Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Kineserne tar stadig mer av mobilmarkedet

Gartner har lagt fram oversikt over smarttelefon-salget i andre kvartal. Android dominerer enda mer enn før, Apple holder stand og andre operativsystemer er nesten vekk.

Les mer #Mobil

Vil jobbe tettere med Apple mot bedriftene

Kjedehuset og Techstep jubler etter å ha kommet gjennom nåløyet i Apples nye partnerprogram mot bedriftsmarkedet.

Les mer #Mobil

Tommy Johansen forlater Telia

Etter 17 år i Telia Norge takker dekningssjef Tommy Skogheim Johansen nå for seg. Men han forlater ikke telebransjen.

Les mer #Mobil

Svak mobilutvikling i Norden

Telia er nesten dobbelt så stor mobiloperatør i Norden som Telenor målt i antall kunder. Men kundeutviklingen det siste år har vært svak for begge de nordiske telestorhetene.

Les mer #Mobil

Fire fatale farer for mobilen

Mobiltelefonen din er under angrep. Sikkerheten på mobilen blir stadig utfordret av nye trusler, her er fire aktuelle.

Les mer #Mobil

Arctic Rase gir Troms bedre 4G

Sykkelløp er ikke bare spennende underholdning for tilskuere og TV-seere. Det gir også bedre mobildekning der de foregår – for eksempel i store deler av Troms.

Les mer #Mobil

Fra Evry til GSM Association

Fram til nå har hun vært en av toppdirektørene i Evry. 1. september blir Laxmi Akkaraju strategidirektør i verdens viktigste mobilorganisasjon – GSM Associations (GSMA).

Les mer #Mobil

5G over alt er å tro på julenissen

Landsdekkende 5G med like bred dekning som 4G i overskuelig framtid er å tro på julenissen. I distriktene vil det handle om punktvis dekning der de kommersielle interessene er størst.

Les mer #Mobil

Nå blir ferien (litt) billigere

Det er ikke lenger lov å ta ekstra betalt for roaming, og torsdag blir det samme pris for mobilbruk i EU/EØS-land som i Norge.

Les mer #Mobil

1000 jærsauer på Internett

Ved hjelp av den nye mobilteknologien Narrowband IoT (NB-IoT) skal Telia Norge og oppstartsselskapet Nortrace spore 1000 sauer på sommerbeite i Lyseheiene.

Les mer #Mobil

ICE-eier kjøper i Brasil

AINMT Holdings AB (som eier ICE) og NII Holdings, Inc. annonserte tirsdag at de kjøper seg inn i den brasilanske mobiloperatøren Nextel Brazil med 30 prosent av aksjene for 50 millioner doller. 

Les mer #Mobil

Mot delt 700 MHz-løsning?

Snart kommer Nkom med sin anbefaling om 700 MHz-båndet – en særdeles komplisert sak der ulike interesser er på kollisjonskurs. Mye tyder på at teleoperatørene og det offentlige må dele på ressursene.

Les mer #Mobil

One Call – nå tafatt priskriger?

Det er ikke med pris Telia skal ta igjen kunder fra ICE som i det siste året har stukket av med de fleste av de 102 000 kundene Telia tapte.

Les mer #Mobil

Rimelige nye frekvenser for Telenor og Telia

Telia Norge AS og Telenor Norge AS er vinnere i 900 MHz-auksjonen og betaler til sammen 790 236 240 kroner for ressursene. Det er em forholdsvis rimelig pris.

Les mer #Mobil

Tapte bare LITT på fri roaming

Mobiloperatørene taper 500 millioner på fri roaming i 2016, men tar igjen ¾ av tapet innenlands.

Les mer #Mobil

Får leie frekvenser i Thailand

Telenor redder seg ut av knipen i Thailand ved at de nå er utpekt som foretrukket partner for det statlige teleselskapet TOT. men det koster. 1,1 milliard kroner i årlig leie for frekvenser.

Les mer #Mobil

Lavprisvinnere i mobilmarkedet

ICE og Hello er vinnerne i mobilmarkedet i 2016. Telia er den største taperen mens Telenor har en flat utvikling om vi også tar omsetningstall og bedriftsmarked med.

Les mer #Mobil

Kamp om 900-frekvenser

Tirsdag starter auksjonen av frekvensressurser i det meget attraktive og langtrekkende 900 MHz-båndet.

Les mer #Mobil

Telenor med turistkartlegging i Tromsø

Ved hjelp av helt nye analysemetoder kan reiselivsnæringen kartlegge hvor turistene i Tromsø kommer fra og hvor de ferdes på destinasjonen. Data fra Telenors mobilnett forteller hvilke nasjonaliteter som er i området. 

Les mer #Mobil

To millioner bildemeldinger (MMS) 17.mai

Hos Telenor ble MMS-trafikken firedoblet 17. mai. Hos Telia tredoblet. Til sammen ble det i deres to nett sendt over 2 millioner MMS-bilder.

Les mer #Mobil

Kombinerer mobil og IoT i skyen

Baker Brun i Bergen er blant de første i Norge som digitaliserer papirrotet og skjemaveldet, og samler alle kontroll- og rutineoppgaver i en ny app.

Les mer #Mobil

Arealdekning fortsatt en stor utfordring

Tele2 og Telenor har i sitt felles nett i Sverige nå 90 prosent arealdekning. Det har også de to andre store operatørene Telia og 3, I Norge er arealdekningen nå 65 prosent på 4G.

Les mer #Mobil

WiFi tale har 125 000 brukere

40 prosent av alle telefoner i Telenors mobilnett har nå 4G Tale. 125 000 bruker nå WiFi Tale. Det betyr mest for bedrifter ned svak innendørsdekning.

Les mer #Mobil

Mot kombiløsning for nytt nødnett

De berørte statlige instanser med Justisdepartementet i spissen ønsker at deler av 700 MHz-båndet skal reserveres for nød- og beredskapsfunksjoner. Nasjonal kontroll og sikkerhet er argumentene.

Les mer #Mobil

Telia best i ny dekningstest

To gode mobilnett med god hastighet over alt. Men Telia er hakket bedre. Slik konkluderer Tek.no i sin store mobiltest og kårer Telia for andre år på rad.

Les mer #Mobil

Telecommentar:

Mest lest