Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Full bredbåndsdekning først om 10 år?

Hvis regjeringen og Stortinget fortsetter med årets tilskuddsnivå kan det ta 10 år før alle husstander får et høyhastighets bredbåndstilbud.

Les mer #Bredbånd

Økt fraflytting fra bredbåndsfattige kommuner

Fraflytting reduserer sannsynligvis antall husstander med tilskuddsbehov for bredbånd med opp mot 2000 husstander årlig. I 2020 økte sentraliseringen kraftig.

Les mer #Bredbånd

Skjevheter i statlig bredbåndtilskudd

De som gjør minst (Viken) med bredbåndsutbygging får størst tilskudd og de som gjør mest (Innlandet) får redusert sitt tilskudd. Til overmål: Det er i fylket der tilflyttingen er størst tilskuddet er størst.

Les mer #Bredbånd

Fiber vil vokse mer enn FWA fram til 2025

Hvordan vil veksten fordele seg mellom fiber (FTTH) og fast mobilt bredbånd fram til 2025? Det som er helt sikkert er at fiber vil vokse mest. Vi anslår 80 000 flere nye på fiber enn på FWA før 2025.

Les mer #Bredbånd

Noen byer har fortsatt et stort fibermarked

Fibermarkedet i Norge er klart størst i Oslo, Bergen og Trondheim, men også nærliggende tettsteder/byer som Lillestrøm, Bærum, Sarpsborg og Drammen har mye å by på.

Les mer #Bredbånd

Advarer mot hvileskjær for bredbåndsutbygging

Regjeringen vil fremme 5G-utbygging i distriktene, og lover rabatt på 5G-frekvenser til de som bygger ut på krevende plasser.  - Dette er vel og bra, men kommer til kort hvis målet er at alle i distriktene skal få høyhastighetsbredbånd, sier Telenors Norgessjef og sjefen i Eidsiva Bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Ikke alle flykter fra Telenor til Telia

Partnerne flykter fra Telenor og deres T-We-produkt. På et halvår har fire partnere med til sammen over 16 000 kunder gått over til partnerskap med Telia. Den siste er Ren Røros Digital.

Les mer #Bredbånd

Fiber vokser fortsatt mye raskere enn FWA

I fjor anslår vi fiberveksten til over 180 000 og FWA-veksten til 62 000. I 2021 er vår prognose 160 000 nye fiberabonnenter og 80 000 nye FWA-kunder.

Les mer #Bredbånd

Det går raskest på Romerike

VEV Romerike tilby nå sine 5000 fiberkunder hastigheter opp til 2,5 Gbps. Det er solid Norges-rekord i privatmarkedet og også prisgunstig.

Les mer #Bredbånd

Telenor: Trengs en milliard årlig

Nå må det settes en frist for når alle skal være på og så bør tilskuddene innrettes etter det. Det trengs en milliard årlig.

Les mer #Bredbånd

Rekordvekst på fiber for Telenor Norge

Telenor fikk 52 000 flere fiberkunder i 2020 og 54 000 nye abonnenter på fast mobilt bredbånd. På mobilsiden gikk det ikke like bra. Der mistet Telenor 69 000 kunder.

Les mer #Bredbånd

Telia fikk 24 000 nye på fast bredbånd

Telia Norge fikk en fastnettvekst på 24 000 i 2020 noe som er på linje med årets før. men konkurransen har kostet dem i form av 211 millioner i lavere omsetning på TV og Internet enn året før.

Les mer #Bredbånd

Teleselskap aktive i IT-Forum

Teleselskap slutter helhjerta opp om IT-Forum Vest. Både Sognenett, Enivest og Bergen Fiber er aktive medlemmer.

Les mer #Bredbånd

Bredbåndsmålene: To politiske alternativer

Vil alle husstander i Norge ha tilbud om 100 Mbps bredbånd i 2023. Svaret er nei. Vil alle husstander ha tilbud om 1 Gbps-bredbånd i 2025. Svaret er nei. Hva blir de politiske målsettingene?

Les mer #Bredbånd

Nord-Norges store bredbåndsutfordring

Siste året fram til juli i fjor var det over 17 000 nye nord-norske husstander som fikk fiber. Men ingen operatører vil bygge de minste prosjektene selv med store tilskudd. Alt tyder nå på at 25 000-30 000 husstander i Nord-Norge må nøye seg med 10-30 Mbps fast mobilt nett (FWA) i 2023.

Les mer #Bredbånd

Bredbåndsfusjoner i nord?

Regionale fusjoner innen fiberbransjen og oppkjøp av mindre kabelselskaper. Det er åpenbare trekk i bredbåndsmarkedet i 2021.

Les mer #Bredbånd

Fantastisk TV-vekst for Altibox

Altibox sine partnere fikk mer enn 50 000 nye TV-kunder i året fram til juli i fjor. Nå er Telia og Altibox like store på TV-distribusjon.

Les mer #Bredbånd

«All time high» i Oppdal

I fjor hadde Vitnett «all time high». Fredag før jul monterte de fiberkunde nummer 1.110 i løpet av året 2020: De regner med å nå 3.900 fiberkunder av ca 4.500 totalt i løpet av første kvartal.

Les mer #Bredbånd

Telenor med fiberoffensiv i Indre Troms

Telenor bygger mye fiber i Indre Troms – ikke minst i kommunene Målselv, Bardu og Balsfjord. Det imponerer mest at de fibrer store deler av Dividalen.

Les mer #Bredbånd

10 på fibertoppen

Telenor, Telia Norge og Viken Fiber topper vår rangering av 10 på fibertoppen i 2020. Homenet ligger farlig nær Viken Fiber, men må ha gjort en usannsynlig stor innsats i fjerde kvartal for å slå dem.

Les mer #Bredbånd

Eigarane rasjonaliserar - Sognenett som før

Vi trudde etter oppslag i Sogn Avis at Sogn hadde fått ein ny fiberoperatør. Det har dei ikkje. Sognenett er framleis aleine den lokal eigde tilbydar i området.

Les mer #Bredbånd

Ein ny milepæl i Enivest si historie

Enivest har runda 20.000 privatkundar og 18.000 av desse er på fiber. Alt i alt saman med bedriftsmarknaden, har vi selskapet over 22.000 internettlinjer.

Les mer #Bredbånd

Et fantastisk år for NTE Bredbånd

NTE har i to tiår vært en av vinnerne i fiberutbygging, men ikke noe år har gitt så stor vekst som 2020. – Et fantastisk år for NTE, oppsummerer lederen for NTE Bredbånd Odd-Erik Grøttheim.

Les mer #Bredbånd

Eidsiva tar Innlandet mot fibertoppen

Eidsiva Bredbånd når i år 8331 nye fiberabonnenter og har nå 68 000 fiberaksesser – derav 6000 i bedriftsmarkedet. Og de har på ingen måte tenkt å bremse på lang tid ennå.

Les mer #Bredbånd

Viken Fiber feirer kunde 200.000

Landets største rendyrkede fiberselskap har nådd en ny milepæl. Selskapet har i de to siste årene vokst med over 52 000 nye kunder.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

  • Tom trussel om regulering

    Tom trussel om regulering

    - Det blir ingen lokal regulering av bredbånd. Det er nemlig ingen grunn til det, skriver Arne Joramo.

Mest lest