Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

10 000 Ice-kunder må fjerne batteriet

Telecomselskapet Ice.net har i dag kontaktet om lag 10 000 kunder og bedt dem fjerne batteriet som sitter i smartroutere av typen «W1». Batteriet kan føre til brann.

Les mer #Mobil

2-1 Get-Telenor

Torsdag fridde både Get og Telenor til meg med attraktiv medgift. Det kan virke som Get vinner 2-1 i kampen om flere mobilkunder.

Les mer #Mobil

5G vil ikke knuse operatørene

Mange mobiloperatører er engstelige for at 5G vil føre til et enormt investeringsbehov. Det vil ikke komme noe enormt hopp i investeringene som vil skje over lang tid, mener Ericssons CTO Erik Ekudden.

Les mer #Mobil

Telenor vil ha enklere marginregime

Også Telenor ønsker et enklere regelverk for videreselgere enn det som de har i dag. Samtidig benekter de at dagens marginskvis-modell ikke gir videreselgere levelige marginer.

Les mer #Mobil

Marginsvikt rammer videreselgere

Marginene for videreselgere i det norske mobilmarkedet er mye mindre enn de var for 10 år siden. Skjer det ikke noe drastisk med marginene, kan ingen virkelig utfordre Telia og Telenor.

Les mer #Mobil

Nkom senker taket igjen

Nkom varsler at Com4, Get, ICE, Lycamobile, Phonero, TDC, Telenor og Telia om pristak på mobil terminering. Det betyr et øre ned per minutt fra 1. april for å ta imot innkommende samtrafikk.

Les mer #Mobil

Telenor sparker 54 i Danmark

Telenor nedskalerer arbeidsstokken  i Danmark og sier opp 54 medarbeidere samtidig som de legger den 36 ledige stillinger. Samtidig opprettes 19 nye stillinger.

Les mer #Mobil

Kineserne tar stadig mer av mobilmarkedet

Gartner har lagt fram oversikt over smarttelefon-salget i andre kvartal. Android dominerer enda mer enn før, Apple holder stand og andre operativsystemer er nesten vekk.

Les mer #Mobil

Vil jobbe tettere med Apple mot bedriftene

Kjedehuset og Techstep jubler etter å ha kommet gjennom nåløyet i Apples nye partnerprogram mot bedriftsmarkedet.

Les mer #Mobil

Tommy Johansen forlater Telia

Etter 17 år i Telia Norge takker dekningssjef Tommy Skogheim Johansen nå for seg. Men han forlater ikke telebransjen.

Les mer #Mobil

Svak mobilutvikling i Norden

Telia er nesten dobbelt så stor mobiloperatør i Norden som Telenor målt i antall kunder. Men kundeutviklingen det siste år har vært svak for begge de nordiske telestorhetene.

Les mer #Mobil

Fire fatale farer for mobilen

Mobiltelefonen din er under angrep. Sikkerheten på mobilen blir stadig utfordret av nye trusler, her er fire aktuelle.

Les mer #Mobil

Arctic Rase gir Troms bedre 4G

Sykkelløp er ikke bare spennende underholdning for tilskuere og TV-seere. Det gir også bedre mobildekning der de foregår – for eksempel i store deler av Troms.

Les mer #Mobil

Fra Evry til GSM Association

Fram til nå har hun vært en av toppdirektørene i Evry. 1. september blir Laxmi Akkaraju strategidirektør i verdens viktigste mobilorganisasjon – GSM Associations (GSMA).

Les mer #Mobil

5G over alt er å tro på julenissen

Landsdekkende 5G med like bred dekning som 4G i overskuelig framtid er å tro på julenissen. I distriktene vil det handle om punktvis dekning der de kommersielle interessene er størst.

Les mer #Mobil

Nå blir ferien (litt) billigere

Det er ikke lenger lov å ta ekstra betalt for roaming, og torsdag blir det samme pris for mobilbruk i EU/EØS-land som i Norge.

Les mer #Mobil

1000 jærsauer på Internett

Ved hjelp av den nye mobilteknologien Narrowband IoT (NB-IoT) skal Telia Norge og oppstartsselskapet Nortrace spore 1000 sauer på sommerbeite i Lyseheiene.

Les mer #Mobil

ICE-eier kjøper i Brasil

AINMT Holdings AB (som eier ICE) og NII Holdings, Inc. annonserte tirsdag at de kjøper seg inn i den brasilanske mobiloperatøren Nextel Brazil med 30 prosent av aksjene for 50 millioner doller. 

Les mer #Mobil

Mot delt 700 MHz-løsning?

Snart kommer Nkom med sin anbefaling om 700 MHz-båndet – en særdeles komplisert sak der ulike interesser er på kollisjonskurs. Mye tyder på at teleoperatørene og det offentlige må dele på ressursene.

Les mer #Mobil

One Call – nå tafatt priskriger?

Det er ikke med pris Telia skal ta igjen kunder fra ICE som i det siste året har stukket av med de fleste av de 102 000 kundene Telia tapte.

Les mer #Mobil

Rimelige nye frekvenser for Telenor og Telia

Telia Norge AS og Telenor Norge AS er vinnere i 900 MHz-auksjonen og betaler til sammen 790 236 240 kroner for ressursene. Det er em forholdsvis rimelig pris.

Les mer #Mobil

Tapte bare LITT på fri roaming

Mobiloperatørene taper 500 millioner på fri roaming i 2016, men tar igjen ¾ av tapet innenlands.

Les mer #Mobil

Får leie frekvenser i Thailand

Telenor redder seg ut av knipen i Thailand ved at de nå er utpekt som foretrukket partner for det statlige teleselskapet TOT. men det koster. 1,1 milliard kroner i årlig leie for frekvenser.

Les mer #Mobil

Lavprisvinnere i mobilmarkedet

ICE og Hello er vinnerne i mobilmarkedet i 2016. Telia er den største taperen mens Telenor har en flat utvikling om vi også tar omsetningstall og bedriftsmarked med.

Les mer #Mobil

Kamp om 900-frekvenser

Tirsdag starter auksjonen av frekvensressurser i det meget attraktive og langtrekkende 900 MHz-båndet.

Les mer #Mobil

Telecommentar:

Mest lest