Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

FWA reduserer fibermarkedet

Telenors gryende suksess med mobilt hjemmenett vil begrense potensialet for fiberutbygging. Telenor fikk 11 000 nye FWA-kunder i årets to første måneder.

Les mer #Bredbånd

Reiser mistillit mot Per Morten Hoff

Det er full krig i Ren Røros der fire styremedlemmer nå har trukket seg og reiser mistillit mot styreleder – IKT Norges tidligere leder – Per Morten Hoff.

Les mer #Bredbånd

Harde tak for fiber i Trøndelag

10 000 nye husstander må få fiber i Trøndelag om alle skal få dekning innen kobbernettet forsvinner i 2023.

Les mer #Bredbånd

Norge niende beste fiberland

Norge er på niendeplass på OECDs fiberranking, men er i veksttakt det landet som øker mest mellom 2017 og 2019 etter New Zealand, Island, Spania og Sverige.

Les mer #Bredbånd

Stygge prisforskjeller – må vi tåle det?

Månedsprisene på bredbånd på fiber/koaks er i Norge dobbelt så høye som i Danmark og 65 prosent høyere enn i Sverige på de mest vanlige hastighetene 100-150 Mbps.

Les mer #Bredbånd

I Leif Eriksons «sjøspor» til Canada

Islendingen Leif Erikson oppdaget for 1000 år siden sjøveien til Newfoundland i Canada. Nå har Peder Nærbø i Bulk Infrastructure kastet sine øyne på den samme strekningen.

Les mer #Bredbånd

Bare i Hammerfest er det priskrig

Prisforskjellene på mainstream-bredbånd i Norge er generelt små dersom du ikke bor i Hammerfest. Det er kun på gigabithastighet prisdifferansene er virkelig store.

Les mer #Bredbånd

Stadig nye fiberkabler fra Norge

Innen utgangen av neste år skal den nye fiberkabelen, Englandskabelen, mellom Norge og England være klar til bruk. Xtera skal bygge.

Les mer #Bredbånd

Tussa med fokus på tjenesteutvikling

Tussa IKT har passert 11 600 fiberkunder med en vekst på 1300 i fjor. Selskapet satser mye på tjenesteutvikling – spesielt innen sikkerhet.

Les mer #Bredbånd

Kongberg leverer bredbånd til verdensrommet

Kongsberg Gruppen skal bidra med bredbåndstilkobling til Den internasjonale romstasjonen (ISS), som vil forbedre kommunikasjonen mellom astronauter og jorden.

Les mer #Bredbånd

Tafjord biter kraftig fra seg

Tafjord Connect fikk over 2000 nye kunder netto i 2019 på tross av kraftig økt konkurranse.

Les mer #Bredbånd

RiksTV med fiberavtale i Bergen

TV-distributøren RiksTV fortsetter å signere avtaler med fiberselskaper over hele landet. Nå har RiksTV nettopp signert en avtale med bredbåndsaktøren Nettstar i Bergen.

Les mer #Bredbånd

Tor Morten Osmundsen ny Altibox-sjef

Tor Morten Osmundsen overtar som adm. direktør i Altibox etter at Thomas Skjelbred går til Telenor. Osmundsen er den sjette toppsjefen i Altibox siden starten i 2001.

Les mer #Bredbånd

3Net overtar fibrenettet også i Sørreisa

3Net ekspanderer stadig og tar nå over drift og salg av fibernettet også i Sørreisa kommune i Troms. Snart har de 6000 kunder.

Les mer #Bredbånd

Fiber overlegent for bedriftene

Hun overtar ledelsen av GlobalConnects nett og bedriftsmarked i Norge. Den første oppgaven er å oppdatere fibernettet til et supernett med opp til 400 Gbits hastighet og 100 ganger høyere kapasitet. I tillegg skal hun sørge for fortsatt vekst for GlobalConnect i Norge.

Les mer #Bredbånd

Surfegaranti nå også for Get-kunder

Nå trenger ikke Get-kundene å bekymre seg for å miste nettet hvis det oppstår problemer med bredbåndet. Med tjenesten Surfegaranti er kunden alltid på nett, selv om hjemmenettet er nede.

Les mer #Bredbånd

36 000 fiberkunder «fusjonert» i 2019

Vel 36 000 av bredbåndsbransjen kunder er havnet i nytt selskap i løpet av 2019. Antall bredbåndsselskaper synker sakte, men sikkert. Det er nå vel 80 aktive fiberselskaper.

Les mer #Bredbånd

Homenet på pallen i fibervekst

Homenet hadde en kundevekst på 14 000 i 2019 og slåss da med Telia/Get om tredjeplass i fibervekst etter Telenor og Viken Fiber. De planlegger økt vekst også i 2020.

Les mer #Bredbånd

Betydelig fiberchurn for Telenor

For første gang begynner churn å gjøre seg gjeldende i fibermarkedet. For hver sjette nye fiberkunde Telenor bygger, mister de også en.

Les mer #Bredbånd

Signal med brodd i Finnmark og Nordland

Det er i Nordland og Finnmark Signal Bredbånd skal gjøre det i 2020. Etter at de kom i gang med Finnmark, vil de sannsynligvis sette ny vekstrekord i år.

Les mer #Bredbånd

Økt vekst både på fiber og kabel i Telia/Get

Telia/Get har snudd en negativ trend i høyhastighetsabonnement med økt vekst det siste året fram til juli i fjor. De har nå om lag 100 000 fiberkunder. Altibox er 2019s vekstvinner med en netto økning på godt over 60 000 fiberklunder.

Les mer #Bredbånd

Norge kan slå Sverige på bredbånd

Fiberutrullingen i Norge skjer nå raskere enn før. I Sverige går det markant senere enn før. Det er ikke usannsynlig at Norge går forbi Sverige i 100 Mbps+ dekning i løpet av 2020.

Les mer #Bredbånd

NTE med gasspedalen i bunn

NTE Marked setter stadig utbyggingsrekorder godt hjulpet av en modernisert modell for Bygde-Fiber. Og nå øker de farten ytterligere. 

Les mer #Bredbånd

Utfordrende kobberkontrakt for ElTel

Nett skal ikke bare bygges opp. Noen nett skal også bygges ned.  I går meldte ElTel har fått den utfordrende oppgave å sørge for at Telenors kobberkunder blir ivaretatt under nedbyggingen.

Les mer #Bredbånd

Nordvest Fiber vil holde sin fibersti ren

Nordvest Fiber er krytallklar: Ikke noe fast-mobil (FWA) der i gården. Alle deres 6500 kobberkunder skal få fibertilbud.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest