Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.
Spennende Stortingsbehandling

Spennende Stortingsbehandling

Det er Transport- og Kommunikasjonskomiteen i Stortinget som nå skal behandle meldingen om den digitale grunnmuren. Det kan bli harde tak – iallfall om statstilskudd til bredbånd.

Les mer 0 Kommentarer #Nyheter

Fri tilgang til å bygge egne private 5G-nett?

Fri tilgang til å bygge egne private 5G-nett?

Innspillene rundt utbyggingsrabatt og industritilgang er viktige bidrag for vårt arbeid videre, sier direktør i Nkom Pål Wien Espen i Nkom.

Les mer 0 Kommentarer #Nyheter

Nkom med ny nettfart.no

Nkom med ny nettfart.no

Nkom lanserte torsdag i dag en ny versjon av netthastighetsmåleren nettfart.no. Tjenesten kommer i nytt design med fornyet brukergrensesnitt og med dynamiske kartsider.

Les mer 0 Kommentarer #Nyheter

Telecommentar:

Telenor:Det koster fire ganger mer, Helleland

Når Linda Hofstad Helleland i Stortinget hevdet at 35-45 000 husstander kan få bredbånd for frekvensrabatten på 560 millioner svarer ikke Telenor: Javel, Statsråd. De sier «Det kommer an på målgruppen». Svaret kan ligge ned mot 10 000 husstander.

Les mer #Bredbånd

Avgjørende år for Arctic Connect

Arctic Connect går inn I en kritisk fase. Det er i år alle byggetillatelser og finansiering skal på plass.

Les mer #Nyheter

Få, men dyre kunder gjenstår i nord

Det gjenstår om lag 33 000 mulige husstander i Nord-Norge som ikke har bredbåndstilbud. Det er i hovedsak Telenor og Signal som slåss om dem. Telenor tar nå de som mangler mest først.

Les mer #Bredbånd

Signal doblet veksttakten

Signal Bredbånd satte vekstrekord i 2020 med 12 000 flere aksesskunder. Selskapet har nå 43 000 Internett-kunder og vil før 2023 ha passert 50 000 kunder.

Les mer #Hjem

85 år – nyansatt i Easymeeting

Man blir aldri for gammel til å kjenne kriblingen i kroppen når man starter i en ny jobb, sier Arne Ulvolden – 85 år og nylig ansatt hos Easymeeting i Tromsø.

Les mer #Nyheter

Sverige tar grep for høyhastighet

Norge hadde større høyhastighetsvekst enn Sverige i 2020, men hva skjer i 2021 når Sveriges statstilskudd er fem ganger større enn det norske?

Les mer #Bredbånd

Telenor: Vil ha mer bredbåndsmidler i vår

Det er viktig at 2021 ikke blir en hvileskjær for bredbåndsutbyggingen framover. Da er det ingen grunn til å vente med økte bevilgninger i tilskudd. Det trengs en milliard i året i tilskudd.

Les mer #Nyheter

Mobilpriser til bekymring

Norske sluttbrukere i mobilnettet betaler i gjennomsnitt 2 til 5 ganger mer per GB data sammenliknet med svenske, danske og finske sluttbrukere, etter at ulikheter i kjøpekraft er hensyntatt.

Les mer #Mobil

Regjeringen: 100 Mbps til alle i 2025

Regjeringens nye målsetting er at alle husstander og bedrifter skal ha tilbud om 100/10 Mbps høyhastighets bredbånd innen 2025, men betinger det samtidig av vellykket 5G-utbygging i distriktene.

Les mer #Bredbånd

Næringslivet: Gigabit til nesten alle i 2025

18 organisasjoner ber politikerne om  å legge til rette for at Norge blir et gigabitsamfunn i 2025 og bevilger årlig 1 milliard i statlige tilskudd fram til det. Gigabit til 98 prosent - 100 Mbps til resten.

Les mer #Bredbånd

Vekstrekord både i kunder og penger

Tussa IKT har greid  både å øke kundeveksten og bunnlinja kraftig i fjor. Selskapet fikk 2200 nye bredbåndskunder i fjor.Det er konsernsjefen takknemlig for.

Les mer #Bredbånd

Nå ruller NextGenTel ut FWA

NextGenTel er i full gang med å konvertere kobberkunder til fast mobilt bredbånd – FWA på Telias nett. De kobler for tiden opp 1000 kunder i måneden pluss noen hundre på fiber.

Les mer #Bredbånd

Telecom World flyttes til september

Vårens Telecom World er blitt høstens konferanse og flyttet til 9.-10.september på samme sted, nemlig på Scandic Parken i Ålesund.

Les mer #Bredbånd

Digi og Axiata med gigantfusjon i Malaysia

Telenor Group og Axiata Group Berhad (“Axiata”) er i samtaler om å slå sammen de malaysiske selskapene Digi og Celcom, der begge partene vil ha en eierandel på 33,1 prosent.

Les mer #Hjem

Årdalsnett vokser med Telia

Årdalsnett viser pen vekst og inngår nytt samarbeid innen TV- og underholdningstjenester med Telia.

Les mer #Bredbånd

Bredbånd viktigste teletjeneste

Bredbånd i fastnettet er viktigste teletjeneste – til og med viktigere enn mobilkommunikasjon, viser en studie utført for Nkom.

Les mer #Nyheter

Altibox soper inn TV-kunder

Altibox kaprer tre av fire nye aksess-kunder også på TV. De skuffer inn TV-kunder, men marginene er beskjedne. Isolert er TV-distribusjon ingen gullgruve.

Les mer #Bredbånd

Morgendagens hybride kontor

Kreativ på kontoret, effektiv på hjemmekontoret. Det vil prege framtidens hybride kontor. Norge er på verdenstoppen i bruk av Teams.

Les mer #Nyheter

Hun får nøkkellrolle i Global Connect

Cecilie Viken blir ny leder for forretningsutvikling i Global Connect Norge etter åtte år som konsulent hos Capgemini.

Les mer #Nyheter

Benekter at avtale i Tromsø er ulovelig

IT-avdelingen i Tromsø kommune kan ha gjort ulovlige innkjøpsavtaler uten anbudskonkurranse for 35 millioner kroner med Bredbåndsfylket. Det avviser Dag-Ketil Hansen i Bredbåndsfylket.

Les mer #Bredbånd

Viken Fiber med fortsatt stort vekstmarked

Viken Fiber vokste med 20 000 kunder i 2020. Den organiske veksten var på knappe 17 000 – tilnærmet det samme som i 2019.

Les mer #Hjem

God asosial påske!

Sosial omgang skal vi ikke ha i år heller – unntatt digitalt. Årets lyspunkt er selvsagt at vi slår svenskene i bredbåndsdekning!

Les mer #Nyheter

En av fire har dårlig sikkerhet

En av fire har utfordringer med digital sikkerhet, viser en fersk undersøkelse fra Kompetanse Norge. Gjelder det deg? Ta påskesjekken også på digital sikkerhet!

Les mer #Nyheter

Sverige bommet grovt på bredbåndsmål

Sveriges bredbåndsdekning økte med bare 2 prosent i 2020. Det er en lavere økning enn tidligere år og langt under målsettingen på 95 prosent. Norge er nå foran Sverige i bredbåndsdekning når samme målestokk benyttes.

Les mer #Bredbånd

Norge må investere mer i kunstig intelligens

Norge må opprette et eget KI-fond for å stimulere til bruk av kunstig intelligens - dette vil stimulere til økt privat-offentlig samarbeid, ifølge IKT-Norge.

Les mer #Nyheter

Utstyrsmangel kan true bredbånd

Trøbbel i den globale varehandelen gjør at norske bredbåndsselskaper må være veldig våkne. Pandemien har ført til mangedoblet leveransetid og prisene skyter i været.

Les mer #Bredbånd

Vi skal bygge det råeste 5G-nettet

Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kongsberg, Drammen, Ålesund, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø og Bodø. Det er byer som før rasktest får god 5G-dekning fra Telenor.

Les mer #Mobil

Altibox-partnere investerte 3,6 milliarder

Altibox-partnerskapet fikk 83 566 nye kunder i 2020 og har nå passert 700 000 internettkunder og 490 000 TV-kunder. Altibox-partnerskapet investerte rekordhøye 3,6 milliarder kroner i fjor.

Les mer #Bredbånd

Telia først i Norge med private mobilnett

Telia Norge satser nå for fullt på å levere private mobilnett («Enterprise Mobile Network») til bedrifter, industri og offentlige virksomheter i Norge.

Les mer #Mobil

Samler 200 IoT-spesialister

Telenor samler 200 IoT-spesialister, hvilket skaper det største teamet blant samtlige nordiske IoT-tjenesteleverandører. Telenor er blant verdens 10 største IoT-leverandører

Les mer #Mobil

Telia tar i bruk nye 5G-frekvenser

Telia Norge aktiverer nå 5G i det såkalte 700 MHz-båndet i selskapets hurtigvoksende 5G-nett. Telias kunder vil dermed oppleve enda bedre 5G-dekning fremover, spesielt innendørs.

Les mer #Mobil

Vitnett på Oppdal i spill

Vitnett på Oppdal kan bli solgt helt eller delvis. Markedsverdien er trolig mellom 130 og 150 millioner kroner. Første steg i en salgsprosess handler om hvorvidt NEAS og Oppdal kommune kan enes om prisen.

Les mer #Bredbånd

Telenor søker 30 «sikkerhetshoder»

Nå trapper Telenor opp innsatsen og rekrutterer til over 30 nye stillinger innen nettverk og sikkerhet.30 nye "sikkerhetshoder" skal rekrutteres.

Les mer #Nyheter

Han skal lede infrastruktur i Telia Norge

Georg Svendsen (46) blir CTO og ny leder for infrastruktur i Telia Norge. Han får med det ansvaret for både mobil- og fastnettinfrastrukturen. Han kommer fra Telenor og vil inngå i ledergruppen til Telia Norge.

Les mer #Nyheter

Hyttene et stort fibermarked

150 000 eksisterende hytter og opp mot 8000 nye hytter hvert år kan bli fibret. Hyttemarkedet er trolig på over 20 000 årlig.

Les mer #Bredbånd

Sjekker hjertet over 5G

For et år siden åpnet Telenor 5G-nettet i Trondheim, en teknologi som gir store muligheter, ikke minst for helsesektoren. Telenor har i samarbeid med Helse Midt-Norge og flere opprettet et pilotprosjekt for å gjøre sykehuset smartere. 5G blir benyttet til å måle EKG hjemme hos pasienten, og det kan både spare sykehuset for penger og pasienten for bry.

Les mer #Mobil

Skatteetaten velger Global Connect

For de fleste av oss er representerer Skatteetaten en betydelig utgiftspost, men for noen få kan etaten også bringe betydelige inntekter.

Les mer #Nyheter

11 prosent vekst for smartmobiler i 2021

5G-telefoner vil utgjøre 35 prosent av det totale smarttelefon-markedet i 2021. Og nå øker hele mobilmarkedet igjen.

Les mer #Mobil

Anbefaler Tysklands modell for lokale 5G-nett

Det er ikke for sent å snu og velge en modell for 5G-lisenser som åpner for privat nett uten fordyrende omveier til mobiloperatørene.

Les mer #Mobil

5G pluss «et lag med kunstig intelligens»

Siden 2019 har Telenor og SalMar hatt et felles 5G-prosjekt, der fremtidens supernett er blitt testet innenfor oppdrettsnæringen. Nå blir dette 5G-testnettet oppgradert og gjort tilgjengelig for innbyggerne i Mausund.

Les mer #Mobil

Telenors vanskelige dilemma i Myanmar

Telenor var med på den demokratiske oppturen i Myanmar. Hvor lenge blir de med på den totalitære nedturen? Militærets kupp har stilt Telenor overfor et vanskelig dilemma.

Les mer #Hjem

Dansker skal bidra til 5G via satellitt

Det danske selskapet GateHouse skal utvikle programvare som muliggjør 5G-nett via satellitt.

Les mer #Hjem

Nokia vil halvere strømforbruket

Bakenfor de mange antennene og boksene samles signalene. Nokia vil nå halvere strømforbruket i 5G-basestasjoner

Les mer #Hjem

Telenor har over 200 000 på 5G

Hva kan de 200.000 telenorkundene som allerede har anskaffet seg 5G-mobil, forvente av den nye teknologien? – Det er i år 5G tar fart i privat- og bedriftsmarkedet, sier Telenors mobildirektør.

Les mer #Hjem

Oppturer og nedtur med Samsung

Samsung lanserer billigmodeller for dem som ikke vil ha toppmodellene. Samtidig spøker det for de som venter på en ny Note.

Les mer #Hjem

Svake digitale ferdigheter

11 prosent av befolkningen har svake digitale ferdigheter, og tre prosent regnes som ikke-digitale, ifølge en undersøkelse.

Les mer #Hjem

Jukka Leinonen skal lede Telenor Norden

Jukka Leinonen har frem til nå ledet Telenor Norden på deltid. Nå går han inn i stillingen på fulltid.

Les mer #Hjem

Mange mister jobben i Nokia

10 000 stillinger skal vekk.

Les mer #Hjem

Ekomportalen snart klar for data

Nkom åpner snart opp for å legge inn data i den nye Ekomportalen, som skal bidra til økt og mer effektiv utbygging av bredbånd i Norge.

Les mer #Hjem

NITO vil øke bredbåndsstøtten

NITO (Norges Ingeniørorganisasjon) går nå aktivt ut for å få økt bredbåndsstøtten.

Les mer #Hjem

Samarbeid mellom NextGenTel og RiksTV.

NextGenTel inngår nå et nytt samarbeid med RiksTV for levering av TV til fiberkunder. Kunder som ønsker TV på fiberlinjen kan dermed velge om de vil benytte NextGenTels egen TV-plattform eller RiksTVs løsning. 

Les mer #Hjem

Fibermarkedet blir halvert fra 2023

Fra og med 2023 vil fiberveksten målt i nye abonnement bli halvert. Veksten blir redusert med 80-100 000 årlig til 70-90 000 mot 180 000 i fjor.

Les mer #Hjem

Jobblivet etter koronaen ikke som før

Når koronarestriksjonene etter hvert oppheves, blir ikke alt som det var. Det kan bli slutt på håndhilsing, flere digitalmøter og færre reiser.

Les mer #Nyheter

Mange kommuner sikrer ikke data godt nok

Undersøkelsen "IT i praksis" som er gjennomført blant norske kommuner, viser at bare 60% av kommunene opplever at de har sikret sine data godt nok.

Les mer #Nyheter

FWA i hjemmet mer krevende enn 5G på mobilen

En husholdning i USA bruker i snitt 500 GB data i måneden. En mobilbruker 12 GB. Derfor vil Verizon kun gi 50 000 husholdninger tilbud om FWA i 2024 mens 250 millioner mobilbrukere får 5G.

Les mer #Mobil

22 nyttige videoer for bransjen

Nkom styrker informasjonsarbeidet og lanserer nå en rekke informasjonsvideoer til bruk for studenter og aktører i el- og ekombransjen.

Les mer #Nyheter

Agder et A-fylke i fibervekst

Fiberveksten i Agder var i fjor meget sterk. De to Altibox-operatørene Afiber og Altifiber hadde over 5500 i kundevekst i 2020.

Les mer #Bredbånd

Telenor stanser 10 ganger så mye svindelanrop

Telenor aktiverer nå et nytt og avansert sikkerhetssystem som vil redusere forekomsten av svindelanrop. Telenor blir blant de første mobiloperatørene i verden som aktivt kan stanse spoofing-anrop.

Les mer #Nyheter

Nettstar blir Bergen Fiber-partner

Nettstar i Alver kommune i Nordhordaland har signert partneravtale med Bergen Fiber og blir Altibox-partner

Les mer #Bredbånd

Vi bruker 2600 i måneden på tele

I snitt bruker norske husholdninger om lag 2600 kroner hver måned på teleutstyr og teletjenester inkludert internett og TV-abonnement. Mobilen drar mer enn fastnettet.

Les mer #Mobil

Fetere og stadig dyrere mobiler

Mobilene vi kjøper blir stadig fetere i funksjoner, men valgene blir færre og snittprisen vi betaler stadig høyere. To leverandører har delt markedet.

Les mer #Mobil

Systematisk diskriminering over lang tid

Telenor har systematisk over lang tid brutt regelverket for å skaffe seg selv en fordel i sluttkundemarkedet på bekostning av grossistkundene. Derfor bøtlegger nå Nkom dem.

Les mer #Bredbånd

Nkom ilegger Telenor bot på 15 millioner

Nkom har ilagt Telenor en bot på 15 millioner kroner for ikke å ha gitt grossistkunder like god tilgang til kobbernettet som dem selv.

Les mer #Bredbånd

Hun er en av landets fremste tek-kvinner

Direktøren for strategi og forretningsutvikling i Altibox er kåret til en av Norges 50 fremste tek-kvinner. Det er ikke mer enn åtte kvinner fra telebransjen blant de 50.

Les mer #Nyheter

Kampen om Bergens siste 13 000 kobberkunder

Kampen om de siste 13 000 kobberkundene i Bergen blir hard. Bergen Fiber mener å ha gode sjanser til å erobre halvparten av dem.

Les mer #Bredbånd

Fibervekst og bittert «kobberran»

Bredbåndsmarkedet er turbulent. Homenet har skaffet seg 15 000 nye fiberkunder, men samtidig mistet 10 000 studentkunder og 9000 xDSL-kunder. Homenet har høyhastighetsprofil som de nå styrker med WiFi 6.

Les mer #Bredbånd

Telia en digital vinner

Onsdag mottok Telia Norge hele fem priser i BearingPoints prisutdeling for «Digitale ledere i Norge 2021».Best i Norge - fjerde best i Europa.

Les mer #Mobil

Telenors 5G-offensiv i Bergen

I oktober offentliggjorde Telenor at Bergen var en av de utvalgte storbyene som først får 5G i Norge. Utbyggingen startet like før jul, og allerede er det etablert 5G i store deler av Bergen. Nå røper Telenors dekningsdirektør 5G-planene for 2021.

Les mer #Mobil

Spleiser frekvenser - øker 5G-rekkevidden

For å tilføre Telias Norges stadig voksende 5G-nett ytterligere kapasitet, dekning og hastighet, har Telia sammen med Ericsson gjennomført den første vellykkede testen av såkalt 5G Carrier Aggregation i Norge.

Les mer #Mobil

Huawei gir ikke opp

Til tross for en nedgang på 41 prosent fra 2019 i salget av smartmobiler, har Huawei rundet en milliard aktive mobiler.

Les mer #Mobil

Kraftig bredbåndsvekst i Trøndelag

NTE Bredbånd omsatte for 558,3 millioner kroner i 2020 med et driftsresultat på 92,3 millioner kroner.

Les mer #Bredbånd

Videomøte med språkoversettelse i sanntid

Mer enn 100 språk blir tilgjengelig i den nye oppdateringen fra Cisco Webex. Norsk blir ett av de lokale språkene.

Les mer #Nyheter

Han skal lede Altibox Carrier

Svein Arild Ims blir direktør for Altibox Carrier som forvalter Lyse-konsernets internasjonale kommunikasjonsvirksomhet.

Les mer #Bredbånd

Fiber viktigere enn innhold i TV-distribusjon

For tredje gang på ett år er Telia i konflikt med sine innholdsleverandører. Likevel er ikke det hovedårsaken til deres negative kundeutvikling på TV-distribusjon. Fiber betyr mye mer.

Les mer #Nyheter

Telia Norge i ny innholdskrangel

Det er ikke lenge siden rettighetskrangelen mellom Telia og TV2 ble løst. Nå er Telia igjen havnet i en situasjon med svarte skjermer for sentralt innhold til sine 470 000 TV-kunder.

Les mer #Nyheter

Telenor største teleinvestor i Norden i 2020

Telenor er det teleselskap som investerte mest i det nordiske telemarkedet i 2020 – 9,15 milliarder kroner mot Telias 7,4 milliarder kroner.

Les mer #Nyheter

Nå vil også Ice satse på bedriftsmarkedet

ICE satser nå for første gang på å ta en solid posisjon i det attraktive bedriftsmarkedet. Men de vil ikke røpe hva de skal friste med.

Les mer #Mobil

RiksTV kan by på mer sport

RiksTV og Nordic Entertainment Group (NENT Group) er blitt enige om en ny og langsiktig TV-avtale for både Strim- og RiksTV-kunder.

Les mer #Nyheter

Lite fiber og mindre folk

Blant de 50 kommunene i Norge med dårligst bredbånd har 40 av dem befolkningsnedgang. 40 av disse kommunene mistet i 2020 over 1000 innbyggere tilsammen.

Les mer #Bredbånd

Omfattende vaksinesvindel i vente

Når informasjon om vaksine skal ut til alle, er det mange forskjellige måter å gjøre det på. Og svindle på.

Les mer #Nyheter

Norge har beste mobilnett i Norden

Norge har de beste mobilnettene i Norden og Telenor topper fortsatt blant tre sterke operatører.

Les mer #Mobil

Sveits har dyrest og raskest bredbånd

Blant 35 OECD-land havner Norge på 10endeplass målt i nedlastingshastighet på Internett. Sveits er raskest og dyrest.

Les mer #Hjem

Full bredbåndsdekning først om 10 år?

Hvis regjeringen og Stortinget fortsetter med årets tilskuddsnivå kan det ta 10 år før alle husstander får et høyhastighets bredbåndstilbud.

Les mer #Bredbånd

Økt fraflytting fra bredbåndsfattige kommuner

Fraflytting reduserer sannsynligvis antall husstander med tilskuddsbehov for bredbånd med opp mot 2000 husstander årlig. I 2020 økte sentraliseringen kraftig.

Les mer #Bredbånd

Wifi 6-ruter til spiselig pris

Wifi 6, eller 802.11ax er den nyeste standarden trådløse nettverk, og nå er det ingen grunn til ikke å velge en router med denne standarden. Her svinger TP-Link inn i bildet med sin AX6000, en router til spiselig pris.

Les mer #Nyheter

Skjevheter i statlig bredbåndtilskudd

De som gjør minst (Viken) med bredbåndsutbygging får størst tilskudd og de som gjør mest (Innlandet) får redusert sitt tilskudd. Til overmål: Det er i fylket der tilflyttingen er størst tilskuddet er størst.

Les mer #Bredbånd

Fiber vil vokse mer enn FWA fram til 2025

Hvordan vil veksten fordele seg mellom fiber (FTTH) og fast mobilt bredbånd fram til 2025? Det som er helt sikkert er at fiber vil vokse mest. Vi anslår 80 000 flere nye på fiber enn på FWA før 2025.

Les mer #Bredbånd

Vi kjøper færre og dyrere mobiler

Vi kjøper færre og dyrere mobiltelefoner, men hjemmekontor, gaming og matlaging driver elektronikksalget til kraftig vekst.

Les mer #Mobil

Telia sperrer 20 millioner anrop i kvartalet

Telia har blokkert over 400 ulike norske telefonnummer til nå og stanser 20 millioner svindelsamtaler i kvartalet.

Les mer #Mobil

Telenor bygger nå 5G i Stavanger

I oktober offentliggjorde Telenor at Stavanger var en av de utvalgte storbyene som først får 5G i Norge. Utbyggingen startet like før jul, og allerede er det etablert 5G i flere deler av Stavanger.

Les mer #Mobil

Noen byer har fortsatt et stort fibermarked

Fibermarkedet i Norge er klart størst i Oslo, Bergen og Trondheim, men også nærliggende tettsteder/byer som Lillestrøm, Bærum, Sarpsborg og Drammen har mye å by på.

Les mer #Bredbånd

Advarer mot hvileskjær for bredbåndsutbygging

Regjeringen vil fremme 5G-utbygging i distriktene, og lover rabatt på 5G-frekvenser til de som bygger ut på krevende plasser.  - Dette er vel og bra, men kommer til kort hvis målet er at alle i distriktene skal få høyhastighetsbredbånd, sier Telenors Norgessjef og sjefen i Eidsiva Bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Telia Norge kutter 70 stillinger

Telia nedbemanner i Norge og kutter 70 stillinger. Kostnadene skal kuttes med fire milliarder kroner før 2025.

Les mer #Mobil

Ice sine tre største utfordringer

Investeringsracet i mobilmarkedet i Norge er sterkt voksende i 2021. Med 5G-satsingen øker investeringene kraftig. Ice sin største utfordring er å henge med i det racet.

Les mer #Mobil

Ice sikter mot positiv bunnlinje i 2021

Ved utgangen av 2020 hadde Ice passert 639 000 mobilkunder – en vekst på 66 000 i hele året og 20 000 i fjerde kvartal.

Les mer #Mobil

Mobilt bredbånd attraktivt igjen?

Mobilt bredbånd har aldri blitt noe vinnerprodukt, men nå kan kanskje Telia med sin nye 5G-variant kan revitalisere mobilt bredbånd. Høy hastighet og fleksible priser er medisinen.

Les mer #Mobil

Geopolitisk våpenkappløp om mobilhegemoni

Da GSM ble skapt ble også mobilverden samlet og det er hovedårsaken til mobilrevolusjonen. Dessverre betyr også 5G en delt mobilverden. Og verre vil det trolig bli.

Les mer #Nyheter

Den fjerde 5G-lisensen er attraktiv

Det blir ikke bygd fire landsdekkende mobilnett i Norge. Likevel kan det bli konkurranse om den fjerde lisensen på 3,6 GHz-båndet.

Les mer #Nyheter

Må ikke bli verktøy for kuppmakerene

Fra flere hold øker nå presset mot Telenor i Myanmar for at de ikke skal være kuppmarenes verktøy i kinflikten.

Les mer #Nyheter

Ikke alle flykter fra Telenor til Telia

Partnerne flykter fra Telenor og deres T-We-produkt. På et halvår har fire partnere med til sammen over 16 000 kunder gått over til partnerskap med Telia. Den siste er Ren Røros Digital.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

  • Tom trussel om regulering

    Tom trussel om regulering

    - Det blir ingen lokal regulering av bredbånd. Det er nemlig ingen grunn til det, skriver Arne Joramo.

Mest lest