Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Duopolet lever i beste velgående

Som alltid – Telenor og Telia samlet dominerer med 92,4 prosent av bedriftsmarkedet og 86 prosent av privatmarkedet – også dette målt i omsetning slik Nkom la fram tallene onsdag.

Les mer #Mobil

Skal bygge 250 nye basestasjoner på to år

Telenor har planene klare for en storstilt utbygging av mobilnettet. I løpet av to år vil Telenor bygge nærmere 250 nye basestasjoner der det i dag er mangelfull eller ikke-eksisterende dekning.

Les mer #Mobil

Liten interesse for oppskrytt frekvensbånd

Det er liten interesse blant mobiloperatørene for 1500 MHz-båndet selv om konsulentene i Analysys Mason mener det kan bli avgjørende for å kunne tilby 100 Mbps nedstrøms 5G ute i distriktene.

Les mer #Mobil

Mobilnettene bare LITT raskere

Mobilnettene har endret seg lite fra 2019 til 2020. Stabilitet og pakketap var det samme. Hastigheten litt høyre. Først med 5G bli de mye raskere. Telenor har fortsatt høyest hastighet. Telia og Ice har best stabilitet.

Les mer #Mobil

Ice vokste med 11 000 kunder i første kvartal

I første kvartal kan Ice melde om at de sikret seg 11.000 nye mobilkunder, noe som løftet kundemassen til 650.000. Churn viser nedadgående tendens.

Les mer #Mobil

Har Telenor "Frekkhetens nådegave"?

Den profilerte mobilselgeren Thomas Sandaker, nå i Happybytes, mener Telenor har frekkhetens nådegave når de tar betalt for BankID. Blir vi flådd? Nei - 15 kroner i måneden gjør ikke det.

Les mer #Mobil

Nå øker verdens mobilbruk igjen

Hjemmekontor og et arbeidsliv i endring øker behovet for flere digitale verktøy. Og nå øker også mobil igjen, slår Gartner fast.

Les mer #Mobil

Mobilpriser til bekymring

Norske sluttbrukere i mobilnettet betaler i gjennomsnitt 2 til 5 ganger mer per GB data sammenliknet med svenske, danske og finske sluttbrukere, etter at ulikheter i kjøpekraft er hensyntatt.

Les mer #Mobil

Vi skal bygge det råeste 5G-nettet

Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kongsberg, Drammen, Ålesund, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø og Bodø. Det er byer som før rasktest får god 5G-dekning fra Telenor.

Les mer #Mobil

Telia først i Norge med private mobilnett

Telia Norge satser nå for fullt på å levere private mobilnett («Enterprise Mobile Network») til bedrifter, industri og offentlige virksomheter i Norge.

Les mer #Mobil

Samler 200 IoT-spesialister

Telenor samler 200 IoT-spesialister, hvilket skaper det største teamet blant samtlige nordiske IoT-tjenesteleverandører. Telenor er blant verdens 10 største IoT-leverandører

Les mer #Mobil

Telia tar i bruk nye 5G-frekvenser

Telia Norge aktiverer nå 5G i det såkalte 700 MHz-båndet i selskapets hurtigvoksende 5G-nett. Telias kunder vil dermed oppleve enda bedre 5G-dekning fremover, spesielt innendørs.

Les mer #Mobil

Sjekker hjertet over 5G

For et år siden åpnet Telenor 5G-nettet i Trondheim, en teknologi som gir store muligheter, ikke minst for helsesektoren. Telenor har i samarbeid med Helse Midt-Norge og flere opprettet et pilotprosjekt for å gjøre sykehuset smartere. 5G blir benyttet til å måle EKG hjemme hos pasienten, og det kan både spare sykehuset for penger og pasienten for bry.

Les mer #Mobil

11 prosent vekst for smartmobiler i 2021

5G-telefoner vil utgjøre 35 prosent av det totale smarttelefon-markedet i 2021. Og nå øker hele mobilmarkedet igjen.

Les mer #Mobil

Anbefaler Tysklands modell for lokale 5G-nett

Det er ikke for sent å snu og velge en modell for 5G-lisenser som åpner for privat nett uten fordyrende omveier til mobiloperatørene.

Les mer #Mobil

5G pluss «et lag med kunstig intelligens»

Siden 2019 har Telenor og SalMar hatt et felles 5G-prosjekt, der fremtidens supernett er blitt testet innenfor oppdrettsnæringen. Nå blir dette 5G-testnettet oppgradert og gjort tilgjengelig for innbyggerne i Mausund.

Les mer #Mobil

FWA i hjemmet mer krevende enn 5G på mobilen

En husholdning i USA bruker i snitt 500 GB data i måneden. En mobilbruker 12 GB. Derfor vil Verizon kun gi 50 000 husholdninger tilbud om FWA i 2024 mens 250 millioner mobilbrukere får 5G.

Les mer #Mobil

Vi bruker 2600 i måneden på tele

I snitt bruker norske husholdninger om lag 2600 kroner hver måned på teleutstyr og teletjenester inkludert internett og TV-abonnement. Mobilen drar mer enn fastnettet.

Les mer #Mobil

Fetere og stadig dyrere mobiler

Mobilene vi kjøper blir stadig fetere i funksjoner, men valgene blir færre og snittprisen vi betaler stadig høyere. To leverandører har delt markedet.

Les mer #Mobil

Telia en digital vinner

Onsdag mottok Telia Norge hele fem priser i BearingPoints prisutdeling for «Digitale ledere i Norge 2021».Best i Norge - fjerde best i Europa.

Les mer #Mobil

Telenors 5G-offensiv i Bergen

I oktober offentliggjorde Telenor at Bergen var en av de utvalgte storbyene som først får 5G i Norge. Utbyggingen startet like før jul, og allerede er det etablert 5G i store deler av Bergen. Nå røper Telenors dekningsdirektør 5G-planene for 2021.

Les mer #Mobil

Spleiser frekvenser - øker 5G-rekkevidden

For å tilføre Telias Norges stadig voksende 5G-nett ytterligere kapasitet, dekning og hastighet, har Telia sammen med Ericsson gjennomført den første vellykkede testen av såkalt 5G Carrier Aggregation i Norge.

Les mer #Mobil

Huawei gir ikke opp

Til tross for en nedgang på 41 prosent fra 2019 i salget av smartmobiler, har Huawei rundet en milliard aktive mobiler.

Les mer #Mobil

Nå vil også Ice satse på bedriftsmarkedet

ICE satser nå for første gang på å ta en solid posisjon i det attraktive bedriftsmarkedet. Men de vil ikke røpe hva de skal friste med.

Les mer #Mobil

Norge har beste mobilnett i Norden

Norge har de beste mobilnettene i Norden og Telenor topper fortsatt blant tre sterke operatører.

Les mer #Mobil

Telecommentar:

Mest lest