Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

1,5 milliarder 5G-abonnenter i 2024

I følge Ericsson Mobility Report vil utbredelsen av 5G vokse i et voldsomt tempo i årene fremover. I 2024 vil vi ha 1,5 milliarder abonnenter.

Les mer #Mobil

Delingskultur i en førerløse verden

5-10 år vil det ta før førerløse biler blir vanlige og rundt 2025 tar det av. Det spådde adm. direktør Øystein Herland i Volvo Norge på Mobil Agenda sist tirsdag.

Les mer #Mobil

Kraftbransjen over til kommersielle mobilnett

Kraftbransjen har i dag sine egne ekomnett for styring og drift av kraftforsyningen. Mye tyder på at de i framtiden må gå over til, eller supplere med kommersielle mobilnett.

Les mer #Mobil

Kina driver mobilmarkedet

Kinesiske mobilprodusenter sørget for vekst i verdensmarkedet for smartmobiler i tredje kvartal i 2018. Samsung hadde en formidabel tilbakegang mens Apple holder posisjonen.

Les mer #Mobil

Nkom tar sikte på to store frekvenspakker

Nkom tar sikte på å tildele nye mobilfrekvenser i to store pakker – den første mot slutten av neste år – 700 og 1500 MHz.

Les mer #Mobil

Den stygge andungen i Danmark

Telenors konsernsjef Sigve Brekke holder døra på gløtt for et nytt fusjonsforsøk med Telia i Danmark. Riktignok går det noe bedre enn før for Telenor der, men langt på nær tilstrekkelig.

Les mer #Mobil

5G åpner for nye produsenter

5G byr på nye muligheter for flere leverandører og markedslederne Apple, Huawei og Samsung må regne med sterkere konkurranse.

Les mer #Mobil

Gir Telenor en ørefik

Telenor må senke prisene til leietakerne i mobilnettet og de får fire millioner kroner i bot for å ha gitt Nkom ukorrekt informasjon.

Les mer #Mobil

Første 5G-mobil testet av Verizon

Moto Z3 er den første 5G-mobilen noen sinne. Verizon har på Rohde Island gjennomført den første 5G-testen med en smarttelefon.

Les mer #Mobil

Kina med 6G før 2030

Mens vi forbereder utrulling av 5G, forsker Kina på 6G. Og kanskje blir det kommersielt før 2030.

Les mer #Mobil

Private 5G-nett i norsk industri?

IoT-utviklingen i produksjonsindustrien kan føre til at det oppstår private 5G-nett. Dette kan også bli aktuelt i Norge.

Les mer #Mobil

Smartklokke med stor S

Galaxy Watch er noe så sjeldent som en smartklokke med god batteritid, generelt god ytelse og imponerende brukergrensesnitt.

Les mer #Mobil

Ice mot børs – henter 3 milliarder

Ice sikter mot børsnotering før jul og henter samtidig inn tre milliarder kroner fra eksisterende aksjonærer.

Les mer #Mobil

Minst 16 britiske byer med 5G i 2019

Hvilke norske byer skal få 5G i 2019? Ingen av våre tre operatører har sluppet planer om det. Men det bør de om de skal vi hevde oss mot Storbritannia der mer enn 16 byer får 5G i 2019.

Les mer #Mobil

Blir Arctic 4G aldri ferdig?

Nok en gang oppgraderer Telenor 4G-nettet i forbindelse med Arctic Race. Denne gangen er det Lofoten, Vesterålen og Ofoten som står for tur. Må det et sykkelløp til for å få skikkelig 4G i nord?

Les mer #Mobil

Mobit får 144 forhandlere

Førstkommende fredag skrotes offisielt merkevarene Nordialog, Telehuset, Mobildata og Telering, og Mobit blir det nye fellesskapet.  Tilsammen 144 forhandlere vil tilhøre den nye norske fagkjeden.

Les mer #Mobil

5G – først «fiskenett så Oslonett»?

Da sjefen for Huawei i Vest-Europa Vincent Pang dro fram 5G-eksempler på verdensbasis startet han med norsk oppdrettsnæring.

Les mer #Mobil

Førerløse biler vanlig på motorveiene i 2026

Hos Huawei i Roma fikk vi høre at førerløse biler blir vanlig på motorveiene i 2026 og på Kongsberg fikk vi torsdag vite at Telenor har store forventninger for førerløse biler.

Les mer #Mobil

Foldbar mobil fra Huawei tidlig i 2019

Alt i første kvartal neste år vil Huawei lanserte sin første kvartal foldbare mobil som støtter også 5G. Også Samsung snikviser en foldbar mobil. 

Les mer #Mobil

Ice bygger også for 5G

Ice bygger nett så det holder, forbereder sine siter for neste generasjon mobilnett (5G) og ønsker tilgang til nødvendige frekvenser når den tid kommer – første omgang om et år.

Les mer #Mobil

En virkelig smart smartmobil

Huawei går med Mate 20 pro også Apple en høy gang på enkelte områder. Det vi ser er en symbiose av kinesisk prosessorteknologi, en smule kunstig intelligens og tysk linseteknologi fra Leica.

Les mer #Mobil

Ice utfordrer nå også på høyvolum

I går lanserte Ice sin nye prisstruktur som for alvor vil øke konkurransen også for den delen av kundene som trenger mest data. Stor uro i markedet – både høyt og lavt.

Les mer #Mobil

Stiv pris på Fast Mobilt Bredbånd

Telenor tilbyr nå Fast Mobilt Bredbånd to steder – i Sarpsborg og i Vaksdal. De foreløpige prisene indikerer at dette blir dyrt – 699 kroner i måneden for 30 Mbps og 999 kroner for 60 Mbps.

Les mer #Mobil

Bundling fast mobil, men bare litt

Omsider faser Telenor inn Canal Digitals kabel- og TV-virksomhet inn i Telenor Norge. Det betyr blant annet at de omlag 500 000 kundene det gjelder, kan nyte godt av større mobile datapakker.

Les mer #Mobil

Tjener milliarden – taper kunder

Telia Norge leverte et driftsresultat (EBITDA) for første gang på over en milliard kroner i tredje kvartal 2018, men taper likevel kunder i stor stil. 36 000 færre siste kvartal og 112 000 færre siste året.

Les mer #Mobil

Telecommentar:

Mest lest