Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.
Sprer optimisme om datasentre

Sprer optimisme om datasentre

Norge kan bli et av verdens mest attraktive land for datasentre og databasert næringsliv. Det kommer frem i regjeringens nye datasenterstrategi.

Les mer 0 Kommentarer #Nyheter

Kina overtar mobilhegemoniet

Kina overtar mobilhegemoniet

Kina er nå det landet som produserer og selger flest mobiler.Men på verdensbasis sank det totale mobilsalget i fjerde kvartal i fjor. Det er ikke bare i Norge folk kjøper færre og dyrere mobiler.

Les mer 0 Kommentarer #Mobil

Telecommentar:

AI og maskinlæring beste forsvar

På bare tolv måneder har bruken av kryptert nettverkstrafikk for å sende skadelig programvare tredoblet seg, viser en ny rapport fra Cisco. Maskinlæring (AI) er mest effektiv motgift.

Les mer #Nyheter

Mer enn dobling i høyhastighetsabonnement

Den siste Internettmålingen til Statistisk Sentralbyrå viser at det ble hele 184 000 flere som abonnerer på 128 Mbps+ her i landet i løpet av 2017. Totalt økte antall private Internett-abonnement med 53 000.

Les mer #Bredbånd

I god rute med 5G-frekvenser

Norske operatører har alt en av de to aktuelle 5G-frekvensene og Nkom tar sikte på også å gjøre det attraktive 26 MHz-båndet tilgjengelig fra 2020.

Les mer #Mobil

Norges 4G best i Europa

Norge har høye mobilpriser, men verdens tredje beste 4G mobilnett og det klart beste både i Norden når vi tar med både tilgjenglighet og hastighet. I Europa er det bare Nederland som er på Norges nivå.

Les mer #Mobil

Fiber skal overvåke trafikken

Statens vegvesen eksperimenterer med trafikkovervåking via fiberkabler. Dette er spennende anvendt teknologi. Fiber i veien er en utgiftspost for fiberoperatøerene, men en gylden mulighet for Statens Vegvesen. Det kommer an på gravedybden.

Les mer #Bredbånd

Bedre sikkerhet for selvkjørende biler

Teknologien i selvkjørende biler kan gjøre oss sårbare for hackerangrep. Det vil Panasonic og Trend Micro gjøre noe med. 

Les mer #Nyheter

Høytflyvende satellittbredbånd

Vyene om bredbånd formidlet fra satellitter i verdensrommet er kolossale og det vrimler av prosjekter. Ett av dem er norsk.

Les mer #Bredbånd

Homenet firedobler fiberveksten

I fjor solgte Homenet 17 000 fiberabonnementer. 8000 av dem ble oppkoblet. Det er mer enn firdobling fra 2016. Det betyr at Homenet har nådd nesten 18 000 oppkoplete kunder totalt.

Les mer #Bredbånd

Fiber best for det meste

Fiber gjør brukerne mer fornøyde enn andre aksessteknologier og fibernett har også positiv betydning på nyskapning og på miljøet.

Les mer #Bredbånd

Gigabyte i gullrus

De norske alpinessene høster gull i Sør-Korea. Vi andre høster gigabytes.

Les mer #Nyheter

Europa en fibersinke

Ni land i verden har bedre fiberdekning enn beste land i Europa. Åtte land i Europa har for tiden bedre penetrasjon enn Norge. Europa er en fibersinke    

Les mer #Bredbånd

Norge blir tredje beste fiberland

Norge vil ha tredje beste fiberpenetrasjon i Europa i desember 2019, bak Latvia og Spania og så vidt foran Sverige.

Les mer #Bredbånd

Kjøper færre og dyrere mobiler

Antall solgte mobiltelefoner i Norge falte 5 prosent i 2017 mens omsetningen øker med 8 prosent. 1,9 millioner mobiltelefoner ble solgt.

Les mer #Mobil

Lynrask mobilhastighet i tunneler

Telia satte sist uke rekord i nedlastingshastighet i tunnel. Med 560 megabit per sekund kan togpassasjerene i fremtiden nyte godt av fantastiske mobilhastigheter på reisen, også på strekninger der svært mange ferdes. Det skjer i et pilotprosjekt der Telenor og Telia samarbeider med Bane Nor.

Les mer #Mobil

Krafttak for fiber i Stange

Til tross for om lag 34 000 kroner i investeringer per husstand får nå 1000 husstander i Stange kommune i Hedmark Bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Fra personsøker til mobil

Kun 20 prosent av de rundt 139.000 ansatte ved landets sykehus bruker i dag mobiltelefon som arbeidsverktøy. Personsøkeren er fortsatt i bruk. Det vil Telenor nå endre på.

Les mer #Mobil

TDC blir solgt, men ikke til Telia

TDC har i en pressemelding mandag morgen meddelt at de trekker seg fra MTG-avtalen. Og Telia sier at det ikke lenger er aktuelt for dem å kjøpe. Men pensjonsfondene har høynet budet som styret nå anbefaler.

Les mer #Nyheter

Med togbillett under huden

NSBs søster i Sverige, SJ, har innført en billett som implanteres under huden.

Les mer #Nyheter

Får bredbånd via Sverige

EU-prosjektet Cora kan bli redningen for mer fiber til Grue, Kongsvinger og Eidskog.

Les mer #Bredbånd

Norges høyeste mobilpriser i Norden

Mobilanalytiker Fredrik Jungermann mener svak konkurranse har skylda for de høye mobilprisene og små datapakkene som selges i Norge.

Les mer #Mobil

Get kjøper Futurehome

Nå styrkes Get/TDC satsingen på IoT og smart-teknologi, og et tiltak er kjøpet av det norske start-up selskapet Futurehome.

Les mer #Nyheter

Mye fiber – ingen kabel

Enivest fortsetter sin fibervekst på samme nivå som tidligere år. Nå har de kommet opp i nesten 12 000 fiberkunder av en total kundemasse på henimot 17 000.

Les mer #Bredbånd

Grønt lys for Telia-kjøp av TDC

Mye tyder på at det bare er pris som hindrer TDCs aksjonærer å selge. Usikkerheten omkring TDC skaper bølger i Sverige. Regjeringen vil gi Telia grønt lys til å kjøpe.

Les mer #Nyheter

Dan danske prøveballong

Når fibernettet i Danmark åpnes i 2018, kan Altibox Danmark konkurrere om hele 700 000 potensielle kunder. På den andre siden kan andre operatører angripe deres 30 000 kunder.

Les mer #Bredbånd

Mot største strømme-OL

Telenor forventer rekordbruk av tv-strømming og mobildata når OL er i gang denne helgen. For hver medalje de norske damene eller herrene tar, gir Telenor bort en GB datamengde til alle kundene. men det gjelder bare i alpint. Å gi en GB for alle norske gullmedaljer tør ikke Telenor.

Les mer #Nyheter

Svenskene slår oss igjen

Vi kommer til å slå svenskene i OL. I tele er det stadig svensken som slår oss. De kommer først i mål med 700 MHz-auksjonen også selv med to års utsettelse.

Les mer #Mobil

Telenor i Norge 16000 færre på 18 år

115 årsverk forsvinner når Telenor nå omorganiserer deler av teknologidivisjonen i Telenor Norge. Siden årtusenskiftet har Telenor i Norge kvittet seg med nesten 16 000 ansatte.

Les mer #Nyheter

14 millioner i bot for Broadnet

Nkom varsler nå et gebyr til Broadnet på 14 millioner kroner i Nødnettsaken. Boten utgjør bare 1 prosent av omsetningen og kunne vært fem ganger høyere. Likevel har Broadnet klaget boten inn for Samferdselsdepartementet.

Les mer #Nyheter

Lad el-bilen når strømprisen er lavest

Lading av el-biler påfører strømnettet store nye belastninger. Smartere kontroll gjør at ladekapasiteten kan økes uten å utvide strømnettet.

Les mer #Nyheter

To av tre svenske hjem har fiber

I Sverige var det ved årsskiftet om lag 2,4 millioner fiberabonnenter. Mange melder om stor vekst blant dem IP Only som rapporterer mer enn 50 000 nye fiberkunder i 2017.

Les mer #Bredbånd

Lederskifte i Lyse Fiber

Tor Morten Osmundsen er ny konstituert administrerende direktør i Lysekonsernets fiberselskap i Rogaland,  Lyse Fiber as. Lyse Fiber er den nest største partneren i Altibox-partnerskapet, med anslagsvis vel 80 000 fiberkunder.

Les mer #Bredbånd

Fortsatt milliardoverskudd i kobbernettet

Telenor hadde i 2017 nær 600 millioner mindre i omsetning i kobbernettet enn året før, men likevel er kobbernettet fortsatt særdeles lønnsomt. 1/3 av overskuddet i Telenor Norge kom trolig fotrtsatt fra kobbernettet.

Les mer #Bredbånd

Fire av 10 vil se OL i opptak

40 prosent av det norske folk sier at de vil se på OL-sendingene fra i PyeongChang i Sør-Korea i opptak. Det viser en undersøkelse foretatt av Ipsos på oppdrag fra RiksTV.

Les mer #Nyheter

Halvert kundevekst hos Get

Get hadde i 2017 bare 9000 i kundevekst på bredbånd og de fikk 3000 færre TV-kunder.

Les mer #Bredbånd

Media og tele sammen igjen

Fusjonen av MTG Nordic og TDC Group skaper et helt nytt markedsbilde i Norden. Med dette gjør TDC det motsatte av hva Telenor gjorde da de i 2012 gikk ut av TV2. PÅ eiersiden er Kinnevik tilbake i Norge.

Les mer #Nyheter

Get, TV3, Viasat og P4 i ett selskap

TDC Group går sammen med MTG Nordic Entertainment og MTG Studios og skaper Europas første helintegrerte medie- og kommunikasjonsselskap. I Norge betyr det at Get, TV3, Viasat, Viaplay, P4, og flere kjente medievirksomheter samles i ett selskap.

Les mer #Nyheter

Bare fiber vokser hos Telenor Norge

Telenor taper nå bredbåndskunder både på kabel (-4000) og på VDSL (-3000) i fjerde kvartal. Nå er all vekst på fiber med 12 000 i fjerde kvartal.

Les mer #Bredbånd

Både Chess og Altibox best på kundeservice

Chess er best i Norge på kundeservice innen telekom, mener norske forbrukere. Hakk i hæl følger Telia og OneCall. I kategorien bredbånd er Altibox best.

Les mer #Nyheter

Android over satellitt

De 862 000 som har TV via satellitt (DTH) fra Telenor Broadcast for med den åpne Android-plattformen selskapet lanserte onsdag en betydelig bedre medievirkelighet.

Les mer #Hjem

Telenor 6000 færre om tre år

Telenor skal bli 6000 færre i perioden 2018 til og med 2020.  750 av disse i Norge.

Les mer #Hjem

Telenor-konsernets beste år

Telenor deler ut totalt 12,2 milliarder kroner til aksjonærene. Det er selskapets høyeste utbytte noensinne. 2017 har vært et stjerneår for konsernet.

Les mer #Nyheter

39 000 i fibervekst i 2017

Telenor Norge fikk 12 000 nye fiberkunder i fjerde kvartal. Det er en vekst på vel 39000 på årsbasis – opp fra 34 000 året før.

Les mer #Hjem

Stor støtte – lave hastigheter i UK

Storbritannia investerer 18,5 milliarder kroner til bredbånd i ikke-kommersielle områder. Så langt har det gitt 4,5 millioner britiske hjem bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Stor skepsis til selvkjørende biler

Tre av fire er skeptiske til å sitte på med selvkjørende biler, viser ny KNA-undersøkelse.

Les mer #Nyheter

Telia og Telenors danske dilemma

Telia er beredt til å forlate Danmark om resultatene ikke blir bedre og de finner en langsiktig løsning. Samtidig er Telenor i ferd med å forbedre sine resultater i landet betydelig.

Les mer #Nyheter

"Snøballen som overlevde helvete" 25 år

Telia Norge – før NetCom – kan 27.september i år feire sitt 25-års-jubileum. Etter sju magre år i starten , har nå selskapet hatt 18 ganske fete.

Les mer #Mobil

Tung, våt snø rammer mobilnettene

Vinterværet med tung våt snø skaper ikke bare ømme rygger og verkende muskler. Utfall i strømnettet rammer også Telenors mobilnett.

Les mer #Mobil

Hvem er smartest i Østfold?

Hvilken kommune i Østfold har kommet lengst på den digitale veien? Det meste tyder på at det er Hvaler og Halden.

Les mer #Nyheter

Vurderer å selge ut 9,4 millioner kunder

Telenor vurderer å selge seg helt ut av Ungarn, Bulgaria, Montenegro og Serbia og har trolig fått et bud på  20 -30 milliarder kroner.

Les mer #Mobil

Tele-innovasjon mindre synlig

Det er ikke overraskende at GAFA scorer høyt på innovasjon, mens det teleselskapene gjør ikke er så lett synlig.

Les mer #Nyheter

66 000 færre kunder i fjerde kvartal

Telia Norge måtte tåle en nedgang på 66 000 kunder i fjerde kvartel og det er både kontaktkort og etterbetalende kunder som synker. Selskapet har styrket bedriftsmarkedet.

Les mer #Mobil

Altibox står foran et aktivt år

Selv om Altibox har hatt et svært aktivt år, står det fremdeles mange oppgaver som skal gjøres i 2018.

Les mer #Hjem

Telenor åpner IoT-nett og innovasjonslab

Telenor åpnet denne uken en egen testlab for innovasjon. Laben skal brukes til å teste ulike løsninger innen tingenes internett (IoT). 1. oktober åpner Telenor et nytt landsdekkende nett for tingene i Norges største 4G-nett.

Les mer #Nyheter

Teleoperatørene lite innovative

Bare en europeisk teleoperatør er blant verdens mest innovative selskap.

Les mer #Nyheter

Telenor fibrer Balsfjord

Telenor og Canal Digital Kabel er tildelt oppdraget med å bygge ut bredbåndsnettet i Balsfjord. 600 husholdninger og bedrifter får fiber-bredbånd med kapasitet på inntil 500 Mbit/s.

Les mer #Hjem

ICE taus om truende 5G

ICE vil ikke svare på hvilke planer de har for neste generasjons mobilnett – 5G. De er like taus om det som sine markedstall.

Les mer #Mobil

Fortsatt marked i kobbernettet

Framtidig modernisering av kobbernettet kan fortsatt få stor betydning for NextGenTel selv om det først er neste år en regulering kan få kommersielle effekt.

Les mer #Bredbånd

Altibox gjør all TV til strømmetjeneste

Altibox gjør om hele det lineære TV-tilbudet om til en strømmetjeneste. Strømme-TV er bare flott, mener selskapet. Det øker det totale TV-konsumet.

Les mer #Hjem

Først ute med LTE-M

Nordic Semiconduktor har som det første selskapet i Norge tatt bi bruk LTE-M som Telia foreløpig er alene om å levere i Norge.

Les mer #Mobil

Arktis trenger bredbånd

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen vil ha bredbånd til Arktis. Han mener mangelen utgjør et problem.

Les mer #Bredbånd

Sprikende spådommer om Telenor

Pareto spår nedtur for Telenor-aksjen i 2018 til tross for at den har steget kraftig det siste året. DNB Marked tror derimot på opptur.

Les mer #Nyheter

Svenskene har teknikkangst

8 av 10 svensker lider, i følge en undersøkelse, av teknikkangst.

Les mer #Hjem

Kritisk infrastruktur må vernes bedre

Dette er ett av alt for mange eksempler det siste året hvor kritisk infrastruktur i Norge blir satt ut av angrep eller store feil. Alle sensitive persondata må lagres i Norge.

Les mer #Nyheter

Norge bør få egen IT-minister

Det burde kommet en egen IT-statsråd knyttet til Finansdepartementet, mener lederen i IKT Norge heidi Austlld IKT-Norge. Den kommende 700 MHz-auksjonen er et godt eksempel på det behovet.

Les mer #Nyheter

Ny skadevare angriper Android

En ny skadevare angriper Android. Skal være den kraftigste man har sett. Kamuflerer seg som mobiloperatør.

Les mer #Mobil

Mange i USA slåss for nettnøytralitet

I USA slår nå motstanderne av å fjerne nettnøytraliteten tilbake. Det ser ut til å kunne bli en spennende kamp.

Les mer #Nyheter

Fylkeskommunen setter fart i Hedmark

Hedmark Fylkeskommune er særdeles aktiv i fiberutbyggingen og er involvert i prosjekter nå som vil gi 3000 hedmarkinger fiber i år. Nå har også Telenor engasjert seg i fiberutbygging i fylket.

Les mer #Bredbånd

Naturlig med tettere samarbeid igjen

Cyberforsvaret og Telenor Norge har signert en avtale om å styrke nasjonal håndtering av digitale sikkerhetshendelser.

Les mer #Nyheter

Vil EQT selge Tampnet?

Mye tyder på at Wallenberg-fondet EQT ønsker å selge Tampnet som opererer i Nordsjøen. Prislappen skal være om lag 4 milliarder kroner.

Les mer #Bredbånd

IT-sikkerheten fragmentert

Telenor etterlyser formalisert samarbeid om IT-sikkerhet. I dag er ansvaret fragmentert. Et offentlig organ bør ha totalansvaret.

Les mer #Nyheter

Telenor må åpne for G.Fast

Telenor må forlikte seg å gi andre tilbydere adgang til sitt kobbernett. Andre tilbydere skal kunne tilby G.Fast og VDSL vektoring der Telenor selv ikke gjør det.

Les mer #Bredbånd

Telia satser på olje-IoT

Telia i Norge satser hardt på IoT. Nå også i Nordsjøen via et nyetablert samarbeid med EQT-eide Tampnet.

Les mer #Mobil

Telia med ubegrensete datapakker

Telia innfører i dag Data Boost. Dette innebærer at du kan kjøpe deg tidsintervaller på en time eller tre timer der du har ubegrenset med data.

Les mer #Hjem

Tredoblet fibervekst i Innlandet

Fiberveksten i Hedmark og Oppland er mer enn tredoblet fra 2016 til 2017. Eidsiva alene dobler med 10 500 i vekst i 2017.

Les mer #Bredbånd

5G først til bedriftsmarkedet

Når Telia inngår leieavtaler på fiber er det først og fremst bedriftsmarkedet de tenker på i første runde med 5G.

Les mer #Nyheter

Bruk 40 timer årlig på utdanning

Telenors konsernsjef Sigve Brekke har utfordret selskapets mer enn 30 000 ansatte i 12 land til å gjennomføre 40 timers opplæring og utdanning i 2018 for å gå en digital fremtid i møte.

Les mer #Nyheter

Strømmetjenesten T-We øker kraftig

Etter å ha lagt bak seg tidenes strømmeår, fortsetter Telenor og Canal Digital Kabel satsingen på T-We.

Les mer #Nyheter

Noen spiser arroganse til frokost

Alle bør få tilgang til høyhastighets bredbånd. Om det var de enige i IKT Norges Bredbånds Forum torsdag. Men til «lags åt alle» kan verken Eidsiva eller Telenor makte – iallfall ikke helt alene.

Les mer #Bredbånd

Bedre Wi-Fi-rutere i 2018

Wi-Fi-alliansen har på CES-messen kunngjort at Wi-Fi-rutere får sterkere tilgangskontroll i 2018 ved hjelp av nye WPA3.

Les mer #Nyheter

Telia med flere fiberpartnere

  Telia inngår fiberavtale med BKK Digitek i Bergen/ Hordaland og Broadnet i Østfold. Avtalen gir Telia bedre kontroll over eget nett og er ett nytt steg for å sikre gode og langsiktige løsninger på veien mot fremtidens 5G-nett.

Les mer #Bredbånd

Stor støtte til offentlig WiFi

192 000 kroner hver kan opp til 75 kommuner i Norge få i støtte fra EU til å bygge gratis offentlige WiFi-soner.

Les mer #Bredbånd

Teknologiselskaper i strupen på FCC

FCC vedtok i desember å avvikle lovverket rundt nettnøytralitet. Vedtaket har ikke blitt godt mottatt.

Les mer #Nyheter

Telenor i Topp10 på NB-IoT

Ifølge Bergh Insights er China Mobile verdens største tilbyder av mobil IoT mens Telenor befinner seg på 10ende plass.

Les mer #Mobil

Tele2 og Com Hem fusjonerer

Det svenske  kabel - og bredbåndselskapet Com Hem blir fusjonert med Tele2.  Det nye selskapet får 6,2 millioner kunder bare i Sverige.

Les mer #Nyheter

God på fiber, men mye kobber gjenstår

Sogn- og Fjordane er best i landet på fibervekst, men har også landets største utfordringer med lavhastighets kobber.

Les mer #Bredbånd

Gullkantet gründer går i Phonero

Gründer av Phonero Thore Berthelsen går av etter åtte år som leder av selskapet.

Les mer #Mobil

Snart selvreparerende el-nett

Spennende smånyheter som du kanskje har gått glipp av denne uken: Hva kommer på gadgetfesten CES, Bil direkte koblet til hjernen, elektrisitetsnett som reparerer seg selv.

Les mer #Nyheter

Satellitt – raskt, men dyrt

Breiband.no er mest kjent for radiobasert bredbånd, men er også største og enste leverandør av satellittbasert bredbånd i Norge. Selskapet har nå har 3300 kunder på satellitt.

Les mer #Bredbånd

Svenskene vil bli verdens beste på eHelse

Med ambisjonen om å være verdens beste på e-helse i 2025, intensiveres arbeidet til den svenske E-hälsomyndigheten gjennom nye direktiver fra regjeringen.

Les mer #Nyheter

NetNordic styrker seg i mobilmarkedet

NetNordic kjøper West Telecom (Telering Bergen og Stavanger). Det betyr økt styrke i det mobile bedriftsmarkedet.

Les mer #Mobil

Apple tar pengene – kineserne veksten

Kinesiske mobilprodusenter selger nå henimot 40 prosent av all verdens mobiler. Men det er Apple som tar pengene.Målt i vekstprosent er det helt overlegent fire kinesiske selskaper som er vinnere det siste året.

Les mer #Mobil

Fiberfres i Hallingdal

Full fres for fiber i Hallingdal. Over 1000 fiberkunder har operatøren Bruse koblet opp i 2017.

Les mer #Bredbånd

Stor interesse for bredbånd

Bredbånd er det som blir mest lest i Telecom Revy. To saker, henholdsvis om et spesielt pristilbud fra Eidsiva og en om Get i klemme toppet leserinteressen i 2017.

Les mer #Bredbånd

Ski leder foran håndball og sykkel

Det er fortsatt de store ski-begivenhetene som gir mest strømming via mobilnettet. Innspurten på herrestafetten under VM i Lahti var begivenheten som resulterte i mest strømming i Telenors nett i 2017.

Les mer #Mobil

Snapchat erobret nyttårsaften

Mens nordmenn sendte rekordhøye 5,53 milliarder tekstmeldinger i Telenors nett i 2017, steg trafikken på Snapchat som en nyttårsrakett på årets siste dag. Det melder både Telia og Telenor.

Les mer #Nyheter

Framtiden ikke gamle kobbernett

Telenor har også 270.000 km med kobbernett er fra Televerkets tid som har sett sine beste dager. Fremtiden er definitiv 4G og snart 5G med høyhastighetsdata i norske hjem, ikke gamle kobbernett.

Les mer #Hjem

Sterk trio bak ny transatlantisk fiber

Bulk Infrastructure går sammen med Facebook og Aqua Comms om finaniseringen av en fiberkabel fra New Jersey til Jylland.

Les mer #Hjem

Telenor må sette ned prisene

Telenor må fra 1. februar 2018 redusere grossistprisene for operatører som vil leie tilgang til selskapets mobilnett. Dette følger av vedtak fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Les mer #Nyheter

Altibox omfavner Disney-strømming

 Disney Channels XTRA er allerede lansert i Altibox sitt nye underholdningsunivers, og snart kommer to andre strømmetjenester fra Disney.

Les mer #Nyheter

Kobber 137 ganger dyrere enn fiber

Er du fiberabonnent hos Telenor betaler du 2,60 kroner for hver megabit. Er du ADSL-abonnent kan du risikere å betale 359 kroner for hver megabit hastighet. Det er dyrest å kjøre sakte på de digitale motorveiene i Norge.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

 • Datasentre trenger mer fiber

  Datasentre trenger mer fiber

  -  Det meste med Norge frister, men fiber må på plass. Da er det kanskje på tide å tenke nytt, skriver lederen for Bulk ...

 • Ikke gråt for meg Europa

  Ikke gråt for meg Europa

  -  Gamle storheter ødelegger for Europas fiberutvikling og dermed også 5G, skriver Arne Joramo.

Mest lest

 • TDC blir solgt, men ikke til Telia

  TDC blir solgt, men ikke til Telia

  TDC har i en pressemelding mandag morgen meddelt at de trekker seg fra MTG-avtalen. Og Telia sier at det ikke lenge ...

 • Lynrask mobilhastighet i tunneler

  Lynrask mobilhastighet i tunneler

  Telia satte sist uke rekord i nedlastingshastighet i tunnel. Med 560 megabit per sekund kan togpassasjerene i fremt ...

 • Fiber best for det meste

  Fiber best for det meste

  Fiber gjør brukerne mer fornøyde enn andre aksessteknologier og fibernett har også positiv betydning på nyskapning ...

 • Høytflyvende satellittbredbånd

  Høytflyvende satellittbredbånd

  Vyene om bredbånd formidlet fra satellitter i verdensrommet er kolossale og det vrimler av prosjekter. Ett av dem e ...

 • Homenet firedobler fiberveksten

  Homenet firedobler fiberveksten

  I fjor solgte Homenet 17 000 fiberabonnementer. 8000 av dem ble oppkoblet. Det er mer enn firdobling fra 2016. Det ...

 • Europa en fibersinke

  Europa en fibersinke

  Ni land i verden har bedre fiberdekning enn beste land i Europa. Åtte land i Europa har for tiden bedre penetrasjon ...