Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Tele-Norge går så det suser

Eierne i norsk bredbåndsbransje burde dele ut et julegratiale på 100 000 kroner til hver ansatt akkurat som eieren av Skrova Seefood har gjort til sine 100 ansatte.

Les mer #Bredbånd

Hedmarksmodellen gir resultater

Hedmark Fylkeskommune har for 2019 bevilget 25 millioner til bredbånd og Oppland fylkeskommune 32,1 millioner kroner. Samlet offentlig støtte i de to fylkene er i år på 150 millioner kroner. Det gir resultater.

Les mer #Bredbånd

Voss Fiber – herre i eget veksthus

Voss Fiber blir nå sin egen herre og overtar selv styringen av Internett-aksessen for 3500 kunder i første omgang.

Les mer #Bredbånd

Ny høyhastighets transportfiber i vest

Byggingen av en høykapasitets fiberkabel mellom Os i Hordaland og Green Mountain på Rennesøy i Stavanger starter i disse dager. Det er BKK som står bak utbyggingen.

Les mer #Bredbånd

Ny fastnettsjef i Telenor

Camilla Amundsen blir ny divisjonsdirektør når hun ved årsskiftet begynner som leder for Fastnett og TV i Telenor Norge. Hun tar over etter Birgit Bjørnsen, som har ledet divisjonen siden opprettelsen.

Les mer #Bredbånd

Vil Broadnet overta IP-Only

Broadnet kan få hovedkontor i København og få nytt navn? Vil EQT innlemme IP-Only i Sverige i samme selskap der nå både Broadnet i Norge og Global Connect i Danmark er samorganisert.

Les mer #Bredbånd

Ble kvitt Broadnet – tjener penger

Bredbåndsfylket Troms fikk i 2017 et flott positivt resultat etter å sett røde tall i flere år. Årsaken er at de ble kvitt en kostbar driftsavtale med Broadnet

Les mer #Bredbånd

Eidsiva satser på Bulk

Eidsiva bredbånd AS bygger nå ny hovednode i Oslo, og valget falt på Bulks datasenter i Oslo.

Les mer #Bredbånd

Fem millioner fra EU til WiFi i Norge

34 norske kommuner får til sammen 510 000 euro fra EU i den første tildelingen av WiFi4EU-midler.

Les mer #Bredbånd

750 millioner til fiber i Innlandet

I år vil Eidsiva Bredbånd investere rundt 500 millioner kroner i fibernett og nå en omsetning på rundt 550 millioner kroner. Samlet er fiberinvesteringene i de to fylkene i år om lag 750 millioner kroner.

Les mer #Bredbånd

Eidsiva forlater Get – går til Altibox

Eidsiva bredbånd har inngått avtale med Altibox som ny samarbeidspartner på bredbåndstjenester. Dermed får Altibox-felleskapet, som forlengst har passert 500 000 kunder, omlag 45 000 nye fiberkunder 6.juni.

Les mer #Bredbånd

Google selger båndbredde via stråmenn

Det viser seg at både Facebook og Google er inne på nasjonale grossist-markeder – nærmere bestemt via stråmenn i Afrika.

Les mer #Bredbånd

Få millioner til bredbånd gir stor effekt

15 600 norske husstander får i år statlig støtte for å få bredbånd. Det er hva det statlige tilskuddet utløser på norske bygder.

Les mer #Bredbånd

104 000 svenske hjem med gigabithastighet

Det er nå 2,5 millioner fiberabonnenter i Sverige ved siste halvårsskifte mens det var 991 000 i Norge. Men duverden så fort svenskene kjører Internett.

Les mer #Bredbånd

Ingen tvil: Vennesla får utenlandsfiber

Ingen tvil. Fiberkabelen som skal forbinde Esbjerg med Vennesla blir bygd og er under produksjon.

Les mer #Bredbånd

436 000 kjører superraskt

Stadig flere kjører lynraskt bredbånd i Norge. Nå har 436 000 abonnement på mer enn 128 Mbps-hastighet og snitthastigheten i Norge er steget til 104 Mbps – for første gang over 100 Mbps.

Les mer #Bredbånd

Sterkere basis for Eidsiva Bredbånd

Sammenslåingen av Eidsiva Energi og Hafslund får ingen direkte betydning for Eidsiva Bredbånd, men det kan ikke utelukkes at de også søker større enhet.

Les mer #Bredbånd

Gullkantet i Øvre Eiker

Øvre Eiker Fibernett er Norges tredje mest lønnsomme bredbåndselskap med hele 69% i EBITDA-margin. Bare de andre svart fiber-selskapene Kyst Tele og Sola Bredbånd er bedre.

Les mer #Bredbånd

200 eller 500 millioner i bredbåndstilskudd?

KrF foreslår 100 millioner i økning av bredbåndstilskuddet som da vil bli på 200 millioner kroner. Arbeiderpartiet foreslår 500 millioner kroner i sitt alternative budsjett.

Les mer #Bredbånd

Rødgrønt kunne gitt 30 000 flere bredbånd

KrFs valg av blå side betyr mye for de som ønsker bredbånd distriktene – faktisk så mye som mellom 300 og 400 millioner årlig mindre og 30 000 husstander færre neste år.

Les mer #Bredbånd

Kan øke fiberhastigheten 100 ganger

Forskere ved Australias RMIT Universitet mener at de kan øke hastigheten på Internett hundrevis av ganger med en ny teknikk som vrir lyssignalene i fiberoptisk kabel i stedet for å sende dem rett fram.

Les mer #Bredbånd

Bergen Fiber på Gaselle-toppen

Bergen Fiber er BKKs og Lyses samlete spydodd i privatmarkedet for fiber i Bergen og Omegn. Nå er de kåret til tredje beste Gaselle-bedrift i Hordaland.

Les mer #Bredbånd

Sparer 10-14 000 per husstand

Når totalentreprenøren nå graver fiber til 500 husstander i Stange er innsparingen med nye graveforskrifter 5-7 millioner kroner eller 10-14 000 kroner per husstand.

Les mer #Bredbånd

Fortsatt et enormt fibermarked

633 000 bredbåndskunder hadde abonnement på 100 Mbps+ ved siste halvårskifte. Likevel er fiberpotensialt minimum 660 000 nye kunder innen 2025.

Les mer #Bredbånd

Kan ikke nå målet for bredbånd

– Fiber til «alle» kan ikke oppnås med regjeringens budsjettforslag, fastslår Morten Braarud i DistriktsEnergi.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest