Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.
Hvorfor nøler de med TV over 5G?

Hvorfor nøler de med TV over 5G?

Både Telenor og Telia selger fast mobilt bredbånd over 5G i hastigheter fra 100 til 300 Mbps, men ennå ikke TV-distribusjon over 5G. Hvorfor ikke det? Det er totalkapasiteten i nettet som er utfordringen, ...

Les mer 0 Kommentarer #Mobil

Fjordkraft når mobilmål

Fjordkraft når mobilmål

Fjordkraft Mobil har nådd målet om 125 000 kunder ved utgangen av 2020 og befester posisjonen som landets største mobilaktør uten eget nett.

Les mer 0 Kommentarer #Hjem

Telecommentar:

  • Ytringsfrihetens grenser

    Ytringsfrihetens grenser

    - Det er grenser for alt. Også en presidents ytringsfrihet, skriver Arne Joramo.

  • Følg Spania og Sverige

    Følg Spania og Sverige

    - Hva er en offensiv bredbåndspolitikk? Det er å gjøre som regjeringene i Sverige og Spania, skriver Arne Joramo.

Etterlyser helhetlig kompetanseløft

Nær halvparten av næringslivsledere oppgir at mangel på kompetanse er det viktigste hinderet for digitalisering. IKT-Norge etterlyser en mer samlet satsing på IKT-kompetanse fra myndighetenes side.

Les mer #Nyheter

Kompetanse-mangler hindrer digitalisering

Norsk næringsliv opplever tilgangen på kompetanse i egen næring og organisasjon som det viktigste hinderet for digitalisering.

Les mer #Nyheter

Norge topp fem for online business

Norge er det femte beste landet i verden for de som vil starte online business. Vi kjøper mest på nett og har verdens nest høyeste inntektsnivå etter Sveits. Danmark topper evalueringen. Sverige er på plassen bak oss.

Les mer #Nyheter

Gründertungt i Nortel-styret

Arild Hustad forsetter som styreleder og forsterker nå styret i mobilutfordreren sterkt med gründerne Bente Sollied Storehaug og Søren Sundahl.

Les mer #Mobil

Parler saksøker Amazon

Mandag gikk Parler til sak for å få en rettskjennelse som vil tvinge Amazon til å gjenopprette tilgangen til serverne.

Les mer #Nyheter

Nord-Norges store bredbåndsutfordring

Siste året fram til juli i fjor var det over 17 000 nye nord-norske husstander som fikk fiber. Men ingen operatører vil bygge de minste prosjektene selv med store tilskudd. Alt tyder nå på at 25 000-30 000 husstander i Nord-Norge må nøye seg med 10-30 Mbps fast mobilt nett (FWA) i 2023.

Les mer #Bredbånd

Nå aksjonerer teknologigigantene

Trump er utstengt av Twitter for alltid. Både Apple, Amazon og Google har tatt ned medieplattformen Parler som ble brukt til å organisere terrorangrepet mot kongressen.

Les mer #Nyheter

2021 - et tidsskille for digitale Norge

Utviklingen i landene rundt oss går i expresstog-fart. Det er fare for at Norge blir stående igjen på perrongen når flere av togene går

Les mer #Nyheter

Bredbåndsfusjoner i nord?

Regionale fusjoner innen fiberbransjen og oppkjøp av mindre kabelselskaper. Det er åpenbare trekk i bredbåndsmarkedet i 2021.

Les mer #Bredbånd

5G dominerte mobilsalget i fjor

Telia noterer at seks av de ti mest solgte telefonene i 2020 er 5G-telefoner. Det matcher godt med den økende graden av 5G-dekning i Norge. Og nå vil nesten alle nye mobiler ha 5G.

Les mer #Mobil

Tre pristjenester fikk Nkom-stempel

De tre tjenestene som har kvalifisert seg for Nkoms godkjentmerke for prissammenlikningstjenester i 2021 er: Tek.no/Mobilabonnement, Mobiltelefoni.no, Mobilabonnement.no

Les mer #Mobil

Både lineær-TV og strømming vokser

Siste året fram til juli ble det 118 232 nye TV-kunder på fiber. Men aksessveksten er fortsatt mye større – 183 000.

Les mer #Hjem

Fantastisk TV-vekst for Altibox

Altibox sine partnere fikk mer enn 50 000 nye TV-kunder i året fram til juli i fjor. Nå er Telia og Altibox like store på TV-distribusjon.

Les mer #Bredbånd

Bulk henter1,5 milliarder kroner

Norske Bulk Infrastructure inngår partnerskap med det globale investerings- og eiendomsselskapet BentallGreenOak.

Les mer #Nyheter

«All time high» i Oppdal

I fjor hadde Vitnett «all time high». Fredag før jul monterte de fiberkunde nummer 1.110 i løpet av året 2020: De regner med å nå 3.900 fiberkunder av ca 4.500 totalt i løpet av første kvartal.

Les mer #Bredbånd

Mobilnettet holdt stand

Det har ikke vært nedetid eller kapasitets utfordringer i mobilnettet til Telenor ved rasstedet på Gjerdrum takket være maksimal kapasitet i området.

Les mer #Mobil

Telenor med fiberoffensiv i Indre Troms

Telenor bygger mye fiber i Indre Troms – ikke minst i kommunene Målselv, Bardu og Balsfjord. Det imponerer mest at de fibrer store deler av Dividalen.

Les mer #Bredbånd

2021: En milliard telekroner på flyttefot

Det er ingen tvil. I 2021 vil en milliard kroner av teleinvesteringene gi Norge å til mobil og desto færre til aksessfiber i fastnettet. Det vil gi større FWA-vekst og mindre fibervekst enn i 2020.

Les mer #Nyheter

Telenor i bakleksa med nye mobiltjenester

Telenor ligger langt under snittet i utviklingen av nye tjenester utenom de mobile basistjenestene. Kan rendyrket standalone 5G bli et incitament?

Les mer #Hjem

10 på fibertoppen

Telenor, Telia Norge og Viken Fiber topper vår rangering av 10 på fibertoppen i 2020. Homenet ligger farlig nær Viken Fiber, men må ha gjort en usannsynlig stor innsats i fjerde kvartal for å slå dem.

Les mer #Bredbånd

Telia Norge flytter østover

Tirsdag 22. desember 2020 var den største merkedagen til nå for Økern Portal. Telia som byggets største leietaker har overtatt sine lokaler.

Les mer #Nyheter

Eigarane rasjonaliserar - Sognenett som før

Vi trudde etter oppslag i Sogn Avis at Sogn hadde fått ein ny fiberoperatør. Det har dei ikkje. Sognenett er framleis aleine den lokal eigde tilbydar i området.

Les mer #Bredbånd

Ein ny milepæl i Enivest si historie

Enivest har runda 20.000 privatkundar og 18.000 av desse er på fiber. Alt i alt saman med bedriftsmarknaden, har vi selskapet over 22.000 internettlinjer.

Les mer #Bredbånd

Et fantastisk år for NTE Bredbånd

NTE har i to tiår vært en av vinnerne i fiberutbygging, men ikke noe år har gitt så stor vekst som 2020. – Et fantastisk år for NTE, oppsummerer lederen for NTE Bredbånd Odd-Erik Grøttheim.

Les mer #Bredbånd

Fiberbonanza i et kriseår

2020 har vært et kriseår for mange, men ikke for fiberutbyggere. Ikke i noe år tidligere har det blitt bygd mer fiber og neppe når vi slike høyder i noe år senere heller. 2020 ble også året som markerer starten på en ny mobilgenerasjon.

Les mer #Nyheter

Varme og fiber fra samme grøft i Tromsø

Snart kan bedrifter på Tromsøya få både varme og fiberbredbånd fra samme grøft. Det blir resultatet av en tung fibersatsing fra Signal Bredbånd.

Les mer #Hjem

Eidsiva tar Innlandet mot fibertoppen

Eidsiva Bredbånd når i år 8331 nye fiberabonnenter og har nå 68 000 fiberaksesser – derav 6000 i bedriftsmarkedet. Og de har på ingen måte tenkt å bremse på lang tid ennå.

Les mer #Bredbånd

Hun skal forsvare en bastion under angrep

Det er nå åpenbart at Telenor for første gang få skikkelig motstand i bedriftsmarkedet. Telia vant nylig igjen politiet med 24 000 kunder. Birgitte Engebretsen l Telenor får tøffe utfordringer.

Les mer #Mobil

Svenskene gjenopptar 5G-auksjonen i januar

Den svenske appellretten har opprettholdt forbudet mot Huawei og dermed drar svenskene i gang med 5G-auksjonen i januar. I Norge kommer auksjonen først i andre halvår 2021.

Les mer #Hjem

100 000 5G-telefoner

Telenor har nå over 100 000 kunder med 5G-telefoner.

Les mer #Hjem

Bergen Fiber når 50 000 kunder

Bergen Fiber har nådd sitt mål for 2020 og klokket nettopp inn kunde nummer 50 000.

Les mer #Hjem

Ice melder seg i på 5G-kappløpet

Ice er den tredje mobiloperatøren som kaster seg på 5G-toget. Nå er alle de tre mobiloperatørene med egen infrastruktur i gang.

Les mer #Hjem

Skal legge 75 km fiber

Signal Bredbånd skal legge ny fiberkabel mellom Ifjord og Hopseid. Dette skal sikre økt digitalisering og redusere sårbarhet.

Les mer #Hjem

Telia lærer foreldre om spill

For å lære foreldre mer om hva gaming handler om, har Telia lansert en spillskole for foreldre, som skal sikre barn en trygg og morsom spillhverdag.

Les mer #Hjem

OneCo med milliardavtale

OneCo har inngått avtale med Telenor i forbindelse med 5G-utrulling.

Les mer #Hjem

Teknologien som endrer bilindustrien

Vi er i en tid der det forventes at bilen skal være like personlig som smarttelefonen, skriver Joakim Stolpe.

Les mer #Hjem

Liten kunnskap om 5G

I disse dager bygges 5G-nettene ut i et voldsomt tempo. I løpet av de to neste årene skal nettet vær så godt som utbygd. Forbrukerne vet likevel forsvinnende lite om det nye mobilnettet.

Les mer #Hjem

Apple utvikler egne modemer

Ifølge Bloomberg skal Apple starte utviklingen av egne modembrikker. Dette er dårlig nytt for Qualcomm.

Les mer #Hjem

Viken Fiber feirer kunde 200.000

Landets største rendyrkede fiberselskap har nådd en ny milepæl. Selskapet har i de to siste årene vokst med over 52 000 nye kunder.

Les mer #Bredbånd

Altibox og Microsoft gamer seg sammen

Altibox og Microsoft går nå sammen om å gjøre gaming-hverdagean ende bedre for de mange som setter det på topp i sin underholdningshverdag. Altibox liker applikasjoner som krever høye båndbredder og stor kapasitet. Og da er intet bedre enn online gaming der både bredbåndskapasitet og lav forsinkelse (latency) er essensielt.

Les mer #Nyheter

Hyttebyer skal få miljøvennlig FWA

Telia vil bygge 5G dedikert til utvalgte hytteområder for å kunne tilby hytteeierne fast mobilt bredbånd (FWA).

Les mer #Nyheter

Halve befolkningen får 5G fra Telia i 2021

Halve befolkningen skal få 5G fra Telia neste år, lover selskapet og går ut med detaljerte utbyggingsplaner for de tre første kvartalene i 2021. De omfatter mye, men ingenting i Nord-Norge.

Les mer #Hjem

Tre Møre-selskaper hopper over til Telia

Bredbåndsselskapene Svorka AS, Sodvin AS og SuCom AS inngår strategisk samarbeid med Telia Norge. De tre hopper dermed over fra Telenor til Telia.

Les mer #Bredbånd

Få teletopper blant Norges rikeste

Topplederne i telebransjen i Norge har til smør på skiva, men veldig få er blitt skikkelig rike. Da er fisk og fotball bedre. Det viser skattelistene for 2019 som ble offentlige i går.

Les mer #Nyheter

Vil Kinas datavekst smitte?

Datavekst generelt og 5G er driverne i en forventet betydelig vekst i mobilomsetning i Kina. Kan Telenor få en lignende vekst i sine asiatiske markeder?

Les mer #Mobil

Tussa vil bli størst på IT-sikkerheit

Tussa IKT har ambisjonar om å vere Nordvestlandet sitt største IKT-miljø, og selskapet vil no tilsetje fleire nye medarbeidarar innanfor dei strategiske satsingsområda IT-sikkerheit og skytenester frå Microsoft.

Les mer #Hjem

Ville han slått ut i full blomst?

Jon Fredrik Baksaas stiller nå spørsmål med om Jo Lunder ville ha slått ut i full blomst og tjent inntil 600 millioner kroner i Vimplecom om han ikke hadde blitt siktet av Økokrim.

Les mer #Hjem

Seiglivete europeiske kobbernett

Mange store europeiske kobbernett vil leve i beste velgående til 2030 mens det norske nettet vil være vekk senest i 2025.

Les mer #Bredbånd

Europa vil doble fiberabonnement før 2026

Det vil være 148 millioner europeiske hjem som I 2026 abonnerer på fiberbredbånd. Det var ved utgangen av 2019 vel 70 millioner som abonnerte.

Les mer #Bredbånd

Norge i Europa-toppen på bygdedekning

Det er enten Norge eller Portugal som har best dekning i grisgrendte strøk i Europa. Det til tross for at det gjenstår 207 000 husstander på bygdene i Norge

Les mer #Bredbånd

Kaotisk FWA-prising

Hos Telia vil du nå oppleve at de høye FWA-hastighetene er lavere priset enn de lave 4G-hastighetene. Ulogisk, men kanskje lur strategi? Telenor er kanskje litt dyrere enn Telia, men har mer logisk prismodell.

Les mer #Bredbånd

Danmark først med landsdekkende 5G

Danmark blir først i Norden med landsdekkende 5G-nett. De er så og si ferdige med utbyggingen. I Norge må vi vente til 2023-2024.

Les mer #Mobil

OneCo med milliardavtale med Telenor

OneCo har inngått rammeavtale med Telenor innenfor både leveranse, utbygging og drift av Telenor sine fiber- og mobilnett med varighet for tre år pluss opsjon om to års forlengelse.

Les mer #Hjem

Fire store har slukt 30 teleselskaper

Det er ett stort oppkjøp og vel 30 mindre oppkjøp i norsk telebransje i perioden 2015-2020. Unntaket er Telia som har sikret seg to store - Get og Phonero. Men også Lyse, BKK og GlobalConnect har kjøpt mye.

Les mer #Nyheter

Flest sorte mobilhull i Nordland

Selv om Norge har et av de beste mobilnettverkene i verden, finnes det likevel ”sorte hull” der telefonen din står helt uten forbindelse. Det viser en ny undersøkelse fra analysehuset Tutela Technologies.

Les mer #Mobil

Arctic Connect: Hva så?

Det bemerkelsesverdig at en sjøfiberkabel gjennom polhavet til Asia og Nord Amerika ikke er tatt med i den fremlagte nordområdemeldinga.

Les mer #Bredbånd

Unnlatelsessynder i Nordområdemeldingen

Nordområdemeldingen fra Utenriksdepartementet er kjemisk fri for vurdering av fiber mellom Nord-Norge og et internasjonalt marked. Datasentre vurderes ikke. Et prosjekt som Arctic Connect nevnes ikke.

Les mer #Bredbånd

Vil regjeringen sette nytt bredbåndsmål?

Vi vil ha debatt om ambisjoner og nye mål for bredbåndsdekning i Norge. Det sa statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), Paul Chaffey i Fiberforeningens videomøte torsdag.

Les mer #Bredbånd

Han forsetter der han slapp i 2011

Ole Edvard Pedersen har oppdaget ett viktig forhold: Det er alt for lite fiber i Oslo. Med Fortum i ryggen bygger han igjen fibernett i hovedstaden.

Les mer #Bredbånd

Nå lanserer også Telenor FWA over 5G

Nå lanserer også Telenor fast mobilt trådløst nett (FWA) også over 5G. Ved nyttår hadde Telenor 18.000 kunder på løsningen. Nå har tallet steget til 71.000.

Les mer #Mobil

Lederflukt i Telenor Sverige

På bare noen måneder har tre av de mest sentrale lederne i Telenors bedriftsmarkedsområde i Sverige tatt sin hatt og gått.

Les mer #Nyheter

Kamp om arktisk høyhastighetsnett

Hvem vinner kampen om høyhastighetsnett i Arktis? USA og Norge satser mest på nye høyhastighets satellitter. Russerne på høyhastighets fibernett. Finland på fiberkabel til Japan.

Les mer #Nyheter

10 måneder med korona har lært oss mye

10 måneder med korona gjort oss 10 år eldre i digital modenhet og erfaring. Og vi har sett hvilke fordeler det er å ha verdens beste telenett.

Les mer #Nyheter

Stadig færre med Internett over radionett

Går fast punkt til punkt radionett mot den sikre død? Utviklingen de to siste år kan tyde på det. Det er bare to selskaper i Norge som viser betydelig vekst på denne teknologien.

Les mer #Nyheter

Hva er fasiten Telenor og Telia?

Dagens mobilabonnement er forvirrende og uoversiktlige, og norske forbrukere betaler for mer data enn de trenger. Markedet er unødig komplisert. Taperne er norske forbrukere.

Les mer #Mobil

UBConnect skal bygge 5G for Telenor

Telenor Norge AS og UBConnect AS har inngått ny rammeavtale innen utbygging av mobilnett (RAN- Radio Access Network). Rammeavtalen gjelder de neste tre årene (2021 – 2023) med mulig forlengelse på opptil 2 år. Kontrakten vil dekke store deler av Norge.

Les mer #Mobil

3400 Telenor ansatte med i inspirasjonsuke

3.400 telenoransatte fikk oppleve en unik digital inspirasjonsuke fylt til randen av foredrag og konserter.

Les mer #Nyheter

Finland «monitorerer» det meste

Norge har sin enkle Nettfart.no. Men Finland har en forbrukerportal på et helt annet nivå. En slik portal ville også være særs nyttige for operatørene selv.

Les mer #Nyheter

Beskjeden utgiftsreduksjon for NextGenTel

NextGenTel vil ikke få redusert sine totale leieutgifter til Telenor med mer enn om lag tre prosent på årsbasis på grunn av de pristakene Nkom nå har vedtatt for ODP grossistpriser (VULA tilgangspriser)      

Les mer #Bredbånd

Svensk 5G-auksjon «långt fram i tiden»

En utsettelse av 5G-auksjonen i Sverige kan ikke bare forsinke 5G-utbyggingen mye, men også påføre operatørene store økonomiske belastninger.

Les mer #Mobil

Sterk motstand mot svensk bannlysning

Sverige har gått lenger enn de fleste land i å utelukke Huawei fra sine telenett. Nå møter det sterk motstand både innad i Sverige og i EU.

Les mer #Nyheter

Vil stimulere konkurranse på tjenester

Med det nye pristaket på VULA, får vi en mer samfunnsøkonomisk og bærekraftig utvikling av fibernettverkene i Norge.

Les mer #Bredbånd

Nkom senker takhøyden hos Telenor

Prisene på å leie fibernett av Telenor senkes radikalt til 14-17 ganger mindre enn prisene har vært til nå. Nkom har fastsatt et pristak som virkelig senker takhøyden.

Les mer #Bredbånd

Den illusoriske åpenheten

I prinsippet skal alle nett som bygges med statlige tilskudd være åpne slik at flere operatører kan selge sine tjenester der. Nå viser det seg, nesten uten unntak, at valgfriheten er illusorisk.

Les mer #Bredbånd

Minimal priskonkurranse på FWA

NextGenTel har som første MVNO i mobilnettet nå lansert sitt tilbud for fast mobilt bredbånd (FWA). Prisene deres er verken bedre eller verre enn mobiloperatørene med egne nett – Telia og Telenor.

Les mer #Bredbånd

Solas bredbåndsdekning likevel i toppsjiktet

Dekningen i Sola kommune er på 98-99 prosent – ikke på 89 prosent som Dekningsundersøkelsen anga i årets rapport.

Les mer #Bredbånd

Fiber effektiv medisin mot vindturbiner

Vindmøller som forstyrrer TV-signalene er blitt et problem i Sandnes. TV over fiber, eller om litt over fast mobilt bredbånd (FWA), kan bli en effektiv medisin.

Les mer #Nyheter

Fullverdig TV over FWA i pilotprosjekt

Skal fast mobilt bredbånd (FWA) bli et fullverdig alternativ må det iallfall kunne overføre TV stabilt. Det har Altibox tatt konsekvensen av og kjørt et pilotprosjekt over eget pilotnett i Sandnes.

Les mer #Mobil

AI ikke magi, men hardt arbeid

Telenor fokuserer mye på velferd og eldreomsorg i sin satsing på 5G, AI og IoT. AI er ikke magi, men hardt arbeid i en realistisk tilnærming.

Les mer #Nyheter

Hvem får 5G i 2021?

Samlet vil over halve befolkning få 5G i 2021. Telia vil være den operatøren med best 5G-dekning i 2021 og også først med landsdekning. De lover landsdekning i 2023 noe Telenor gjør først i 2024

Les mer #Mobil

Mange bruker ikke totrinns pålogging

Bare 47 prosent av bedriftslederne oppgir at bedriften bruker totrinns pålogging, eller såkalt to-faktorpålogging.

Les mer #Nyheter

AP vil ha 500 millioner til bredbånd

Arbeiderpartiet har i sitt alternative statsbudsjett foreslått 500 millioner kroner i tilskudd til høyhastighets bredbånd (10 Mbps+).

Les mer #Bredbånd

Kriger på pris, hastighet og valgfrihet

Homenet har vokst som en rakett det to siste årene. Nå tar de et steg til og lanserer omprofilering, salgskampanje og en tydeligere profil.

Les mer #Bredbånd

Hva gjør staten med sinkene?

Hva gjør staten med sine sinker – det vil si de fylkene som ligger dårlig an i dag i sin bredbåndsdekning og heller ikke har stor framdrift?

Les mer #Bredbånd

Mange usikre om Smittestopp-appen

Den første undersøkelsen om folks holdninger til å laste ned en ny Smittestopp-app, viser at mange er usikre.

Les mer #Nyheter

Billigere enn svenskene – virkelig?

Endelig fant vi en pris innen telebransjen som er billigere i Norge enn i Sverige og Finland – nemlig installasjonsavgiften på 5G FWA. Månedsprisen gjør imidlertid gleden kortvarig.

Les mer #Nyheter

Mange operatører drar fiber til hyttene

Når den siste kobberkabel er kuttet til boligene, er det bare hyttene, nybygg og kabelkunder igjen for fiberoperatørene. Noen har alt begynt innhøstingen. De drar bokstavelig talt (fiber) til hyttene.

Les mer #Bredbånd

Zoom-aksjen stupte etter vaksinenyhet

De fleste gledet seg over mandagens vaksinenyhet, men for enkelte selskaper var det dårlig nytt. Zoom-aksjen falt 17,4 prosent.

Les mer #Nyheter

FWA-operatørene i prisklemme

Månedsprisene for fast mobilt bredbånd ligger solid over fiberprisene. Og nå, også med 5G-tilbud, har det skjedd at lavhastighet 4G FWA på landet koster om lag det samme som høyhastighet i byene.

Les mer #Bredbånd

Svensk 5G-auksjon kan bli utsatt

Sveriges forvaltningsdomstol opphever midlertidig forbudet mot utstyr fra kinesiske Huawei i auksjoner for 5G-frekvenser i landet.

Les mer #Mobil

Disse får 100-400 Mbps FWA først

Det er de som bor tettbebygd i fylkene Trøndelag, Viken, Vestfold og Telemark og Rogaland som først vil få høyhastighets fast mobilt bredbånd via 5G-basert FWA.

Les mer #Hjem

Telia først med FWA over 5G

Så kom tilbudet om høyhastighets FWA – fast mobilt bredbånd over 5G. Det kom som ventet først i Trondheim. Men det er ikke Telenor som lanserer. Det er Telia.

Les mer #Bredbånd

Flykter fra Telenor til fiberselskaper

Mange bedrifter som bytter til Lofotkraft Bredbånd før kobbernettet stenger. Og det er ikke bare i Lofoten akkurat det skjer.

Les mer #Bredbånd

Viken kjøper seg opp på Lillestrøm

Viken Fiber fortsetter sine oppkjøp. Nå har de kjøpt Lillestrøm-firmaet Tveco som per 1.juli hadde 2600 Internett- kunder.

Les mer #Bredbånd

Innlandet fylke alene trenger 5-600 millioner

Innlandet fylke har behov for nær 600 millioner kroner i statlig støtte for å bygge høyhastighets bredbånd til tilnærmet alle. Da må kommunene også yte betydelige beløp. Og det viser erfaringene at de vil.

Les mer #Bredbånd

Arctic Link kan skape global data-HUB

Verdens datatrafikk er USA-sentrisk. Det vil toppsjefen i finske Cinia, Ari-Jussi Knaapila gjøre noe med. Han vil bygge en arktisk link rett fra Helsinki, via Nordøstpassasjen til Japan.

Les mer #Bredbånd

Telia med ubegrenset mobildata

Telia er siste året den som vokste mest på bedriftsmarkedet. Det har inspirert dem at de til nå lanserer rimelig abonnement med  ubegrenset datamengde til sine bedriftskunder - også med 5G.

Les mer #Hjem

Finske «Swappie» går i strupen på Finn

Swappie er størst i Norden på online salg av brukte iPhoner, og nå lanserer de i Norge. Men hva gir de for din brukte iPhone? Kanskje mondre enn du kan få på Finn.no eller ved innbytte til flukende ny?

Les mer #Mobil

Skagenfiber har alt OTT-kunde

I går ble Skagenfiber lyssatt og en av de store OTT-kundene er alt på plass i fiberen. Ved åpningen er alt 30 prosent av kapasiteten på de 48 fiberparene solgt.

Les mer #Nyheter

Telia, Nortel og Unifon vinnere i bedriftene

Telia, Nortel og Unifon stormer fram i det mobil bedriftsmarkedet og Telenor er på vikende front. En lignende tendens ser vi i fastnettmarkedet.

Les mer #Mobil

Telecommentar:

Mest lest