Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

100 Mbps FWA til alle mulig med 5G

Norges-sjef Petter-Børre Furberg bedyrer i en videochat at de aller fleste etter hvert kunne få 100 Mbps+ FWA, men det skjer ikke for alle innen 2023.

Les mer #Bredbånd

Norge best på bygde-fiber i Vest-Europa?

Norges fiberdekning er nest best i Vest-Europa. Bare Portugal er bedre med 53 prosent fiberdekning på bygdene.

Les mer #Bredbånd

40 prosent trafikkøkning i fastnettet

Folk bruker Telenors nett som aldri før etter koronakrisen. Bruken av videomøter har økt med 350 prosent de siste ukene, mens trafikken i bredbåndet ligger nær 40 prosent over normalen.

Les mer #Bredbånd

15 prosent fibervekst i Europa

70,4 millioner europeiske hjem har nå på fiberaksess. Fiberdekningen er på hele 172 millioner husstander når dekningsbegrepet strekkes langt. Norge har niende beste penetrasjon i Europa. Island er på topp.

Les mer #Bredbånd

Fylkene bevilger mindre til bredbånd

Fylkene bevilger stadig mindre til bredbånd mens staten bevilger mer. Så langt har fylkene bevilget 30,5 millioner til bredbånd av egne midler. Det var 62 millioner i 2019 og over 90 millioner i 2018.

Les mer #Bredbånd

Vil lokke storfisk til Norge

Altibox bygger internasjonalt fibernett. Altibox Carrier er en realitet. Salgssjefen er på fisketur – og det er storfisk han leter etter.

Les mer #Bredbånd

Full fiberfres i Trøndelag

Siste året fram til juli 2019 bygde trønderne om lag 5200 husstander med fiber grisgrendt derav ca. 3000 med sentrale tilskudd fra fylke og stat. De vil bygge enda mer i år. Og i Tronheim  venter mange på FWA.

Les mer #Bredbånd

50 000 bedrifter henger ennå fast i kobberen

Mens bare 1/3 av alle bredbåndskunder er på kobbernett, er om lag 60 prosent av bedriftskundene fortsatt på kobber.

Les mer #Bredbånd

Altibox øker kraftig i bedriftsmarkedet

Altibox har siste året økt 18 prosent i bedriftsmarkedet på fiber og har nå passert 15 000 bedriftsabonnement.  Det er flere enn både Telenor og Global Connect.

Les mer #Bredbånd

Lynet Internett tar exit med stil

Snart forsvinner Lynet Internett og blir en del av Homenet. Samlet har de to selskapene nå rundt 62 000 fiberkunder og om lag 28 000 xDSL-kunder.

Les mer #Bredbånd

Sterk fibervekst i Hallingdal

Bruse har tredoblet antallet fiberkunder på tre år og har nå 5000 pluss over 1000 på xDSL.

Les mer #Bredbånd

Ny leiar i It-forum Vest

Christiane Ulriksen i vald til ny leiar i IT-forum Vest. Ho har lenge markert seg som ei ildsjel for breiband i distriktane.

Les mer #Bredbånd

Lynrask tildeling av bredbåndstilskudd

Staten ved Nkom og Kommunal og moderniseringsdepartementet reagerte lynraskt og tildelte bredbåndstilskudd til fylkene bare ei knapp uke etter ekstrabevilgningen på 150 millioner ble vedtatt.

Les mer #Bredbånd

Altibox slår Telenor på høy hastighet

Altibox er nå større enn Telenor på høyhastighets bredbånd. Deres valg til FWA vil avgjøre om de greier å holde posisjonen fram til 2023.

Les mer #Bredbånd

Koronakrisen en «eye-opener»

Større statlige, fylkeskommunale og kommunale tilskudd til bredbånd og enda hardere konkurranse kan føre til at 94 prosent har fiber eller kabel ved utgangen av 2021, 4 prosent relativ høy hastighet FWA og 2 prosent lavhastighet FWA.

Les mer #Bredbånd

Det store partnerkrigen

Altibox har fortsatt over halvparten av alle fiberkunder i Norge. Telenor har inkludert partnere 295 000 på fiber og Telia Get har med partnere om lag vel 198 000 på FTTH.

Les mer #Bredbånd

Meir til breiband er god krisehjelp

Nandor Helgheim i Enivest foreslår ei ekstrabevilgning til breiband på 300 millionar kroner. Og resultatet lot ikkje vente på seg. Partiene på Stortinget blei i går einige om ei ekstrabevilgning på 150 millionar kroner. Dermed blir det iallfall 406 millionar totalt i tilskot fra staten i år.

Les mer #Bredbånd

Altibox fikk 89 000 nye kunder i 2019

Altibox fikk rekordvekst i 2019. Antallet husstander og bedrifter som fikk sine digitale tjenester fra Altibox økte med hele 88 985 - den kraftigste veksten noensinne.  

Les mer #Bredbånd

Lik bredbåndsdekning i Norge og Sverige

Sverige har enten 84 prosent eller 92 prosent høyhastighetsdekning alt etter hvilken dekningsdefinisjon de bruker. Norges dekning er til sammenligning 86-87 prosent på samme tidspunkt.

Les mer #Bredbånd

Mer optimistisk FWA-hastighet fra Get

Heller ikke Telia/Get kan levere like stor hastighet på mobilt hjemmenett (FWA) alle steder, Men de er mer optimistiske enn Telenor om hva de kan levere hvor. Det er betydelige ulikheter i tilbudeene fra Telenor og Telia.

Les mer #Bredbånd

120 000 husstander i korona-klemme

Det er mer enn 120 000 husstander og bedrifter med DSL (kobber) i Norge som har så svake Internett-linjer (< 10 mbit/s) at kommunikasjon fra hjemmet med jobb/skole blir vanskelig.

Les mer #Bredbånd

Homenet øker hastigheten for 13 000

Homenet øker nå internetthastigheten for 13 000 husholdninger for å gjøre arbeidslivet lettere. Det er den delen av kundemassen som har fiber, men fra før liten hastighet og kapasitet.

Les mer #Bredbånd

Svindlere utnytter korona-krisen

Svindlere utnytter koronakrisen. Antallet svindelanrop er mangedoblet. Også falske eposter (phishing-svindel) øker.

Les mer #Bredbånd

Telia prioriterer 5G FWA også i distriktene

Norge lanserer helt nytt bredbåndsprodukt kalt trådløst bredbånd (FWA) med høyere hastigheter enn Telenor og prioriterer utrulling med 5G der kobbernettet forsvinner.

Les mer #Bredbånd

Også ElTel Networks merker korona-krisen

Permitteringer og karantene er noe også en installasjonsbedrift som ELTEL Networks merker.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest