Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.
3 av 10 abonnerer på høyhastighet

3 av 10 abonnerer på høyhastighet

Mer enn 720 000 husstander hadde bredbånd med hastighet på 100 Mbit/s eller mer ved utgangen av 2018.

Les mer 0 Kommentarer #Bredbånd

Ministre lærer microtrenching

Ministre lærer microtrenching

Eltel fikk mandag besøk av Nikolai Astrup (H), digitaliseringsminister og Olaug Bollestad (KrF), landbruks- og matminister mandag morgen.

Les mer 0 Kommentarer #Bredbånd

Telecommentar:

Dramatisk lavere pris på boligalarm

Nadir Nalbant er velkjent fra flere mobilselskaper. Nå er han på banen igjen med et system for sikkerhetsalarm som skal koste om lag tre ganger mindre enn det som er vanlig i dag.

Les mer #Nyheter

Tyskland åpner for Huawei

Den tyske regulatøren Bundesnetzagentur har nettopp offentliggjort et konsept som sidestiller Huawei med alle andre operatører så lenge de tilfredsstiller Tysklands sikkerhetskrav.

Les mer #Mobil

Krafttak for 5G med «Ice» i magen?

Dersom kraftbransjen for alvor vil inn i mobil, er det nå det gjelder. Vil vi se et partnerskap i 5G som ligner på Altibox-partnerskapet på fiber? I så fall gjelder det å ha «Ice» i magen.

Les mer #Mobil

270 000 kilometer kobber skal vekk

Telenors intensjonen er å fjerne kobbernettet innen 2023. Det betyr at 270 000 kilometer kobberlinjer som veier 50 000 tonn skal vekk.

Les mer #Nyheter

Huawei saksøker USA

Huawei saksøker USA og mener forbudet mot offentlige etaters kjøp av produkter og tjenester fra selskapet er ulovlig. De anklager også USA for å ha hacket deres servere i landet.      

Les mer #Nyheter

Blokkering av Huawei uklokt

Det vil være uklokt av norske myndigheter å blokkere Huawei fullstendig og ikke noe telenett kan være fullstendig sikkert.

Les mer #Nyheter

Havfrue operativ i år?

Alt i august vil kabelskipet som strekker Havfrue-kabelen komme til Kristiansand og fiberforbindelsen til Danmark, Irland og USA vil sannsynligvis være operativ før jul.

Les mer #Nyheter

Vil Sveaas bygge fiberimperium?

Christen Sveaas, hovedeieren i Kistefos, er på banen. Ikke bare vil han kjøpe opp hele NextGenTel på billigsalg. Han vil i så fall også legge egen fiber og kanskje kjøpe en eller flere lokale fiberselskaper.

Les mer #Bredbånd

Nå satser også NextGenTel på fiber

NextGenTel kan komme til å bli en mer rendyrket fiberoperatør og vurderer nå å investere i eget fibernett. Selskapet hadde ved årsskiftet 28 000 fiberkunder.

Les mer #Bredbånd

Tre kvinner i teleteknologi-toppen

Fram til nå har de ledende teknologistillingene i norsk tele stort sett vært forbeholdt menn. Nå er det tre kvinner som sitter på toppen hos Telenor og Telia.

Les mer #Nyheter

Intens strid om fotballrettigheter

TV2 saksøker Get som frykter de må betale dobbelt for sportsrettigheter. Altibox mener de er fratatt innhold kundene alt har betalt for.

Les mer #Nyheter

Analysys Mason tar grep også i Sverige

Analysys Mason (AM) er for lengst Norges ledende konsulentselskap innen telecom. Nå tar selskapet også en sterk posisjon i Sverige ved å overta AB Stelacom.

Les mer #Nyheter

En bredbåndspionéer går av

Knut Aadne takker for seg i Sandefjord Bredbånd etter å ha bygd selskapet fra grunnen. Anton Hagberg overtar stafettpinnen.

Les mer #Bredbånd

Batteripakke med innebygget mobil

Selskapet Energizer har lansert en mobiltelefon med gigantiske batteripakke. Stanbytid på hele 50 dager.

Les mer #Hjem

Sikkerhetseksperter: Huawei ingen trussel

Flere sikkerhetseksperter mener amerikanske myndigheter overdriver trusselen den kinesiske telegiganten Huawei utgjør.

Les mer #Nyheter

Mindre penger til bredbånd fra fylkene

Fylkeskommunene har budsjettert med 32 millioner kroner mindre i bevilgninger til bredbånd i 2019 enn i 2018. Og bare fem fylker bevilger noe i det hele tatt.

Les mer #Bredbånd

Huawei Mate 20 Pro kåret til beste mobil

Det er ikke bare kritikk, mistenksomhet og problemer som preger Huawei om dagen.  Under Mobile World Congress mottok selskapet flere priser.

Les mer #Hjem

Umulig med fiber til alle før 2023

Det er urealistisk at alle skal få høyhastighetstilbud (fiber eller kabel) innen kobbernettet legges ned. Skal det skje må den årlige dekningsveksten mer enn fordobles og det statlige støtte nivået øke til fra 200 millioner til 1,3 milliarder årlig.

Les mer #Bredbånd

5G i Elverum før sommeren

(Barcelona, 26. februar 2019) Telenor lanserer ny 5G-pilot i Elverum og 10 samarbeidsprosjekter. Samtidig hinter selskapet om at de snart er klare til å annonsere hvilken storby som blir først ut med 5G i Norge

Les mer #Mobil

5G vil utgjøre 15% av trafikken

Organisasjonen GSMA mener 5G-trafikken i løpet av 2025 vil utgjøre 15% av det totale trafikkbildet.

Les mer #Hjem

Ice forbereder seg på 5G

Ice gjør seg klar for 5G i flere områder i Norge. Dette gjøres ved å bygge ut et nett som er klargjort for 5G. Nytt er det at Ice legger frem en liste med hvor de klargjorte områdene er.

Les mer #Hjem

Kraftig fibervekst i Tussa

Daglig leder i Tussa Bredbånd Ivar Drivklepp tror fortsatt at selskapet kan vokse med 3000 fiberkundene de nærmeste årene i sitt nedslagsfelt.

Les mer #Nyheter

Ericssonsjefen advarer Europa

Ericssonsjefen, Börje Ekholm, benyttet sitt foredrag under Mobile World Congress til å komme med en klar advarsel til Europa.

Les mer #Hjem

Telenor helgarderer 5G-leveranser

Telenors toppsjef Sigve Brekke orienterte mandag planene for en 5G-pilot i Danmark, der Nokia skal stå bak teknologien. Med det har han helgardert med både Huawei, Ericsson og Nokia i pilotene.

Les mer #Mobil

Rådyre foldbare og supre kamera

Mobile World Congress i Barcelona er i gang. De første lanseringene by på brettbar mobil fra Huawei og en kamerasentrert mobil fra Nokia.

Les mer #Hjem

Nå tar danskene fiber på alvor

Høsten 2017 lå Danmark nede på 15ende plass i Europa i fiberpenetrasjon – FTTH. Nå vil TDC ta et krafttak for å endre det.

Les mer #Bredbånd

Klæbo satt fyr på mobilnettet

Sprintfinalene til satt fyr på mobilnettet søndag. Klæbos målgang førte til ny trafikkrekord i nettet på 111,65 Gbps.

Les mer #Mobil

Taleintegrasjon i Office 365

Telenor er en av de første i verden som kobler Office 365 med telefoni- og mobilintegrasjon direkte i Microsoft Teams, slik at du kan bruke PC-en som mobiltelefon. Med taleintegrasjon i Office 365 og Teams får man ett grensesnitt for all kommunikasjon inkludert telefoni.

Les mer #Nyheter

Første 700 MHz-auksjon i april

Auksjonsreglene for 700 MHz-auksjonen offshore er klare og gir også en pekepinn om hvordan for eksempel blokkinndeling og frekvenstak også vil kunne bli på høstens hovedauksjonen sannsynligvis alt i mai.

Les mer #Mobil

Offensiv bredbåndstrategi i Sverige

Den nye svenske digitalministeren Anders Yngmann stadfester at regjeringens mål er at 95 prosent av husstandene skal ha 100 Mbps-tilbud i løpet av 2020.

Les mer #Bredbånd

Politikk – 5G-teknologi – sikkerhet

I det åpne landskapet på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona er det blendene teknologi som vil dominere. Bak kulissene sikkerhetspolitikk.

Les mer #Mobil

Nå over en million fiberkunder

Det er nå godt over en million fiberkunder i Norge, men veksten i 2018 var nok om lag 10 prosent mindre enn i 2017.

Les mer #Bredbånd

En minister - tre komitéer

Digitalminister Nikolai Astrup (H) må forholde seg til hele tre komitéer på Stortinget. Det er enklere å gjøre endringer i regjeringen enn i Stortinget midt i perioden

Les mer #Nyheter

Broadnet kjøper mer mørk fiber

Fredrikstad Energi AS har i dag inngått avtale med Broadnet AS om å selge alle sine aksjer i FEAS Bredbånd AS.

Les mer #Bredbånd

Historisk bredbåndsatsing i Trøndelag

Det er noe historisk over Trøndelag Fylkeskommunes satsing på utbygging av nett til alle husstander i fylket, sier Pål M. Dahlø som leder prosjektene.

Les mer #Hjem

Mobil bredde til lulesamene

Mobilnettet er nede i Musken. Men når det kommer opp igjen har lulesamene som bor der faktisk 100 Mbps mobilt bredbånd. Fiber er nok mest en himmelspeiling.

Les mer #Mobil

Også litt medvind for Huawei

De siste dagene er det tendenser til et vindskifte i retning Huawei. Mye vil avhenge av hva Angela Merkel og Deutsche Telekom nå gjør de nærmeste ukene.

Les mer #Mobil

Nye koster – ny regjeringsplattform

Statssekretær Paul Chaffey vil bli en av over 20 innledere på Telecom World i Praha. Han gleder seg til møte bransjen.  "Nye koster-nye utfordringer-ny regjeringsplattform" er det naturlige temaet. Også utenlandsfiber blir ett av fire tema på konferansen.

Les mer #Nyheter

RiksTV søker flere fiberpartnere

RiksTV er på utkikk etter flere fiberpartnere i tillegg til Homenet og OBOS OpenNet. Det er flere gode grunner til å vurdere RiksTVs alternativ.

Les mer #Nyheter

Viken Fiber har nådd 150 000 kunder

Viken Fiber har passert 150 000 kunder og hadde en kundevekst på over 11 000 siste året.

Les mer #Bredbånd

Fiber 1 med 20 000 kunder

Fiber1 rundet mandag 20.000 aktive kunder med høyhastighetsbredbånd og kritikerrost tv-løsning fra Altibox. Det betyr opp mot 3000 nye kunder i 2018.

Les mer #Bredbånd

Dramatisk om Huawei må ut

Om Telenor og Telia må bytte ut eksisterende Huawei-utstyr i 14 000 basestasjonert vil det koste milliarder og forsinke 5G sterkt.

Les mer #Mobil

Vil overta hele NextGenTel

Kistefos via Telecom Holding 3 ønsker å overta hele NextGenTel for en pris som verdsetter selskapet til 325 millioner kroner. De eier fra før 25 prosent av aksjene.

Les mer #Nyheter

Smallworld slett ikke små lenger

GEs partner i Norge, Smallworld Systems AS, kjøper 100% av aksjene i GEs partner i Danmark, Breakoutimage AS og blir et skandinavisk selskap.

Les mer #Bredbånd

Konkurranse nå også på bygdene

Det er like sterk konkurranse mellom teleaktørene på bygdene som i byene. Med synkende fibermarked i byene, skifter fokus naturlig ut på landet.

Les mer #Bredbånd

Huawei med knepen seier

EPSI Norge har nok en gang målt brukertilfredsheten med mobiltelefoner. Denne undersøkelsen, som ble gjort høsten 2018, viser at det er Huawei brukerne som nå er de mest tilfredse.

Les mer #Mobil

Dyriske angrep på telenettene

I ei uke var Telia-abonnentene i Lierne i Trøndelag uten mobilforbindelse på grunn av en hakkespetts angrep på radiomasten som foret mobilnettet.

Les mer #Nyheter

33 000 «sovende» bredbåndskunder

De betaler for bredbåndet, men bruker det ikke. Get/Telia og Telenor har til sammen 33 000 såkalt «sovende bredbåndskunder», Det vil si i hovedsak borettslagtsmedlemmer tilknyttet via kollektive avtaler. Og folk på flyttefot.

Les mer #Bredbånd

Fibersamarbeid Island-Norge

Fiberprosjektet Nordavind mellom Trondheim og Irland vil også kunne åpne for den første fiberforbindelsen direkte Norge-Island.

Les mer #Bredbånd

Nkom Agenda 2019

5G og samfunnsutvikling er tema når digitaliseringsminister Nikolai Astrup, forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og lederne i ekombransjen samles til Nkom Agenda i Lillesand 12. juni.

Les mer #Nyheter

Huawei – elsket og hatet

Mens USA skjeller ut Huawei og PST ser på dem som et spionreir, ser forbrukerne ut til å trykke Huawei til sitt bryst. Om ikke selskapet så iallfall deres smartmobiler

Les mer #Mobil

WiFi snart med Snøhetta-design

Det finnes mange gode wifi-rutere og mesh-løsninger, men de færreste er pene å se til. Det har Telenor nå gjort noe med og leverer snart wifi på leiebasis wifi-ruter med Snøhetta-design.

Les mer #Nyheter

Planlegger sjøkabel Trondheim-Celtic

Det regionalt eide selskapet Nordavind Data Center Sites AS i Innlandet vil bygge en ny fiberoptisk dataoverføringskabel mellom Irland og Norge – Celtic Norse.

Les mer #Bredbånd

Tussa flytta 1 500 kundar frå coax til fiber

Område for område har Tussa flytta sine 1 500 kabel-TV-kundar (coax) over til framtidsretta fiber. I desember 2018 vart coaxnettet stengt for godt.

Les mer #Bredbånd

Europa i 5G-garderoben

Europa sitter fortsatt i garderoben, mens Kina og USA alt er ute av stratgropa i 5G-konkurransen. EUs reguleringsiver har sinket Europa.

Les mer #Hjem

Uninett – Telias største bedriftskontrakt

Etter tett kamp mellom Telenor og Telia vant Telia storkontrakten med landets universitet og høyskoler.

Les mer #Nyheter

Fusjonsforhandlinger så sent som i 2014

Jon Fredrik Baksaas ga aldri opp å slå Telenor sammen med svenske Telia. Så sent som i 2014 forsøkte han å skape en nordisk telegigant.

Les mer #Nyheter

Fra telegubber til rebeller

For telefolk er Universitetsgata 2 i Oslo en kjent adresse. Der hadde Televerket sitt hovedkvarter før de ble Telenor og flyttet til Fornebu.

Les mer #Bredbånd

Internett og mobil på klagetoppen

Det er kun strøm som ligger over på klagetoppen til Forbrukertilsynet. Mobil og Internett følger hakk i hel.

Les mer #Hjem

Sandefjord åpner opp

Med én pålogging, tilpasset informasjon og en ny arbeidsflate, er Sandefjord kommune blitt mer åpen og oversiktlig. Den nye arbeidsflaten gir de ansatte tilgang til alt – uavhengig av tid og sted.

Les mer #Hjem

Samordning er nøkkelen

Eid kommune er bekymret når Telenor nå faser ut kobberet.

Les mer #Hjem

Ice lanserer Data Frihet

Ved å ikke kalle sin nye tjeneste fri data men Data Frihet unngår Ice å havne i samme konflikt med Forbrukertilsynet som Chili og Telia.

Les mer #Hjem

Telenor i samarbeid med Nordic Semiconductor

I tett samarbeid med Nordic Semiconductor gjør Telenor det nå enda enklere til å ta i bruk landsdekkende IoT på 4G nettet.

Les mer #Hjem

Bane NOR velger Telenor

Når Telenor nå skal sikre Bane NORs infrastruktur, inngår de samtidig en av sine største sikkerhetsavtaler til dato.

Les mer #Hjem

Slik skal Erna bruke 1,6 milliarder

Regjeringens nye strategier for digital sikkerhet i Norge inneholder tiltak som kommer til å koste staten omlag 1,6 milliarder kroner. Her er listen som viser pengebruken.

Les mer #Hjem

Pris til Canal Digital Kabel

Canal Digital Kabel, eller Telenor som det nå heter, stakk av med prisen for beste kunderservice. One Call og Viasat ble også prisvinnere.

Les mer #Hjem

Norge først med fjernsyn via 5G

NRK og fem norske teknologiselskaper er først i verden med TV over 5G-nettet. Prosjektet ble startet i desember 2018.

Les mer #Hjem

Kontankortkundefrafall gir nedgang på mobil

Selv om Telenor kan skilte med en økning på mobilkundefronten gir likevel frafallet i kontantkortkunder en liten nedgang.

Les mer #Hjem

Skal sikre telefonidekningen

Selv om Telenor har sagt at kobbernettet skal fases ut innen 2023 skal det sikres at husstander fremdeles har et tilbud tilfredsstillende telefoni.

Les mer #Hjem

Fiberdekningen øker kraftig

Telenor kunne i forbindelse med fremleggelse av tallene fra fjerdekvartal som ble lagt frem onsdag også fortelle om en god vekst i fibermarkedet.

Les mer #Hjem

Telenor skuffer

Telenor sliter med veksten mange steder og leverer svaker resultater enn man kunne forvente.

Les mer #Hjem

Ny Get-boks lansert

Get lanserte tirsdag sin første nye Get-boks siden 2013. Det kan se ut som om ventetiden var verdt det.

Les mer #Hjem

Telenor med flere 5G-piloter

Telenor offentliggjorde tirsdag at de vil utvide med flere piloter for testing av 5G. Denne gangen sammen med Ericsson og disse pilotprosjektene kommer i tillegg til det allerede eksisterende prosjektet på Kongsberg.

Les mer #Hjem

Vurderer mer sikkerhet i ekomnettene

Myndighetene har startet dialogen med mobilselskapene om tydeliggjøring av sikkerhetskrav i norske ekomnett.

Les mer #Hjem

Apple snart klar med abo-tjeneste?

Oppkjøpet av Texture-appen for en stund siden kan nå materialisere seg i en abonnementstjeneste på linje med Apple Music.

Les mer #Hjem

Telia X den «ubegrensede» datapakken

Telia lanserte mandag abonnementet X. Det skal være ubegrenset med data, men noen begrensninger er det tross alt.

Les mer #Hjem

Netthandel: Mobilen danker ut pc-en

Netthandelen blomstrer, og for første gang handler folk nå mer varer via mobiltelefonen enn fra datamaskinen.

Les mer #Hjem

Huawei med OLED og periskopkamera

Huaweis nye telefoner P30 og P30 Pro vil etter ryktene komme med flere spesielle nyheter.

Les mer #Hjem

Telia Norge taper private mobilkunder

Telia slapp i dag resultater for fjerde kvartal. Moderselskapet skuffer analytikerne men den norske avdelingen sliter med private mobilabonnenter.

Les mer #Hjem

Fylkesmennene manglet sensorer

Først etter omfattende dataangrep fikk fylkesmennene installert sensorer for å oppdage denne typen angrep.

Les mer #Hjem

Storaktører til norske datasentre likevel

Stadig flere av de største globale it-aktørene sikrer seg nå innpass i norske datasentre. Noen flytter inn i eksisterende datasentre, noen i nye prefabrikerte modulære datasentre.

Les mer #Hjem

Digitaliseringsminister med totalansvar

Den nyoppnevnte digitaliseringsministeren, Nikolai Astrup, får et bredt område å regjere. Han får nå ansvaret for alle spørsmål om tele, bredbånd og IKT.

Les mer #Hjem

Gryende fiberkrig i Hallingdal

Nyttårsaften smalt det. Da startet Telenor med salg av fiberabonnement i Hallingdal der Bruse og Hallingdal Kraftnett alt har 4500 fiberkunder.

Les mer #Bredbånd

Com4 ekspanderer internasjonalt

Com4 har vunnet flere store internasjonale kontrakter som vil bidra til ytterligere vekst i 2019. Nå åpner de kontor også i Sverige.

Les mer #Mobil

Tøff svensk teleregulering

Sveriges nylig gjeninnsatte statsminister Stefan Löfven sa i sin tiltredelserklæring mandag at han vil forby kontantkort til mobilen og også forby mobilbruk i skolen.

Les mer #Nyheter

Skal sikre skattedata

NTT Security er valgt som totalleverandør av sikkerhetstjenester for Skatteetatens IT-systemer og -løsninger. Tjenestene omfatter blant annet døgnkontinuerlig sikkerhetsovervåking og trussel-håndtering i sanntid.

Les mer #Nyheter

Grensesprengende fibermotorvei

Siden 1600-tallet har Skibotn-dalen hatt en tilknytningsvei mellom Nord-Norge og Nord-Finland. Mange ganger har veien endret karakter og blitt forbedret. Men først søndag ble det motorvei – fibermotorvei.

Les mer #Bredbånd

Microsoft: Kjøp en annen telefon

Microsoft går nå offisielt ut og anbefaler brukere av Windows 10 Mobile å skifte til en telefon basert på iOS eller Android.

Les mer #Hjem

Nå stenger Telenor nok et nett

Telenor har for mange telenett. De har for lengst startet stengingen av det gamle kobbernettet. Nå følger 3G-mobilnett. Og fra 2025 sannsynligvis det opprinnelige 2G talenettet.

Les mer #Mobil

Advarer mot WeChat og WhatsApp i Kina

Spionfrykten øker både i USA og Kina. Nå ber flere amerikanske universiteter studentene ikke bruke WeChat og WhatsApp i Kina.

Les mer #Mobil

Byggmester Evensen

Få – om noen – har bygd mer i norsk bredbåndbransje enn avtroppende Get-sjef Gunnar Evensen. I 20 år har han lagt milliard på milliard målt i selskapsverdier.

Les mer #Bredbånd

Telenor raskest i hele 2018

Nye tall fra Ookla viser at Telenor hadde verdens raskeste mobilnett i gjennomsnitt gjennom hele 2018. Tett på 72 Mbps i snitt nedlastingshastighet. t-Mobile i nederland fulgte tett på

Les mer #Mobil

2019 – året for “Deep Fake”?

Falske videoer er ikke noe nytt. Men hjulpet av en AI-avart som heter GAN kan de bli mye mer troverdige.

Les mer #Mobil

Huawei bygger sikkerhetssenter i Norge

5G-ne.ttet: Huawei er en uønsket aktør når det kommer til utbygging av det nye 5G-nettet. Nå har teknologikonsernet besluttet å utvikle et testsenter for cybersikkerhet i Norge

Les mer #Nyheter

Skal lede datacom i Telia Norge

Ole Jacob Moldestad er tilsatt som leder for Telia Datacom Servcices som en ny avdeling i Telia Norge heter.

Les mer #Bredbånd

Nokia sparker 350 av sine ansatte

Den finske delen av Nokia skal spare 700 millioner euro fra neste år, og sparker 350 av de ansatte. Dette utgjør 5,8 prosent av den finske arbeidsstokken.

Les mer #Mobil

Telenor-bot på 4 millioner opprettholdes

Telenor har unnlatt å utlevere opplysninger som er nødvendig for at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) skal kunne føre nødvendig tilsyn med tilgangspriser. Boten på 4 millioner opprettholdes selv om Telenor har justert ned prisene.

Les mer #Mobil

Ny standard for dataroaming – i Sverige

Mandag kunne teleoperatøren Tre lansere «roam like home» i hele 80 land. Det er tilnærmet 50 land flere enn de norske operatørene frister med.

Les mer #Bredbånd

Danmark verdens mest framskredne teleland

Danmark er verdens mest framskredne teleland, ifølge analyseselskapet BuddeCom. Norge havner nede på niendeplass.

Les mer #Nyheter

Milliardfiasko for Ericsson

Ericsson satset tungt på nye økonomi- og faktureringssystemer til teleoperatørene (BSS) som nytt forretningsområde. Operatørene valgte å beholde sine gamle systemer. Det kostet Ericsson over 6 milliarder kroner.

Les mer #Nyheter

Telecommentar:

Mest lest