Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Huawei – elsket og hatet

Mens USA skjeller ut Huawei og PST ser på dem som et spionreir, ser forbrukerne ut til å trykke Huawei til sitt bryst. Om ikke selskapet så iallfall deres smartmobiler

Les mer #Mobil

Com4 ekspanderer internasjonalt

Com4 har vunnet flere store internasjonale kontrakter som vil bidra til ytterligere vekst i 2019. Nå åpner de kontor også i Sverige.

Les mer #Mobil

Nå stenger Telenor nok et nett

Telenor har for mange telenett. De har for lengst startet stengingen av det gamle kobbernettet. Nå følger 3G-mobilnett. Og fra 2025 sannsynligvis det opprinnelige 2G talenettet.

Les mer #Mobil

Advarer mot WeChat og WhatsApp i Kina

Spionfrykten øker både i USA og Kina. Nå ber flere amerikanske universiteter studentene ikke bruke WeChat og WhatsApp i Kina.

Les mer #Mobil

Telenor raskest i hele 2018

Nye tall fra Ookla viser at Telenor hadde verdens raskeste mobilnett i gjennomsnitt gjennom hele 2018. Tett på 72 Mbps i snitt nedlastingshastighet. t-Mobile i nederland fulgte tett på

Les mer #Mobil

2019 – året for “Deep Fake”?

Falske videoer er ikke noe nytt. Men hjulpet av en AI-avart som heter GAN kan de bli mye mer troverdige.

Les mer #Mobil

Nokia sparker 350 av sine ansatte

Den finske delen av Nokia skal spare 700 millioner euro fra neste år, og sparker 350 av de ansatte. Dette utgjør 5,8 prosent av den finske arbeidsstokken.

Les mer #Mobil

Telenor-bot på 4 millioner opprettholdes

Telenor har unnlatt å utlevere opplysninger som er nødvendig for at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) skal kunne føre nødvendig tilsyn med tilgangspriser. Boten på 4 millioner opprettholdes selv om Telenor har justert ned prisene.

Les mer #Mobil

Bussjåførers mobilbruk et problem

Transportøkonomisk institutt (TØI) undersøker nå problemet på vegne at et av busselskapene.

Les mer #Mobil

Skremselspolitikk for å tekkes USA

Justisminister Tor Mikkel Wara driver skremselspolitikk for å tekkes USA og truer med å overstyre Telenor.

Les mer #Mobil

Verden uenig med Norge om 5G

1500 teleprofesjonelle verden over mener høy båndbredde/fast mobil bredbåndsnett er det viktigste 5G vil gi markedet. Dernest støtte for massiv IoT.

Les mer #Mobil

Wifi over Atlanteren fra Norwegian

Norwegian blir nå verdens første lavpris-flyselskap som tilbyr gratis wifi på interkontinentale flyvninger. Og betaler du litt ekstra får du høy hastighet også.

Les mer #Mobil

Telenor og Google gir bedre datakontroll

Gjennom en ny funksjonalitet i Android kan Telenor-abonnenter holde oversikt over egen mobildatabruk og motta varsler når det oppstår mangel på data.

Les mer #Mobil

Meldingstorm nyttårsaften

Nyttårsaften 2018/19 sendte nordmenn i Telia og Telenors nett samlet mer enn 37,2 millioner SMS og MMS-meldinger. Likevel var det nok Snapchat større. Vi kan faktrisk ha sendt opp mot 100 millioner kortmeldinger nyttårsaften.

Les mer #Mobil

Bedre er det blitt og bedre kan det bli

Dekningen landet rundt har aldri vært bedre. Stort sett hele Norge har nå god 4G-dekning. Men fremdeles er altfor mange tunneler uten god mobildekning.

Les mer #Mobil

Hiver ut Huawei – får fusjonere

The Committee on Foreign Investment in the United States, CFIUS, har gitt T-Mobile og Sprint klarsignal for fusjon i USA. Det skjer etter at moderselskapene har gått med på å kaste ut Huawei.

Les mer #Mobil

Stadig nye generasjoner – nå stenger 3G

Telenor vil i løpet av 2019/2020 stenge 3G-nettet for å gi et enda bedre tilbud på 4G. Levetiden for 3G ble 14 år.  

Les mer #Mobil

Verdens første 5G-kino i Nydalen

Odeon Kino i Nydalen er verdens første 5G-kino. Og kanskje blir AF-Gruppens byggeprosjekt i Bispevika i Oslo det neste kommersielle prosjektet i Telias 5G-nett i Norge.

Les mer #Mobil

Rådyr svensk auksjon skremmer

Hvis den norske 700 MHz-auksjonen blir like dyr for operatørene som i den svenske, betyr det at statskassen vil dra inn om lag 1,4 milliarder kroner. I Norge er det tilrettelagt for tre operatører.

Les mer #Mobil

Svensk 700 MHz kostet 2,8 milliarder

Telia Sverige AB og Net4Mobility AB har skaffet seg 700 MHz-frekvenser i Sverige via første steg av auksjonen som ble avsluttet i går. Prisen ble samlet på 2,8 milliarder svenske kroner.

Les mer #Mobil

Derfor koster 700 MHz milliarder

Teleoperatørene blar opp milliarder for en del av 700 MHz-båndet. Hvorfor gjør de det?

Les mer #Mobil

1,5 milliarder 5G-abonnenter i 2024

I følge Ericsson Mobility Report vil utbredelsen av 5G vokse i et voldsomt tempo i årene fremover. I 2024 vil vi ha 1,5 milliarder abonnenter.

Les mer #Mobil

Delingskultur i en førerløse verden

5-10 år vil det ta før førerløse biler blir vanlige og rundt 2025 tar det av. Det spådde adm. direktør Øystein Herland i Volvo Norge på Mobil Agenda sist tirsdag.

Les mer #Mobil

Kraftbransjen over til kommersielle mobilnett

Kraftbransjen har i dag sine egne ekomnett for styring og drift av kraftforsyningen. Mye tyder på at de i framtiden må gå over til, eller supplere med kommersielle mobilnett.

Les mer #Mobil

Kina driver mobilmarkedet

Kinesiske mobilprodusenter sørget for vekst i verdensmarkedet for smartmobiler i tredje kvartal i 2018. Samsung hadde en formidabel tilbakegang mens Apple holder posisjonen.

Les mer #Mobil

Telecommentar:

Mest lest