Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Ny leiar i It-forum Vest

Christiane Ulriksen i vald til ny leiar i IT-forum Vest. Ho har lenge markert seg som ei ildsjel for breiband i distriktane.

Les mer #Bredbånd

Lynrask tildeling av bredbåndstilskudd

Staten ved Nkom og Kommunal og moderniseringsdepartementet reagerte lynraskt og tildelte bredbåndstilskudd til fylkene bare ei knapp uke etter ekstrabevilgningen på 150 millioner ble vedtatt.

Les mer #Bredbånd

Altibox slår Telenor på høy hastighet

Altibox er nå større enn Telenor på høyhastighets bredbånd. Deres valg til FWA vil avgjøre om de greier å holde posisjonen fram til 2023.

Les mer #Bredbånd

Koronakrisen en «eye-opener»

Større statlige, fylkeskommunale og kommunale tilskudd til bredbånd og enda hardere konkurranse kan føre til at 94 prosent har fiber eller kabel ved utgangen av 2021, 4 prosent relativ høy hastighet FWA og 2 prosent lavhastighet FWA.

Les mer #Bredbånd

Det store partnerkrigen

Altibox har fortsatt over halvparten av alle fiberkunder i Norge. Telenor har inkludert partnere 295 000 på fiber og Telia Get har med partnere om lag vel 198 000 på FTTH.

Les mer #Bredbånd

Meir til breiband er god krisehjelp

Nandor Helgheim i Enivest foreslår ei ekstrabevilgning til breiband på 300 millionar kroner. Og resultatet lot ikkje vente på seg. Partiene på Stortinget blei i går einige om ei ekstrabevilgning på 150 millionar kroner. Dermed blir det iallfall 406 millionar totalt i tilskot fra staten i år.

Les mer #Bredbånd

Altibox fikk 89 000 nye kunder i 2019

Altibox fikk rekordvekst i 2019. Antallet husstander og bedrifter som fikk sine digitale tjenester fra Altibox økte med hele 88 985 - den kraftigste veksten noensinne.  

Les mer #Bredbånd

Lik bredbåndsdekning i Norge og Sverige

Sverige har enten 84 prosent eller 92 prosent høyhastighetsdekning alt etter hvilken dekningsdefinisjon de bruker. Norges dekning er til sammenligning 86-87 prosent på samme tidspunkt.

Les mer #Bredbånd

Mer optimistisk FWA-hastighet fra Get

Heller ikke Telia/Get kan levere like stor hastighet på mobilt hjemmenett (FWA) alle steder, Men de er mer optimistiske enn Telenor om hva de kan levere hvor. Det er betydelige ulikheter i tilbudeene fra Telenor og Telia.

Les mer #Bredbånd

120 000 husstander i korona-klemme

Det er mer enn 120 000 husstander og bedrifter med DSL (kobber) i Norge som har så svake Internett-linjer (< 10 mbit/s) at kommunikasjon fra hjemmet med jobb/skole blir vanskelig.

Les mer #Bredbånd

Homenet øker hastigheten for 13 000

Homenet øker nå internetthastigheten for 13 000 husholdninger for å gjøre arbeidslivet lettere. Det er den delen av kundemassen som har fiber, men fra før liten hastighet og kapasitet.

Les mer #Bredbånd

Svindlere utnytter korona-krisen

Svindlere utnytter koronakrisen. Antallet svindelanrop er mangedoblet. Også falske eposter (phishing-svindel) øker.

Les mer #Bredbånd

Telia prioriterer 5G FWA også i distriktene

Norge lanserer helt nytt bredbåndsprodukt kalt trådløst bredbånd (FWA) med høyere hastigheter enn Telenor og prioriterer utrulling med 5G der kobbernettet forsvinner.

Les mer #Bredbånd

Også ElTel Networks merker korona-krisen

Permitteringer og karantene er noe også en installasjonsbedrift som ELTEL Networks merker.

Les mer #Bredbånd

Statlige tilskudd bør samordnes

Statlige tilskudd til bredbånd, leveringsplikt og sikkerhet bør samles i en pott med overordnet regelverk.

Les mer #Bredbånd

Hjemmekontor med dårlig nett

Familien Sletten har hjemmekontor. Men, i likhet med deler av distrikts-Norge, sliter de med dårlig nettilgang. Mange skolebarn har problemer med å følge fjernundervisningen på grunn av tregt internett.

Les mer #Bredbånd

Altibox: Må sikre nok personell

Altibox har på dagtid 150 prosent trafikkvekst. Leveranser av nye fiberaksesser går nesten som normalt. Pågående utviklingsprosjekter har fortsatt tilnærmet normal framdrift.

Les mer #Bredbånd

Telenor holder koken – har utfordringer

2020 er året da Telenor planla å bygge mer nytt telenett enn noensinne. De holder foreløpig koken, men møter mange utfordringer forårsaket av Corona..

Les mer #Bredbånd

Corona fører til sterk trafikkøkning

Datatrafikken i Altibox' nasjonale fibernett lå torsdag på opp mot 30% over normalen for en torsdag på dagtid og 15-20% over normalen på kveldstid.

Les mer #Bredbånd

Bygger både radio og fiber

Ren Røros Digital vil bygge fiber og radioaksess til om lag 500 kunder i løpet av året. Snart vil alle deres kobberkunder være dekket.

Les mer #Bredbånd

Telenor fibrer Indre Troms

Telenor investerer 120 millioner kroner for å modernisere fiber- og mobilnettet i Indre Troms.

Les mer #Bredbånd

Offentlige Wi-Fi-soner i 74 kommuner

74 norske kommuner har fått 15 000 kroner hver av EU for å etablere Wi-Fi-soner. Og fortsatt kan det bli flere. Ny søknadsfrist er 17. mars.

Les mer #Bredbånd

Kostpris fra 10 000 til 90 000 kroner

Eidsiva Bredbånd investerer totalt 55 000 kroner i hver nye fiberkunde. NTE Bredbånd investerer vel 29 000 kroner.

Les mer #Bredbånd

FWA reduserer fibermarkedet

Telenors gryende suksess med mobilt hjemmenett vil begrense potensialet for fiberutbygging. Telenor fikk 11 000 nye FWA-kunder i årets to første måneder.

Les mer #Bredbånd

Reiser mistillit mot Per Morten Hoff

Det er full krig i Ren Røros der fire styremedlemmer nå har trukket seg og reiser mistillit mot styreleder – IKT Norges tidligere leder – Per Morten Hoff.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest