Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Verdens beste mobiler, men ikke for oss

I går lanserte Huawei sine tre P40-modeller. Alle 5G mobiler. Sannsynligvis verdens beste mobiler, men så langt er det likevel bare fotoytelsen som virkelig frister en nordmann.

Les mer #Mobil

Mindre risiko med Ice

En eksplosiv vekst i nordmenns mobilbruk under koronakrisen er blitt en skikkelig test for landets nettinfrastruktur, noe gjennomgangen av trafikkdata fra Ice viser.

Les mer #Mobil

Nå snakker vi lenge med hverandre

Halvannen uke inn i den nye hverdagen registrerer Telia en dobling i samtaletid på telefon mellom våre kunder. Datatrafikken har stabilisert seg på et høyere nivå. Nettet takler kapasitetsutfordringene.

Les mer #Mobil

Nokia tilbake med 5G

Nokia tilbake med 5GLansererer nye mobiler og egen roamingtjeneste. Den beste støtter også 5G i mange frekvenser.

Les mer #Mobil

Smaksprøve på sanntidskommunikasjon

Det har skjedd mye fra 1981 til i dag. Mangt er blitt bedre på 39 år, men lite kan måle seg med mobilnett som er blitt 2300 ganger raskere. Vi nærmer oss sanntidsrespons.

Les mer #Mobil

5G åpnet ni steder i Norge

Telenor åpner i dag 5G-nettet for befolkningen på ni steder i Norge. Startskuddet går i Trondheim – den første norske storbyen utrustet med fremtidens mobilnett.

Les mer #Mobil

Corona rammer Apple i Kina

Det er solgt færre enn 500.000 Apple-telefoner i februar. I tillegg tyder mye på at produksonen også er påvirket negativt.

Les mer #Mobil

11,2 milliarder til delt mobilnett i UK

11,2 milliarder kroner. Det er hva den britiske regjeringen og de fire store mobiloperatørene er blitt enige om å investere i mobilutbygging i grisgrendte strøk.

Les mer #Mobil

FWA over 5G i Norge alt i år

Telenor kommer alt i år lansere fast mobilt bredbånd over 5G på 100 Mbps+ hastighet som også er i stand til å formidle TV.

Les mer #Mobil

Statstilskudd også til mobilt hjemmebredbånd

Nkom har utarbeidet et forslag om fast trådløs aksess (FWA) som innebærer at det kan gis statlig tilskudd til FWA der ytelsen stabilt er 30 Mbps eller mer.

Les mer #Mobil

Skaper tung mobilutfordrer

Et knapt halvår etter oppstart, kjøper mobilselskapet Unifon opp en av sine konkurrenter, Phonect, noe som gir selskapet 33 000 mobilabonnenter i bedriftsmarkedet.

Les mer #Mobil

Betre frekvenssituasjon i Noreg

Telenor meiner frekvenssituasjonen i Noreg er betre enn i Sverige.

Les mer #Mobil

Er Pål Vegard på den rette sti?

Ingen norske telegründer kan ha større tro på at det går an å slåss mot Telenor og Telia enn Pål Eivind Vegard. Nå er han i full gang igjen i det niende teleselskapet – Hudya.

Les mer #Mobil

Treg frekvenstildeling forsinker 5G

Ericssons toppsjef Børje Ekholm mener Sverige er iferd med å havne i bakleksa på mobilutvikling (5G) fordi frekvenstildelingen er sen. Det går enda tregere i Norge.

Les mer #Mobil

Huaweis Mate Xs – rådyr og smart

Huawei Mate Xs som ble lansert i går er en oppgradert versjon av Mate X som ble vist i fjor. Mate Xs regnes nå som Huaweis mest sofistikerte enhet.

Les mer #Mobil

Simula etablerer 5G-labben SMIL

Simula Met Interoperational Lab (SMIL) har åpnet i går med god hjelp av Huawei og nLogic. Dette er den første uavahengige 5G-testlab i Norge.

Les mer #Mobil

Millimeterbåndet på vent

Verizon i USA skal bygge med millimeterbånd i 60 amerikanske byer. I Norge og Europa er millimeterbåndet satt på vent.

Les mer #Mobil

5G vil øke hastigheten 13 ganger

Hastigheten i 5G vil om tre år være 575 Mbps i snitt, noe som er 13 ganger raskere enn nå.

Les mer #Mobil

130 000 nye Ice-kunder i 2019

Ice Group fikk 130 000 nye abonnenter i 2019 – 18 000 nye bare i fjerde kvartal. Men taper fortsatt penger så det svir: Minus 1,1 milliard kroner i fjor.

Les mer #Mobil

Telenor Sverige satser på smarte fabrikker

Telenor Sverige blir først i verden som blir Ericsson Industry Partner. Avtalen setter Telenor i stand til å tilby skreddersøm for smarte fabrikker.

Les mer #Mobil

Færre klager – økt tilfredshet

Forbrukertilsynet har i 2019 registrert færre klager enn før. Selv om mobil er på tredjeplass på klagetoppen er det forbausende få klager.

Les mer #Mobil

Corona skremte også Ericsson vekk

Det er allerede på det rene at Corona-viruset får konsekvenser for Mobil World Congress (MWC) som åpner 24. februar i Barcelona. Nå har også Ericsson trukket seg i tillegg til ZTE og LG.

Les mer #Mobil

USA ønsker å kontrollere Ericsson

USA bør vurdere private oppkjøp i både Ericsson og Nokia. Dette som et bolverk mot Huawei og Kina.

Les mer #Mobil

Nkom til felts mot jammere

Jammere kan forstyrre både mobilnett, trådløse nett og kanskje verst av alle navigasjonsnett. Nå ber Nkom om tips om salg og bruk av jammere. Begge deler av ulovlige og straffbart.

Les mer #Mobil

Mobilt bredbånd på bygda – en utfordring

Mens mange har 2-500 Mbps nedstrøms på mobilt bredbånd i byen er det fortsatt en enorm utfordring for operatører å garantere 30 Mbps i mange bygder.

Les mer #Mobil

Telecommentar:

Mest lest