Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.
Lite fiber og mindre folk

Lite fiber og mindre folk

Blant de 50 kommunene i Norge med dårligst bredbånd har 40 av dem befolkningsnedgang. 40 av disse kommunene mistet i 2020 over 1000 innbyggere tilsammen.

Les mer 0 Kommentarer #Bredbånd

Nå vil også Ice satse på bedriftsmarkedet

Nå vil også Ice satse på bedriftsmarkedet

ICE satser nå for første gang på å ta en solid posisjon i det attraktive bedriftsmarkedet. Men de vil ikke røpe hva de skal friste med.

Les mer 0 Kommentarer #Mobil

RiksTV kan by på mer sport

RiksTV kan by på mer sport

RiksTV og Nordic Entertainment Group (NENT Group) er blitt enige om en ny og langsiktig TV-avtale for både Strim- og RiksTV-kunder.

Les mer 0 Kommentarer #Nyheter

Telecommentar:

Altibox og Microsoft gamer seg sammen

Altibox og Microsoft går nå sammen om å gjøre gaming-hverdagean ende bedre for de mange som setter det på topp i sin underholdningshverdag. Altibox liker applikasjoner som krever høye båndbredder og stor kapasitet. Og da er intet bedre enn online gaming der både bredbåndskapasitet og lav forsinkelse (latency) er essensielt.

Les mer #Nyheter

Hyttebyer skal få miljøvennlig FWA

Telia vil bygge 5G dedikert til utvalgte hytteområder for å kunne tilby hytteeierne fast mobilt bredbånd (FWA).

Les mer #Nyheter

Halve befolkningen får 5G fra Telia i 2021

Halve befolkningen skal få 5G fra Telia neste år, lover selskapet og går ut med detaljerte utbyggingsplaner for de tre første kvartalene i 2021. De omfatter mye, men ingenting i Nord-Norge.

Les mer #Hjem

Tre Møre-selskaper hopper over til Telia

Bredbåndsselskapene Svorka AS, Sodvin AS og SuCom AS inngår strategisk samarbeid med Telia Norge. De tre hopper dermed over fra Telenor til Telia.

Les mer #Bredbånd

Få teletopper blant Norges rikeste

Topplederne i telebransjen i Norge har til smør på skiva, men veldig få er blitt skikkelig rike. Da er fisk og fotball bedre. Det viser skattelistene for 2019 som ble offentlige i går.

Les mer #Nyheter

Vil Kinas datavekst smitte?

Datavekst generelt og 5G er driverne i en forventet betydelig vekst i mobilomsetning i Kina. Kan Telenor få en lignende vekst i sine asiatiske markeder?

Les mer #Mobil

Tussa vil bli størst på IT-sikkerheit

Tussa IKT har ambisjonar om å vere Nordvestlandet sitt største IKT-miljø, og selskapet vil no tilsetje fleire nye medarbeidarar innanfor dei strategiske satsingsområda IT-sikkerheit og skytenester frå Microsoft.

Les mer #Hjem

Ville han slått ut i full blomst?

Jon Fredrik Baksaas stiller nå spørsmål med om Jo Lunder ville ha slått ut i full blomst og tjent inntil 600 millioner kroner i Vimplecom om han ikke hadde blitt siktet av Økokrim.

Les mer #Hjem

Seiglivete europeiske kobbernett

Mange store europeiske kobbernett vil leve i beste velgående til 2030 mens det norske nettet vil være vekk senest i 2025.

Les mer #Bredbånd

Europa vil doble fiberabonnement før 2026

Det vil være 148 millioner europeiske hjem som I 2026 abonnerer på fiberbredbånd. Det var ved utgangen av 2019 vel 70 millioner som abonnerte.

Les mer #Bredbånd

Norge i Europa-toppen på bygdedekning

Det er enten Norge eller Portugal som har best dekning i grisgrendte strøk i Europa. Det til tross for at det gjenstår 207 000 husstander på bygdene i Norge

Les mer #Bredbånd

Kaotisk FWA-prising

Hos Telia vil du nå oppleve at de høye FWA-hastighetene er lavere priset enn de lave 4G-hastighetene. Ulogisk, men kanskje lur strategi? Telenor er kanskje litt dyrere enn Telia, men har mer logisk prismodell.

Les mer #Bredbånd

Danmark først med landsdekkende 5G

Danmark blir først i Norden med landsdekkende 5G-nett. De er så og si ferdige med utbyggingen. I Norge må vi vente til 2023-2024.

Les mer #Mobil

OneCo med milliardavtale med Telenor

OneCo har inngått rammeavtale med Telenor innenfor både leveranse, utbygging og drift av Telenor sine fiber- og mobilnett med varighet for tre år pluss opsjon om to års forlengelse.

Les mer #Hjem

Fire store har slukt 30 teleselskaper

Det er ett stort oppkjøp og vel 30 mindre oppkjøp i norsk telebransje i perioden 2015-2020. Unntaket er Telia som har sikret seg to store - Get og Phonero. Men også Lyse, BKK og GlobalConnect har kjøpt mye.

Les mer #Nyheter

Flest sorte mobilhull i Nordland

Selv om Norge har et av de beste mobilnettverkene i verden, finnes det likevel ”sorte hull” der telefonen din står helt uten forbindelse. Det viser en ny undersøkelse fra analysehuset Tutela Technologies.

Les mer #Mobil

Arctic Connect: Hva så?

Det bemerkelsesverdig at en sjøfiberkabel gjennom polhavet til Asia og Nord Amerika ikke er tatt med i den fremlagte nordområdemeldinga.

Les mer #Bredbånd

Unnlatelsessynder i Nordområdemeldingen

Nordområdemeldingen fra Utenriksdepartementet er kjemisk fri for vurdering av fiber mellom Nord-Norge og et internasjonalt marked. Datasentre vurderes ikke. Et prosjekt som Arctic Connect nevnes ikke.

Les mer #Bredbånd

Vil regjeringen sette nytt bredbåndsmål?

Vi vil ha debatt om ambisjoner og nye mål for bredbåndsdekning i Norge. Det sa statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), Paul Chaffey i Fiberforeningens videomøte torsdag.

Les mer #Bredbånd

Han forsetter der han slapp i 2011

Ole Edvard Pedersen har oppdaget ett viktig forhold: Det er alt for lite fiber i Oslo. Med Fortum i ryggen bygger han igjen fibernett i hovedstaden.

Les mer #Bredbånd

Nå lanserer også Telenor FWA over 5G

Nå lanserer også Telenor fast mobilt trådløst nett (FWA) også over 5G. Ved nyttår hadde Telenor 18.000 kunder på løsningen. Nå har tallet steget til 71.000.

Les mer #Mobil

Lederflukt i Telenor Sverige

På bare noen måneder har tre av de mest sentrale lederne i Telenors bedriftsmarkedsområde i Sverige tatt sin hatt og gått.

Les mer #Nyheter

Kamp om arktisk høyhastighetsnett

Hvem vinner kampen om høyhastighetsnett i Arktis? USA og Norge satser mest på nye høyhastighets satellitter. Russerne på høyhastighets fibernett. Finland på fiberkabel til Japan.

Les mer #Nyheter

10 måneder med korona har lært oss mye

10 måneder med korona gjort oss 10 år eldre i digital modenhet og erfaring. Og vi har sett hvilke fordeler det er å ha verdens beste telenett.

Les mer #Nyheter

Stadig færre med Internett over radionett

Går fast punkt til punkt radionett mot den sikre død? Utviklingen de to siste år kan tyde på det. Det er bare to selskaper i Norge som viser betydelig vekst på denne teknologien.

Les mer #Nyheter

Hva er fasiten Telenor og Telia?

Dagens mobilabonnement er forvirrende og uoversiktlige, og norske forbrukere betaler for mer data enn de trenger. Markedet er unødig komplisert. Taperne er norske forbrukere.

Les mer #Mobil

UBConnect skal bygge 5G for Telenor

Telenor Norge AS og UBConnect AS har inngått ny rammeavtale innen utbygging av mobilnett (RAN- Radio Access Network). Rammeavtalen gjelder de neste tre årene (2021 – 2023) med mulig forlengelse på opptil 2 år. Kontrakten vil dekke store deler av Norge.

Les mer #Mobil

3400 Telenor ansatte med i inspirasjonsuke

3.400 telenoransatte fikk oppleve en unik digital inspirasjonsuke fylt til randen av foredrag og konserter.

Les mer #Nyheter

Finland «monitorerer» det meste

Norge har sin enkle Nettfart.no. Men Finland har en forbrukerportal på et helt annet nivå. En slik portal ville også være særs nyttige for operatørene selv.

Les mer #Nyheter

Beskjeden utgiftsreduksjon for NextGenTel

NextGenTel vil ikke få redusert sine totale leieutgifter til Telenor med mer enn om lag tre prosent på årsbasis på grunn av de pristakene Nkom nå har vedtatt for ODP grossistpriser (VULA tilgangspriser)      

Les mer #Bredbånd

Svensk 5G-auksjon «långt fram i tiden»

En utsettelse av 5G-auksjonen i Sverige kan ikke bare forsinke 5G-utbyggingen mye, men også påføre operatørene store økonomiske belastninger.

Les mer #Mobil

Sterk motstand mot svensk bannlysning

Sverige har gått lenger enn de fleste land i å utelukke Huawei fra sine telenett. Nå møter det sterk motstand både innad i Sverige og i EU.

Les mer #Nyheter

Vil stimulere konkurranse på tjenester

Med det nye pristaket på VULA, får vi en mer samfunnsøkonomisk og bærekraftig utvikling av fibernettverkene i Norge.

Les mer #Bredbånd

Nkom senker takhøyden hos Telenor

Prisene på å leie fibernett av Telenor senkes radikalt til 14-17 ganger mindre enn prisene har vært til nå. Nkom har fastsatt et pristak som virkelig senker takhøyden.

Les mer #Bredbånd

Den illusoriske åpenheten

I prinsippet skal alle nett som bygges med statlige tilskudd være åpne slik at flere operatører kan selge sine tjenester der. Nå viser det seg, nesten uten unntak, at valgfriheten er illusorisk.

Les mer #Bredbånd

Minimal priskonkurranse på FWA

NextGenTel har som første MVNO i mobilnettet nå lansert sitt tilbud for fast mobilt bredbånd (FWA). Prisene deres er verken bedre eller verre enn mobiloperatørene med egne nett – Telia og Telenor.

Les mer #Bredbånd

Solas bredbåndsdekning likevel i toppsjiktet

Dekningen i Sola kommune er på 98-99 prosent – ikke på 89 prosent som Dekningsundersøkelsen anga i årets rapport.

Les mer #Bredbånd

Fiber effektiv medisin mot vindturbiner

Vindmøller som forstyrrer TV-signalene er blitt et problem i Sandnes. TV over fiber, eller om litt over fast mobilt bredbånd (FWA), kan bli en effektiv medisin.

Les mer #Nyheter

Fullverdig TV over FWA i pilotprosjekt

Skal fast mobilt bredbånd (FWA) bli et fullverdig alternativ må det iallfall kunne overføre TV stabilt. Det har Altibox tatt konsekvensen av og kjørt et pilotprosjekt over eget pilotnett i Sandnes.

Les mer #Mobil

AI ikke magi, men hardt arbeid

Telenor fokuserer mye på velferd og eldreomsorg i sin satsing på 5G, AI og IoT. AI er ikke magi, men hardt arbeid i en realistisk tilnærming.

Les mer #Nyheter

Hvem får 5G i 2021?

Samlet vil over halve befolkning få 5G i 2021. Telia vil være den operatøren med best 5G-dekning i 2021 og også først med landsdekning. De lover landsdekning i 2023 noe Telenor gjør først i 2024

Les mer #Mobil

Mange bruker ikke totrinns pålogging

Bare 47 prosent av bedriftslederne oppgir at bedriften bruker totrinns pålogging, eller såkalt to-faktorpålogging.

Les mer #Nyheter

AP vil ha 500 millioner til bredbånd

Arbeiderpartiet har i sitt alternative statsbudsjett foreslått 500 millioner kroner i tilskudd til høyhastighets bredbånd (10 Mbps+).

Les mer #Bredbånd

Kriger på pris, hastighet og valgfrihet

Homenet har vokst som en rakett det to siste årene. Nå tar de et steg til og lanserer omprofilering, salgskampanje og en tydeligere profil.

Les mer #Bredbånd

Hva gjør staten med sinkene?

Hva gjør staten med sine sinker – det vil si de fylkene som ligger dårlig an i dag i sin bredbåndsdekning og heller ikke har stor framdrift?

Les mer #Bredbånd

Mange usikre om Smittestopp-appen

Den første undersøkelsen om folks holdninger til å laste ned en ny Smittestopp-app, viser at mange er usikre.

Les mer #Nyheter

Billigere enn svenskene – virkelig?

Endelig fant vi en pris innen telebransjen som er billigere i Norge enn i Sverige og Finland – nemlig installasjonsavgiften på 5G FWA. Månedsprisen gjør imidlertid gleden kortvarig.

Les mer #Nyheter

Mange operatører drar fiber til hyttene

Når den siste kobberkabel er kuttet til boligene, er det bare hyttene, nybygg og kabelkunder igjen for fiberoperatørene. Noen har alt begynt innhøstingen. De drar bokstavelig talt (fiber) til hyttene.

Les mer #Bredbånd

Zoom-aksjen stupte etter vaksinenyhet

De fleste gledet seg over mandagens vaksinenyhet, men for enkelte selskaper var det dårlig nytt. Zoom-aksjen falt 17,4 prosent.

Les mer #Nyheter

FWA-operatørene i prisklemme

Månedsprisene for fast mobilt bredbånd ligger solid over fiberprisene. Og nå, også med 5G-tilbud, har det skjedd at lavhastighet 4G FWA på landet koster om lag det samme som høyhastighet i byene.

Les mer #Bredbånd

Svensk 5G-auksjon kan bli utsatt

Sveriges forvaltningsdomstol opphever midlertidig forbudet mot utstyr fra kinesiske Huawei i auksjoner for 5G-frekvenser i landet.

Les mer #Mobil

Disse får 100-400 Mbps FWA først

Det er de som bor tettbebygd i fylkene Trøndelag, Viken, Vestfold og Telemark og Rogaland som først vil få høyhastighets fast mobilt bredbånd via 5G-basert FWA.

Les mer #Hjem

Telia først med FWA over 5G

Så kom tilbudet om høyhastighets FWA – fast mobilt bredbånd over 5G. Det kom som ventet først i Trondheim. Men det er ikke Telenor som lanserer. Det er Telia.

Les mer #Bredbånd

Flykter fra Telenor til fiberselskaper

Mange bedrifter som bytter til Lofotkraft Bredbånd før kobbernettet stenger. Og det er ikke bare i Lofoten akkurat det skjer.

Les mer #Bredbånd

Viken kjøper seg opp på Lillestrøm

Viken Fiber fortsetter sine oppkjøp. Nå har de kjøpt Lillestrøm-firmaet Tveco som per 1.juli hadde 2600 Internett- kunder.

Les mer #Bredbånd

Innlandet fylke alene trenger 5-600 millioner

Innlandet fylke har behov for nær 600 millioner kroner i statlig støtte for å bygge høyhastighets bredbånd til tilnærmet alle. Da må kommunene også yte betydelige beløp. Og det viser erfaringene at de vil.

Les mer #Bredbånd

Arctic Link kan skape global data-HUB

Verdens datatrafikk er USA-sentrisk. Det vil toppsjefen i finske Cinia, Ari-Jussi Knaapila gjøre noe med. Han vil bygge en arktisk link rett fra Helsinki, via Nordøstpassasjen til Japan.

Les mer #Bredbånd

Telia med ubegrenset mobildata

Telia er siste året den som vokste mest på bedriftsmarkedet. Det har inspirert dem at de til nå lanserer rimelig abonnement med  ubegrenset datamengde til sine bedriftskunder - også med 5G.

Les mer #Hjem

Finske «Swappie» går i strupen på Finn

Swappie er størst i Norden på online salg av brukte iPhoner, og nå lanserer de i Norge. Men hva gir de for din brukte iPhone? Kanskje mondre enn du kan få på Finn.no eller ved innbytte til flukende ny?

Les mer #Mobil

Skagenfiber har alt OTT-kunde

I går ble Skagenfiber lyssatt og en av de store OTT-kundene er alt på plass i fiberen. Ved åpningen er alt 30 prosent av kapasiteten på de 48 fiberparene solgt.

Les mer #Nyheter

Telia, Nortel og Unifon vinnere i bedriftene

Telia, Nortel og Unifon stormer fram i det mobil bedriftsmarkedet og Telenor er på vikende front. En lignende tendens ser vi i fastnettmarkedet.

Les mer #Mobil

Tre måneders sommerferie i Telia? (Get)

Ved første øyekast kan det virke som Telia Norges fastnettavdeling (tidligere Get) hvert år tar en tre måneders sommerferie. Så raus tror vi imidlertid ikke Norges-sjef Stein-Erik Vellan er.

Les mer #Bredbånd

Kabelnettene – en gullgruve for noen

Det eneste entydig vi kan si om kabelmarkedet i Norge er at det synker sakte, men sikkert. Men de utgjør et stort potensial spesielt for to selskaper.

Les mer #Bredbånd

NRK-nettTV strømmer mye bedre enn TV2 Sumo

71 av norske husstander bruker strømmetjenester. NRK-Nett-TV og Disney toppet, men NetFlix synker på grunn av lite fornyelse og TV2 Sumo ligger på bonn

Les mer #Nyheter

Vil ikkje stoppe utbygginga enno

- Vi ønskjer å få fiber fram til fleire, seier Tussa, som ikkje vil stoppe utbygginga enno. Møre og Romsdal vil snart bli fylket med best fiberdekning

Les mer #Bredbånd

Taper 200 000 GB hver dag uten å vite det

Gigabytene forsvinner tilbake til operatøren og en million nordmenn betaler ofte tusenvis av kroner i året hver for noe de aldri får brukt.

Les mer #Mobil

Apples iPhone-salg faller

Apples resultat for fjerdekvartal var bedre enn ventet. iPhone salget faller imidlertid kraftig.

Les mer #Hjem

3 av 4 har fremskyndet digitalisering

3 av 4 europeiske bedrifter har framskyndet digitalisering i 2020. Dette er en positiv effekt av koronapandemien.

Les mer #Hjem

Fiber til Haramsøy og Skuløy

Ålesund kommune skal, sammen med TAFJORD, bygge ut fiber på Haramsøy og Skuløy. 

Les mer #Hjem

Ericsson rykker inn i Storbritannia

Ericsson har gode tider i Storbritannia. Først skal de erstatte Huawei i BTs 5G-nett. Deretter skal de bygge ut flere 5G-nett i landets største byer.

Les mer #Hjem

Spørreundersøkelse fra Nkom

Over 100 000 virksomheter fra alle samfunnssektorer fikk i forrige uke tilsendt en spørreundersøkelse på e-post fra Nkom.

Les mer #Hjem

Ikke bruk jobb-pc-en privat

Nitos sikkerhetseksperter advarer og mener vi er mer sårbare for phishing-angrep på hjemmekontoret.

Les mer #Hjem

Motorola med radioenhet for nødetater

Motorola MXP600 er en radioenhet som kjører over Tetranettet og den har en del nyttige nyvinninger.

Les mer #Hjem

Fortum Fiber med robust nett

Fortum Fiber er en del av Fortum Oslo Varme. Dette drar de fordeler av under fiberlegging i hovedstaden.

Les mer #Hjem

Telenor gjør det skarpt

Telenor blir igjen Norges beste mobilnett i mobilnettanalyse. 

Les mer #Hjem

Altibox sine kunder er meget fornøyde

Altibox får nok en gang konstatert at de har landets mest fornøyde kunder.

Les mer #Hjem

Telenor setter fart på «utrullingsfabrikken»

Telenor setter nå fart på 5G-utbyggingen. Oslo, Bergen og Stavanger kommer allerede i år.

Les mer #Hjem

Fiber øker kraftig

Stadig flere får fiber samtidig som fast mobilt bredbånd (FWA) gjør et kraftig inntog i bredbåndsmarkedet. Dette viser statistikken fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Les mer #Hjem

Nkom gikk i svart

Torsdag ble en svart dag for Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Ikke bare nettsidene deres gikk ned, men også de interne serverne.

Les mer #Hjem

De trenger stadig mindre plass

Da Telenor flyttet inn i praktbygget på Fornebu i 2001/2002 var det 7500 Telenor-ansatte der. Når er det omlag 3000 igjen og selskapet bruker nå bare ca. 40 prosent av arealet i Telenor-bygget.

Les mer #Nyheter

Korona har kostet Telenor 1,3 milliarder

EBITDA-effekten fra COVID-19 i Telenor er 1,3 milliarder NOK så langt i år. 75 prosent av denne effekten kommer fra Asia. Hadde det ikke vært for COVID-19 ville EBITDA vært 1,3 milliarder NOK høyere i konsernet så langt i år.

Les mer #Nyheter

Kobbersanering i expressfart

Det siste året har 250 000 sagt opp kobbernettet. 200 000 av dem har Telenor sørget for selv.

Les mer #Nyheter

Com4 lanserer NB-IoT og LTE-M i Norden og Baltikum

Med lanseringen av NB-IoT og LTE-M i Norden og Baltikum vil Com4 kunne tilby en sømløs tilgang til både de tradisjonelle teknologiene 2G, 3G og 4G og de nye teknologiene NB-IoT og LTE-M i ett og samme SIM-kort.

Les mer #Nyheter

Vekst nesten over alt for Telenor Norge

Telenor fikk 7000 nye fakturererte mobilkunder, 12 000 nye fiberkunder og 14 000 nye på fast mobilt bredbånd i det tredje kvartalet. Og som det ikke var nok 3000 nye TV-kunder. At de da tapte totalt 13 000 kontantkortkunder betyr nok mindre for dem.

Les mer #Nyheter

Covid 19-svir på roaminginntektene

Telia Companys omsetning steg med 2 prosent til 21,5 milliarder svenske kroner i fjor, men på sammenliknbar basis sank nettomsetningen med 2 prosent. Covid 19 påvirker tjenesteinntektene med minus 600 millioner kroner.

Les mer #Nyheter

Ericsson kraftig over forventning

Ericsson slår forventningene ved fremleggelsen av resultatene for tredje kvartal med god margin.

Les mer #Hjem

Flat utvikling for Telia Norge

Telia Norge fikk et usedvanlig flatt kvartal i tredje kvartal 2019. Kundetallet på fast bredbånd økte kun med 1000 mot 15 000 i forrige kvartal

Les mer #Nyheter

Vipps må slåss i motbakke

Selv ikke Vipps suksess med sin betalingapp er nok til å sikre dem suksess på mobilmarkedet. Det er få MVNOer som har lyktes både nasjonalt og internasjonalt.

Les mer #Mobil

Vippser verdens første mobilapponnement

Gjennom fem år har Vipps forenklet det meste innen betaling, men skal nå for første gang forenkle helt nye område - mobilmarkedet.

Les mer #Mobil

I den geopolitiske teknologistormen

Huawei i Norge taper mer enn halvparten av det mobile operatørmarkedet. Likevel øker de antall ansatte i Norge. Hvordan kan det henge sammen?

Les mer #Mobil

Noen har verken mobil eller fiber

Noen kommuner i Norge har så svak mobildekning og fiberdekning at de mer enn halvparten av husstandene ikke har noe bredbåndstilbud. For Telenor er dette den største utfordringen i kobbersaneringen.

Les mer #Bredbånd

Bryter 100-millioner-grensen

Om de forsto at kobbernettet vil forsvinne før Telenor selv, vet vi ikke. Men de forsto iallfall tidlig at noe nytt lå i lufta, bokstavelig talt. Eye Networks har gått fra å levere xDSL, til Wi-Fi. Nå ser selskapet fram til Wi-Fi 6 og et kraftfullt teknologiskifte.

Les mer #Bredbånd

Alt-i-ett for videokonferanse

Huawei har nettopp lansert sitt intelligente samarbeids- og konferanseprodukt IdeaHub. Det er et produkt som nok mange bedrifter har behov når de skal betjene alle hjemmekontorene.

Les mer #Nyheter

Ny utfordrer med fast mobilt bredbånd

En utbrytergruppe fra Telenor starter nå et nytt selskap som heter JetNett. Det skal levere fast mobilt bredbånd (FWA) Startkapitalen på 6,3 millioner kroner hentet de inn på rekordtid.

Les mer #Bredbånd

NHO roper varsko om skjev bredbåndsdekning

NHO er bekymret over bredbåndsdekning spesielt på høyhastighetsbredbånd i bedriftene. Det har de all grunn til: Over 50 000 bedrifter har fortsatt bare kobberaksess med lav hastighet.

Les mer #Bredbånd

Ice har kort vei til 5G

Ved utgangen av andre kvartal hadde Ice 2450 basestasjoner. Halvparten av dem er 5G-klare og noen av dem trenger bare en programvareoppdatering for å levere 5G.

Les mer #Mobil

Havfruen straks klar – Bulk utvider

Bulk Data Centers utvider kapasiteten på N01 Campus i Vennesla, og tilfører 3MW kritisk kraft til datasenteret på Støleheia.Snart er fire nye fiberkabler til utlandet i drift. Havfruen åpner neste måned.

Les mer #Nyheter

Ice risikerer milliardsmell

Ice er i finansiell trøbbel. I verste fall kan det ramme deres krevende investeringsprogram som både omfatter flre hundre nye basestasjoner og 5G. Ice selv føler imidlertid at de har meget gode kort i den kommende rettsaken mot kapitalselskapet Goldentree.

Les mer #Mobil

GlobalConnect går i banken

Norges Bank og GlobalConnect har inngått en kontrakt om leveranse av digital infrastruktur. Avtalen har en verdi på inntil 20 millioner kroner og har en varighet på fem år. 

Les mer #Bredbånd

Telia åpner lynraskt 5G i Oslo

Mandag åpnet Telia sitt 5G-nett i Oslo og demonstrerte en nedlastingshastighet på opp til 1,2 Gbps. Tidlig neste år er nesten hele Oslo dekket og store deler er det allerede.

Les mer #Mobil

Telecommentar:

Mest lest