobildekning i områder der selskapet ikke har egne basestasjoner.

Les mer #Mobil

Kraftfusjoner i nord påvirker bredbånd

Norkraft og Hålogaland Kraft drøfter fusjon. Det kan få betydning for Hålogaland Kraft Bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Telia digitaliserer Brann

Brann har kjent på økonomiske utfordringer i korona-tiden, men har samtidig opplevd viktigheten av digitale plattformer og muligheter. Nå velger klubben å fokusere på fremtidens stadion-opplevelse, og satser i utfordrende tidermed stadion-widi Og en avansert Brann-app.

Les mer #Nyheter

3 milliarder i bredbåndstilskudd i Sverige

Nå tar den svenske regjeringen grep og bevilger 2,94 milliarder norske kroner i bredbåndsstøtte fram til 2025 – 1,44 milliarder kroner ekstra i 2021.

Les mer #Hjem

ICE med 5G-pilot i Tromsø

ICE lettet litt på sløret om sine 5G-planer. Nå skal de i gang med pilottest via sju basestasjoner i Tromsø.

Les mer #Hjem

5G krever flere frekvenser og mye mer fiber

Med 5G må alle basestasjonene til Telenor få fibret backhaul. Både hastighetskrav og tidsfasesynkroniseringen vil kreve det. 30 prosent av stasjonene mates i dag med radiolinje.

Les mer #Hjem

Og så ble Get historie

I går 15.september 2020 ble Get historie. Og det er en lang historie. Selskapet ble startet som Janco Kabel-TV i 1969. Heretter skal det bare hete Telia.

Les mer #Hjem

Bredbånd i koronatid

2020 vil bli tidenes toppår hva fiberutrulling i Norge. Fjorårets rekord på 154 000 nye fiberabonnenter vil bli slått med minst 20 000 i år. Og det til tross for at fast mobilt bredbånd er i ferd med å vokse seg stort – til over 90 000 bare i år.

Les mer #Hjem

Gjøvik kommune tok regninga

Husstander i utkanten av Gjøvik kommune kunne vært nødt til å betale så mye som 115.000 kroner for å få bredbånd, men regninga blir nå på «bare» 10.000 kroner. Kommunen dekker det meste.

Les mer #Bredbånd

Telenor på ferde i Lyses fjord

De som trodde at Lysefjorden var en del av Lyse-konsernets egen opplyste «fiberhage» må tro om igjen. For nå har iallfall en annen tatt seg til rette der. Selvsagt Telenor. De hadde fiber der fra før.

Les mer #Hjem

Trådløst bredbånd - strategisk navneskifte

Telenor endrer nå navnet på produktet som til nå har vært kjent som Hjemmebredbånd Mobil. Det nye navnet er Trådløst Bredbånd og gir i dag kundene bredbånd via 4G nettet.

Les mer #Hjem

Norge topper ny nordisk digitaliseringsindeks

Norge er best i Norden til å møte den digitale fremtiden. Store byer og stor-kommuner gjør det totalt sett best på digitalisering, men er dårligere enn de små- og mellomstore kommunene på å legge til rette for mobilnettutbygging. Bærum er den norske kommunen som scorer best på helheten. Grimstad er beste å tilrettelegge for mobilutbygging.

Les mer #Nyheter

Hun skal styre Googles norske pengebinge

Google har ansatt Tine Austvoll Jensen som ny Country Director i Norge. Hun etterfølger dermed Jan Grønbech når hun starter i jobben etter nyttår.

Les mer #Nyheter

Kobberkrigen i Lofoten

Det kom til harde tak mellom Vestvågøy kommune, Lofotkraft Bredbånd på den ene siden og Telenor på den andre da sistnevnte på under en måneds frist bebudet stenging av kobbernettet og overgang til fast mobilt hjemmenett.

Les mer #Bredbånd

Milliarder til fiber i Frankrike og Italia

3.september vedtok den franske regjeringen å øke tilskuddet til bredbånd i distriktene med solide 2,5 milliarder kroner.

Les mer #Bredbånd

TEKNA mot strømmen – 85 000 medlemmer

Selv om organisasjonsgraden i Norge synker, så opplever Tekna sterk vekst. Foreningen har det siste året vokst med 5 000 medlemmer, og er blant foreningene i landet med aller høyest vekst.

Les mer #Nyheter

De får minst og må betale dobbelt

Mange på bygdene må årlig betale opp mot 6000 kroner mer for bredbånd enn snittet for oss i byene. Det er ikke bare dekningen som er dårlig i grisgrendt strøk, det er også prisene.

Les mer #Bredbånd

Sviende kobbersanering for NextGenTel

I fjor mistet NextGenTel 11 000 kobberkunder i privatmarkedet. Første halvår i år har de mistet 6000 privatkunder på xDSL og kapret vel 1200 nye fiber slik at de nå har vel 31 000 på fiber.

Les mer #Bredbånd

GlobalConnect syr sammen konsernet

GlobalConnect annonserer i dag at konsernets B2B virksomhet i Sverige, IP-Only Enterprise, skifter navn til GlobalConnect. Med dette skaper konsernet et samlet B2B-brand på tvers av GlobalConnect-konsernet. 

Les mer #Hjem

Kobbernettets liv etter døden

Egentlig vil Telenor kutte siste kobberkabel før 2023. Nå tvinger Nkom dem til å vente med det til 2025.

Les mer #Hjem

Storbritannia blant de tregeste i Europa

Cable.co.uk har testet bredbåndshastigheter i 221 land. Storbritannia er blant de tregeste i hele Europa. Norge kommer heller ikke fantastisk ut på målingene.

Les mer #Hjem

Telenor på dekningsturné

Telenors dekningsdirektør legger nok en gang ut på dekningsturné for å sjekke kvaliteten på mobilnettet.

Les mer #Hjem

Stortinget utsatt for IT-angrep

Stortinget har den siste tiden vært utsatt for et omfattende IT-angrep. Det er registrert innbrudd på epostkontoene hos flere stortingsrepresentanter.

Les mer #Hjem

Apple gjør seg klar for 5G

Apple skal ha 75 millioner 5G-klare telefoner i løpet av året.

Les mer #Hjem

Ice henter 650 millioner

Ice låner 650 millioner kroner fra eierne og løser gjeldsproblemene.

Les mer #Hjem

Når det regner på presten...

Telenor skal bygge fiber til over 2 000 Norgegruppen-butikker. Det er godt nytt både for bedrifter og privatkunder.

Les mer #Hjem

Mobilt bredbånd "uten" databegrensning

Telia lanserer nå mobilt bredbånd med «ubegrenset» data.

Les mer #Hjem

Mobilt bredbånd står for 30 prosent

Mobilt bredbånd står for hele 30 prosent av internettilkoblingene i deler av Sverige.

Les mer #Hjem

iPhone 12 på 5nm ARM?

Ryktene tilsier at den nært forestående iPhone 12-lanseringen vil by på nye Apple Silicon-processorer av typen A14 laget av TSMC med 5N-prosess. 

Les mer #Hjem

Microsoft og Walmart sammen om TikTok

Kampen om TikTok fortsetter. Nå slår Walmart og Microsoft seg sammen for å få kjøpt TikTok.

Les mer #Hjem

Altibox med rekordvekst i første halvår

Altibox-partnerskapet setter en solid ny vekstrekord for 1. halvår med en vekst på 32 320 nye kunder totalt – derav vel 30 000 i Norge. Lyse investerte over milliarden i bredbånd i første halvår.

Les mer #Bredbånd

Frekvensforum 16. september

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) gjør klart for frekvensforum 16.september. I år går konferansen imidlertid digitalt.

Les mer #Hjem

Færre, men dyrere mobiler

I Norge kjøper vi færre mobiler enn før, på den positive siden bruker vi mer penger på enhetene vi kjøper.

Les mer #Hjem

Dette betyr det nye webdirektivet

Når EU får nye regler om universell utforming, betyr det noen ekstra krav også i Norge.

Les mer #Hjem

Smarttelefonsalget stuper

Nå bekrefter også analyseselskapet Gartner at det står dårlig til med salget av smarttelefoner.

Les mer #Hjem

Nkom tilrettelegger for økt bredbåndsutbygging

Bredbåndsutbyggingsloven trådte i kraft 1. juli i år. Nkom utvikler en nettbasert tjeneste som skal gi nyttig informasjon om infrastruktur og planlagte byggearbeider.

Les mer #Hjem

Graveskader koster enorme summer

I Norge er det rundt 16 000 graveskader i året. Strøm og ecom ligger på toppen av de skadelidende.

Les mer #Hjem

Globalconnect skal levere fiber til Buddy

Alle Zookjeden Buddys lokasjoner i Norge skal gis fiberaksess.

Les mer #Hjem

Fiberkabelrute fastlagt

Fiberkabelen som skal legges mellom Stavanger og Newcastle har endelig fått fastlagt nøyaktig rute.

Les mer #Hjem

Forskere setter fartsrekord

Forskere har laget verdens raskeste internettilkobling. 

Les mer #Hjem

Heldigitale Digitaliseringskonferanse

Over 1 000 er påmeldt og i år holdes Digitaliseringskonferansen over video. 

Les mer #Hjem

Telia åpner 5G-slusene i Trondheim

Telia har et uttalt mål å være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett. Som et ledd i dette åpnet selskapet 5G-nettet i Trondheim.

Les mer #Hjem

Talkmore blir strømleverandør

Det Telenor-eide mobilselskapet Talkmore blir nå også strømleverandør.

Les mer #Hjem

Netthandelen økte med 54 prosent i Q2

Koronakrisen fører til stadig mer nettshopping, og vi bruker helst mobilen til å gjennomføre bestillingene. 

Les mer #Hjem

Svakeste Sverige-resultat på 6 år

Telenor sliter fortsatt i Sverige. Omsetningen falt i 2019 med om lag 300 millioner svenske kroner og sluttresultatet ble det miste de siste seks årene.

Les mer #Nyheter

Utvider servicetilbudet for Mac

Programmet for bedrifter i Europa og Canada som uavhengige Apple-reparatører, som hittil kun gjaldt for iPhone, utvides nå til også å gjelde Mac.

Les mer #Hjem

Dropp lette passord

Verden over er over 10 milliarder passord og brukernavn stjålet. NorSIS oppfordrer nordmenn til å sjekke om deres passord er på avveie.

Les mer #Hjem

Fremdeles rødt for Ice

Selv om Ice vokser i smarttelefonmarkedet er resultatet fremdeles i rødt.

Les mer #Hjem

Israel nærmer seg Kina-boikott

Israel og USA nærmer seg en avtale om å ekskludere Kina fra det israelske 5G-nettet.

Les mer #Hjem

Utelukker «upålitelige 5G-selgere»

USA og Slovenia har signert en felles erklæring der de står sammen om å utelukke det de kaller upålitelige selgere av 5G-nettverk.

Les mer #Hjem

Apple lager pakkeløsninger

Ifølge ryktene gjør Apple seg klar til å lansere flere typer pakkeløsninger så tidlig som i oktober.

Les mer #Hjem

Bergen-fiber ligger under brostein

Å legge fiber i gamle bymiljøer er ikke bare bare. Bokstavelig talt gjøres det nå stein for stein i flere av våre største byer.

Les mer #Hjem

Ber regjeringen om hjelp med sikkerhet

Telenor mener at det aldri før har vært så krevende å bygge digital sikkerhet.

Les mer #Hjem

Totaldominans for Apple og Samsung

Telias liste over de mest solgte smarttelefonene i juli inneholder bare to produsenter: Samsung og Apple.

Les mer #Hjem

RiksTV og RealNett med fiberavtale

RealNett i Trøndelag har inngått en avtale med RiksTV om levering av TV-tjenester.

Les mer #Hjem

Kina leverer 70 prosent av alle mobiler i USA

Analyseselskapet Canalys rapporterer om salget av smarttelefoner i 2. kvartal.

Les mer #Hjem

Chilimobil saksøker Telenor

Telenor saksøkte Chilimobil for ubetalte regninger. Nå svarer Chilimobil med å saksøke Telenor for 27 millioner kroner.

Les mer #Hjem

Turistnedgang og mobiløkning

Trafikktall fra Telenor viser at det var færre turister på norske turistmål i juli. Mobiltrafikken økte likevel.

Les mer #Hjem

Netnordic kjøper opp svensk selskap

Netnordic har kjøpt det svenske tjenesteaktørselskapet Bolero.

Les mer #Hjem

Kjønnsforskjeller for digitalt utstyr

Det er kjønnsforskjeller når det gjelder hvilke digitale verktøy barn får tilgang på fra sine foreldre, viser Medietilsynets Foreldreundersøkelse 2020.

Les mer #Hjem

Huawei har et betydelig brikkeproblem

Huaweisjef innrømmer nå at sanksjonene fra USA er et betydelig problem for selskapets smarttelefonproduksjon.

Les mer #Hjem

Så mye er dataene din verdt

Sjekk hvor mye dataene dine kan bli solgt for på det mørke nettet

Les mer #Hjem

40 prosent av verdens mobiler åpne for angrep

Check Point har funnet over 400 sårbarheter i Qualcomm Snapdragon-chipen som brukes i Android-mobiler.

Les mer #Hjem

Studenter vil videreutvikle datasentre

Masterstudenter har sett på synergieffekter og klimagevinster av en eventuell datasenteretablering på Kverneland.

Les mer #Hjem

EU gransker Googles kjøp av Fitbit

EU har startet gransking av nettgiganten Googles plan om å kjøpe selskapet Fitbit, som lager blant annet aktivitetsmålere og smartklokker til treningsformål.

Les mer #Hjem

Tampnet med børsfiber

Tampnet Carrier og Nasdaq kan nå fortelle at de sammen lanserer en fiberrute med ultralav forsinkelse (ULL) mellom Stockholm og London.  

Les mer #Hjem

Langtidsmålinger av stråling i bymiljø

Ved innføring av nye teknologier for trådløs elektronisk kommunikasjon øker ikke nødvendigvis eksponeringen for stråling i befolkningen.

Les mer #Hjem

Katastrofe å selge Arm til Nvidia

Medgründer av Arm bekymret for selskapet.

Les mer #Hjem

Kjøper Nvidia opp Arm?

Nvidia snuser på å kjøpe opp Arm i det største chip-oppkjøpet noen gang. Anslått verdi på 55 milliarder dollar.

Les mer #Hjem

Hackere rammet av EU-sanksjoner

EU har vedtatt sanksjoner mot russiske, kinesiske og nordkoreanske personer og organisasjoner som anklages for datakriminalitet.

Les mer #Hjem

Apple setter rekorder

Nok en gang leverer Apple rekordresultater. Andre kvartal er preget av ekstremt høye inntektstall.

Les mer #Hjem

Huawei tar mobiltronen

Samsung er ikke lenger på toppen av mobiltronen. Nå er selskapet forbigått av Huawei.

Les mer #Hjem

Norge på femteplass bak Sverige og Danmark

Norge ender på femteplass i en undersøkelse om digital kvalitet.

Les mer #Hjem

Deutsche Telekom når 5G målene

Deutsche Telekom melder at de allerede har kommet i land med målene for 5G for 2020.

Les mer #Hjem

Russere krever 10 mill dollar fra Garmin

Garmin er blitt mer eller mindre stengt etter et stort hackerangrep før helgen.

Les mer #Hjem

Nokia med 5G privatnettverk for bedrifter

Vil lede innføringen av Industry 4.0.

Les mer #Hjem

Bruk Hue gir resultater

Bruk Hue gjør at barn forteller læreren om utfordringer på nettet.

Les mer #Hjem

Setter fyr på hurtigladeren

Skadelig programvare i mobilen kan overopphete ladere.

Les mer #Hjem

BKK Digitek vant anbud verdt 40 millioner

BKK vant anbudet om å levere fiberoptisk nett i Vestland.

Les mer #Hjem

Sett Apple-bilen i Oslo?

I disse dager er Apples kart-bil ute og kjører – bokstavelig talt. Hovedstaden skal kartlegges med både kamera og LiDAR-skanner, formodentlig slik at vi får "Look Around" også her. 

Les mer #Hjem

Spleiselag skal gi bedre mobildekning

Koronakrisen har ført til økt etterspørsel etter mobildekning i områder som er helt uten kontakt med omverden. Et samarbeid mellom Telenor og kommune-Norge skal gi dekning der det i dag ikke finnes.

Les mer #Hjem

Sverige er nå Telenors nordiske smertebarn

Sverige er ikke bare et smertefullt hva Covit-19 angår. Det smerter også mye for teleoperatørene for tida – iallfall for Telenor.

Les mer #Nyheter

Flere fast - færre mobil for Telia Norge

Telia Norge har i første halvår fått 11 000 færre mobilkunder og tilsynelatende 15 000 flere bredbåndskunder i fastnettet – i det siste kvartalet 9000 flere bredbåndskunder.

Les mer #Nyheter

Telenors feier vekk kobberkunder

I eget nett vil Telenor har erstattet alle sine kobberkunder innen utgangen av 2022. Det åpne spørsmålet er om grossistkundenes kobberkunder også da er dekket enten av fiber eller FWA.

Les mer #Nyheter

Resultatforbedring men Covit 19-smell

Telenor-konsernet greide økt driftsmargin (+1 prosent) til tross for nedgang i organiske trafikkinntekter på 4 prosent.

Les mer #Nyheter

Telecommentar:

Mest lest