Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Viken Fiber har nådd 150 000 kunder

Viken Fiber har passert 150 000 kunder og hadde en kundevekst på over 11 000 siste året.

Les mer #Bredbånd

Fiber 1 med 20 000 kunder

Fiber1 rundet mandag 20.000 aktive kunder med høyhastighetsbredbånd og kritikerrost tv-løsning fra Altibox. Det betyr opp mot 3000 nye kunder i 2018.

Les mer #Bredbånd

Smallworld slett ikke små lenger

GEs partner i Norge, Smallworld Systems AS, kjøper 100% av aksjene i GEs partner i Danmark, Breakoutimage AS og blir et skandinavisk selskap.

Les mer #Bredbånd

Konkurranse nå også på bygdene

Det er like sterk konkurranse mellom teleaktørene på bygdene som i byene. Med synkende fibermarked i byene, skifter fokus naturlig ut på landet.

Les mer #Bredbånd

33 000 «sovende» bredbåndskunder

De betaler for bredbåndet, men bruker det ikke. Get/Telia og Telenor har til sammen 33 000 såkalt «sovende bredbåndskunder», Det vil si i hovedsak borettslagtsmedlemmer tilknyttet via kollektive avtaler. Og folk på flyttefot.

Les mer #Bredbånd

Fibersamarbeid Island-Norge

Fiberprosjektet Nordavind mellom Trondheim og Irland vil også kunne åpne for den første fiberforbindelsen direkte Norge-Island.

Les mer #Bredbånd

Planlegger sjøkabel Trondheim-Celtic

Det regionalt eide selskapet Nordavind Data Center Sites AS i Innlandet vil bygge en ny fiberoptisk dataoverføringskabel mellom Irland og Norge – Celtic Norse.

Les mer #Bredbånd

Tussa flytta 1 500 kundar frå coax til fiber

Område for område har Tussa flytta sine 1 500 kabel-TV-kundar (coax) over til framtidsretta fiber. I desember 2018 vart coaxnettet stengt for godt.

Les mer #Bredbånd

Fra telegubber til rebeller

For telefolk er Universitetsgata 2 i Oslo en kjent adresse. Der hadde Televerket sitt hovedkvarter før de ble Telenor og flyttet til Fornebu.

Les mer #Bredbånd

Gryende fiberkrig i Hallingdal

Nyttårsaften smalt det. Da startet Telenor med salg av fiberabonnement i Hallingdal der Bruse og Hallingdal Kraftnett alt har 4500 fiberkunder.

Les mer #Bredbånd

Grensesprengende fibermotorvei

Siden 1600-tallet har Skibotn-dalen hatt en tilknytningsvei mellom Nord-Norge og Nord-Finland. Mange ganger har veien endret karakter og blitt forbedret. Men først søndag ble det motorvei – fibermotorvei.

Les mer #Bredbånd

Byggmester Evensen

Få – om noen – har bygd mer i norsk bredbåndbransje enn avtroppende Get-sjef Gunnar Evensen. I 20 år har han lagt milliard på milliard målt i selskapsverdier.

Les mer #Bredbånd

Skal lede datacom i Telia Norge

Ole Jacob Moldestad er tilsatt som leder for Telia Datacom Servcices som en ny avdeling i Telia Norge heter.

Les mer #Bredbånd

Ny standard for dataroaming – i Sverige

Mandag kunne teleoperatøren Tre lansere «roam like home» i hele 80 land. Det er tilnærmet 50 land flere enn de norske operatørene frister med.

Les mer #Bredbånd

RiksTV klager på konkurrentene

Telenor, Get og Altibox gir avslag på raskt bredbånd hvis kundene også kjøper tv-pakke.

Les mer #Bredbånd

Har 1,2 milliard til investeringer i år

Martin Lippert i Broadnet og Globalconnect har 1,2 milliard norske kroner til investeringer i 2019. Og det er utenom eventuelt oppkjøp av IP-Only i Sverige.

Les mer #Bredbånd

Homenet vokste med 11 000 kunder

Homenet inkludert Lynet fikk 11 000 nye kunder i fjor og har nå 47 500 kunder.

Les mer #Bredbånd

Fiber til utlandet - snart mye bedre

Utenlandsfiber skal gi Norge tilgang til verden, sikre etablering av store datasentre i Norge og kort sagt sette oss på kartet. Problemet er at infrastrukturen ikke er på plass. Men nå skjer det mye.

Les mer #Bredbånd

Eidsiva Bredbånd vekstvinner i 2018

Eidsiva Bredbånd rapporterer at de fikk 9000 nye fiberkunder i fjor og nå har om lag 45 000 fiberkunder.

Les mer #Bredbånd

65 000 bedrifter krevende i kobbersaneringen

Telenor har varslet nedlegging av 510 sentraler innen 2021. Da er det bare 3500 igjen. 65 000 bedrifter er største utfordringen.

Les mer #Bredbånd

Bergen Fiber passerer 40 000 kunder

Bergen Fiber opplever sterk etterspørsel etter fiberbredbånd i Bergen og Hordaland og privatkunde nummer 40.000 er nå koblet opp.

Les mer #Bredbånd

Stor fibervekst helt til 2025

Fiberveksten – og dermed høyhastighetsveksten – er nå på sitt høyeste og vil ganske sikkert avta fra 2020. Likevel kan fiberoperatørene greie 70-80 000 i årlig vekst fra 2020 fram til 2025.

Les mer #Bredbånd

"Nett over alt - alltid"

Samferdselsstrategien til fylkestinget i Trøndelag er «Nett over alt – alltid». Derfor har de også bevilget 20 millioner kroner til bredbånd og mobil for 2019. I tillegg til de 18 millionene satt av for 2018 og enda ikke benyttet.

Les mer #Bredbånd

Statlig andel i spleiselaget synker

I spleiselaget for bredbånd i distriktene er det fem parter. Oversikten fra Nkom viser at samlete offentlig tilskudd utgjør 39 prosent og operatør/sluttkunde står for 61 prosent av investeringene.

Les mer #Bredbånd

Tele-Norge går så det suser

Eierne i norsk bredbåndsbransje burde dele ut et julegratiale på 100 000 kroner til hver ansatt akkurat som eieren av Skrova Seefood har gjort til sine 100 ansatte.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest