Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Solas bredbåndsdekning likevel i toppsjiktet

Dekningen i Sola kommune er på 98-99 prosent – ikke på 89 prosent som Dekningsundersøkelsen anga i årets rapport.

Les mer #Bredbånd

AP vil ha 500 millioner til bredbånd

Arbeiderpartiet har i sitt alternative statsbudsjett foreslått 500 millioner kroner i tilskudd til høyhastighets bredbånd (10 Mbps+).

Les mer #Bredbånd

Kriger på pris, hastighet og valgfrihet

Homenet har vokst som en rakett det to siste årene. Nå tar de et steg til og lanserer omprofilering, salgskampanje og en tydeligere profil.

Les mer #Bredbånd

Hva gjør staten med sinkene?

Hva gjør staten med sine sinker – det vil si de fylkene som ligger dårlig an i dag i sin bredbåndsdekning og heller ikke har stor framdrift?

Les mer #Bredbånd

Mange operatører drar fiber til hyttene

Når den siste kobberkabel er kuttet til boligene, er det bare hyttene, nybygg og kabelkunder igjen for fiberoperatørene. Noen har alt begynt innhøstingen. De drar bokstavelig talt (fiber) til hyttene.

Les mer #Bredbånd

FWA-operatørene i prisklemme

Månedsprisene for fast mobilt bredbånd ligger solid over fiberprisene. Og nå, også med 5G-tilbud, har det skjedd at lavhastighet 4G FWA på landet koster om lag det samme som høyhastighet i byene.

Les mer #Bredbånd

Telia først med FWA over 5G

Så kom tilbudet om høyhastighets FWA – fast mobilt bredbånd over 5G. Det kom som ventet først i Trondheim. Men det er ikke Telenor som lanserer. Det er Telia.

Les mer #Bredbånd

Flykter fra Telenor til fiberselskaper

Mange bedrifter som bytter til Lofotkraft Bredbånd før kobbernettet stenger. Og det er ikke bare i Lofoten akkurat det skjer.

Les mer #Bredbånd

Viken kjøper seg opp på Lillestrøm

Viken Fiber fortsetter sine oppkjøp. Nå har de kjøpt Lillestrøm-firmaet Tveco som per 1.juli hadde 2600 Internett- kunder.

Les mer #Bredbånd

Innlandet fylke alene trenger 5-600 millioner

Innlandet fylke har behov for nær 600 millioner kroner i statlig støtte for å bygge høyhastighets bredbånd til tilnærmet alle. Da må kommunene også yte betydelige beløp. Og det viser erfaringene at de vil.

Les mer #Bredbånd

Arctic Link kan skape global data-HUB

Verdens datatrafikk er USA-sentrisk. Det vil toppsjefen i finske Cinia, Ari-Jussi Knaapila gjøre noe med. Han vil bygge en arktisk link rett fra Helsinki, via Nordøstpassasjen til Japan.

Les mer #Bredbånd

Tre måneders sommerferie i Telia? (Get)

Ved første øyekast kan det virke som Telia Norges fastnettavdeling (tidligere Get) hvert år tar en tre måneders sommerferie. Så raus tror vi imidlertid ikke Norges-sjef Stein-Erik Vellan er.

Les mer #Bredbånd

Kabelnettene – en gullgruve for noen

Det eneste entydig vi kan si om kabelmarkedet i Norge er at det synker sakte, men sikkert. Men de utgjør et stort potensial spesielt for to selskaper.

Les mer #Bredbånd

Vil ikkje stoppe utbygginga enno

- Vi ønskjer å få fiber fram til fleire, seier Tussa, som ikkje vil stoppe utbygginga enno. Møre og Romsdal vil snart bli fylket med best fiberdekning

Les mer #Bredbånd

Noen har verken mobil eller fiber

Noen kommuner i Norge har så svak mobildekning og fiberdekning at de mer enn halvparten av husstandene ikke har noe bredbåndstilbud. For Telenor er dette den største utfordringen i kobbersaneringen.

Les mer #Bredbånd

Bryter 100-millioner-grensen

Om de forsto at kobbernettet vil forsvinne før Telenor selv, vet vi ikke. Men de forsto iallfall tidlig at noe nytt lå i lufta, bokstavelig talt. Eye Networks har gått fra å levere xDSL, til Wi-Fi. Nå ser selskapet fram til Wi-Fi 6 og et kraftfullt teknologiskifte.

Les mer #Bredbånd

Ny utfordrer med fast mobilt bredbånd

En utbrytergruppe fra Telenor starter nå et nytt selskap som heter JetNett. Det skal levere fast mobilt bredbånd (FWA) Startkapitalen på 6,3 millioner kroner hentet de inn på rekordtid.

Les mer #Bredbånd

NHO roper varsko om skjev bredbåndsdekning

NHO er bekymret over bredbåndsdekning spesielt på høyhastighetsbredbånd i bedriftene. Det har de all grunn til: Over 50 000 bedrifter har fortsatt bare kobberaksess med lav hastighet.

Les mer #Bredbånd

GlobalConnect går i banken

Norges Bank og GlobalConnect har inngått en kontrakt om leveranse av digital infrastruktur. Avtalen har en verdi på inntil 20 millioner kroner og har en varighet på fem år. 

Les mer #Bredbånd

Ekomportal tidlig neste år

Nkom har nylig signert kontrakt med leverandørene Egde og Norkart for utvikling av Ekomportalen, et kartbasert nettsted med nyttig informasjon som tilrettelegger for økt utbygging av høyhastighetsbredbånd, i henhold til bredbåndsutbyggingsloven.

Les mer #Bredbånd

Økende klasseskille mellom fylkene

Det er oppstått et svært klasseskille mellom bredbåndstilbudet i ulike fylker. Nordland er virkelig ille ute. Der det trengs mest bygges det nå minst. På den andre siden: Rogaland topper sammen med Oslo utenfor konkurranse. Og i Innlandet og Viken bygges det mest.

Les mer #Bredbånd

Ein kabel - to nett

Samarbeid gir både fibertilbod til boligane og betre mobildekning. Ein kabel – to nett. Det er Tussas suksessoppskrift.

Les mer #Bredbånd

OBOS OpenNet kan bli et stort selskap

OBOS bygger 3-4000 boliger hvert år der OpenNet er den foretrukne bredbåndsinstallatøren. Over tid er potensialet til OBOS OpenNet kanskje rundt 30 000 nye kunder i tillegg til de 7000 de hadde ved inngangen til 2020.

Les mer #Bredbånd

For lite til bredbånd

Et stramt budsjett med fokus på digital næringsutvikling, men forslaget til bredbånd skuffer IKT Norge.

Les mer #Bredbånd

Regjeringen i mål - nesten

Hun har ansvaret både for distriktene og digitaliseringen. I går måtte hun konstatere at 11 prosent av alle norske husstander mangler høyhastighetstilbud og blant de som bor på bygda mangler 45 prosent fortsatt høyhastighetstilbud.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest