Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

800G fleksibelt paneuropeisk nett

Med WaveLogic-teknologien fra Ciena bygger nå Altibox paneuropeisk skalerbart og fleksibelt 800G-nett.

Les mer #Bredbånd

Altibox suveren i Norsk Kundebarometer

Altibox kommer nok en gang ut på topp blant konkurrentene i Norsk Kundebarometers årlige undersøkelse. Undersøkelsen bekrefter funnene også til EPSI.

Les mer #Bredbånd

Nå må Nkom ta fram regnestaven

Nkom bør på banen og avklare hvor mye det egentlig koster i investeringer og tilskudd for å gi alle i Norge enten gigabittilbud eller alternativt 100/10-tilbud. Beregningene spriker med milliarder.

Les mer #Bredbånd

NTE overtar Verdal Kabel-TV

NTE har signert en intensjonsavtale om overtagelse av 100 % av aksjene i Verdal Kabel-TV. Selskapet har vel 5000 kunder og vokst pent de siste årene.

Les mer #Bredbånd

Mot et historisk skifte i 2023

Ved inngangen til 2023 vil Altibox-partnerskapet ha gått forbi Telenor som landets største på fast bredbånd – og da er FWA tatt med. Forskjellen er imidlertid så liten at Telenor fortsatt kan holde ledelsen.

Les mer #Bredbånd

Knallhard satsing - sterkere vekst i vente

Telenor Norge vil i år øke investeringene til rekordhøye  6 milliarder kroner i 2021. Da er det både fiber og 5G og 5G trådløst bredbånd (FWA) som står i fokus.

Les mer #Bredbånd

Svak kundeutvikling i Telenor Norge

Telenor Norge hadde en svakere kundevekst på både fiber og FWA enn forventet i første kvartal. Det går fram av deres kvartalsrapport som ble presentert tirsdag morgen.

Les mer #Bredbånd

Slik kan flere få bredbånd

Lyse er fornøyd med hovedtrekkene i Regjeringens ferske stortingsmelding om vår felles digitale grunnmur, men ser samtidig noen utfordringer. De advarer spesielt mot skjevfordeling av tilskudd og konkurransevridning.

Les mer #Bredbånd

Hvem vil ha likeverdig bredbånd til alle?

Alle er for bredbånd til alle, men slett ikke alle er for likeverdig høyhastighets bredbånd til alle. Iallfall hvis målestokken er gigabittilbud.

Les mer #Bredbånd

Sognenett har Noregs beste kundeservice

I fjor vann Sognenett kategorien for Noregs Beste Kundeservice innan Breibandsbransja. I år er dei superstolte av å melde om at Sognenett leverer Noregs Beste Kundeservice uansett bransje.

Les mer #Bredbånd

Slik kan alle få gigabit-tilbud

Bevilg tilstrekkelig tilskudd. La markedet bestemme teknologivalg for gigabitnett. Det er fullt mulig innen nøkterne rammer å gi alle fullverdig Internett.

Les mer #Bredbånd

Telia sikter mot vekstrekord i 2021

Telia Norge vil sette vekstrekord på fast bredbånd i 2020. Sannsynligvis vil de i 2021 få over 30 000 nye kunder. Hovedårsaken er det tilskuddet FWA vil gi.

Les mer #Bredbånd

Strålende resultater i Vitnett

Vitnett på Oppdal viser sterk økning både i antall kunder, omsetning og resultater. Samtidig bli nå hele selskapet som ventet Telia-partner.

Les mer #Bredbånd

Frekvensrabatten kan forsinke bredbånd

Kobbersanering i hovedsak før 2023 og en frekvensrabatt som først kan effektueres i 2024 vil forsinke høyhastighets bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Alle kan få gigabit om Stortinget vil

Med en milliard i statstilskudd årlig i de neste fire årene kan alle få gigabittilbud. Operatørene dekker det meste. Og kommunene bidrar også mye.

Les mer #Bredbånd

Nordkapp best på gigabitnett

Kartet over det norske gigabitsamfunnet er veldig forskjellig fra 100 Mbps-kartet. Norkapp, Bømlo, Sykkylven, Sula og Giske er landets beste gigabitkommuner. Norge har en lang vei til gigabitsamfunnet.

Les mer #Bredbånd

Telenor:Det koster fire ganger mer, Helleland

Når Linda Hofstad Helleland i Stortinget hevdet at 35-45 000 husstander kan få bredbånd for frekvensrabatten på 560 millioner svarer ikke Telenor: Javel, Statsråd. De sier «Det kommer an på målgruppen». Svaret kan ligge ned mot 10 000 husstander.

Les mer #Bredbånd

Netel overtar service i Telias fastnett

Telias setter ut både service og vedlikehold av sitt store fastnett i Norge til Netel. Det skjer fra 1. juni i år.

Les mer #Bredbånd

Få, men dyre kunder gjenstår i nord

Det gjenstår om lag 33 000 mulige husstander i Nord-Norge som ikke har bredbåndstilbud. Det er i hovedsak Telenor og Signal som slåss om dem. Telenor tar nå de som mangler mest først.

Les mer #Bredbånd

Sverige tar grep for høyhastighet

Norge hadde større høyhastighetsvekst enn Sverige i 2020, men hva skjer i 2021 når Sveriges statstilskudd er fem ganger større enn det norske?

Les mer #Bredbånd

Regjeringen: 100 Mbps til alle i 2025

Regjeringens nye målsetting er at alle husstander og bedrifter skal ha tilbud om 100/10 Mbps høyhastighets bredbånd innen 2025, men betinger det samtidig av vellykket 5G-utbygging i distriktene.

Les mer #Bredbånd

Næringslivet: Gigabit til nesten alle i 2025

18 organisasjoner ber politikerne om  å legge til rette for at Norge blir et gigabitsamfunn i 2025 og bevilger årlig 1 milliard i statlige tilskudd fram til det. Gigabit til 98 prosent - 100 Mbps til resten.

Les mer #Bredbånd

Vekstrekord både i kunder og penger

Tussa IKT har greid  både å øke kundeveksten og bunnlinja kraftig i fjor. Selskapet fikk 2200 nye bredbåndskunder i fjor.Det er konsernsjefen takknemlig for.

Les mer #Bredbånd

Nå ruller NextGenTel ut FWA

NextGenTel er i full gang med å konvertere kobberkunder til fast mobilt bredbånd – FWA på Telias nett. De kobler for tiden opp 1000 kunder i måneden pluss noen hundre på fiber.

Les mer #Bredbånd

Telecom World flyttes til september

Vårens Telecom World er blitt høstens konferanse og flyttet til 9.-10.september på samme sted, nemlig på Scandic Parken i Ålesund.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest