Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

5 milliarder investeres i fiber i år

Det er et høyt investeringsnivå i telebransjen. I 2017 investerte teleoperatørene samlet 4,5 milliarder kroner i fiber. Det ga en totalvekst på 131 000 nye fiberkunder, men bare 2 prosent økt dekning. Samlet er tallet omlag 5 milliarder i år.

Les mer #Bredbånd

600 millioner bedre bunnlinje i bredbånd

Den totale omsetningen for det norske brebåndsmarkedet vokste med hele 7% i 2017, til 21.2 milliarder kroner. Den samlede bunnlinja for de 76 største selskapene økte fra 2.3 milliarder til nesten 2.9 milliarder.

Les mer #Bredbånd

Bråstans i svensk fibervekst

Økningen i fiberdekning i Sverige har brått stanset opp. Den var bare to prosent i fjor mens den i Norge var sju prosent.

Les mer #Bredbånd

Politisk drakamp om bredbåndstilskuddet

Mandag legges statsbudsjettet for 2019 fram. Det knytter seg stor spenning til hvilket tilskudd regjeringen foreslår til bredbånd og enda mer til sluttresultatet.

Les mer #Bredbånd

Nord-Norge best, men dyrest

Nord-Norge har den klart beste næringsutviklingen på Nordkalotten samlet. På telesiden kan bdet kort oppsummers at Nord-Norge har klar best dekning både fast og mobilt, men de klart høyeste priser.

Les mer #Bredbånd

Mer fiber kan utvikle Nord-Norge

Dagens transportnett i Trøndelag og Nord-Norge er slett ikke ille, men det bør foretas mange ulike utbygginger med sikte på morgensdagens behov. Blant annet en ny fibermotorvei sammenhengende fra Oslo.

Les mer #Bredbånd

Homenet forstyrrer idyllen

Homenet vokser nå mer enn noen andre. Holder de hva de har lovt i 2. halvår i år vil de snart ha koblet opp 21 000 nye kunder på to år.

Les mer #Bredbånd

Solid fibervekst – men langt til målet

Til tross for stor fibervekst øker bare dekningen på høyhastighet fra 80 til 82 prosent det siste året. Det er nå hevet over tvil at regjeringens 100% mål ikke kan nås.

Les mer #Bredbånd

Fast LTE og satellitt en løsning

Det vil koste anslagsvis 6,7  milliarder kroner å bygge fiber til de 48 240 (2 prosentene) som bor mest spredt i Norge. Fast LTE og satellitt kan bli løsningen.

Les mer #Bredbånd

Altibox danket ut Telenor

Altibox fikk 18705 nye kunder i første halvår. Det er ørlite mer enn i samme tidsrom i 2017 og over 4000 mer enn Telenor som har rapportert 14 000 nye i første halvår.

Les mer #Bredbånd

For mange mål – for få prioriteringer

Norge kan ikke få både råbillige teletjenester og fortsatt ha verdens beste telenett. Det regnestykket går rett og slett ikke opp.

Les mer #Bredbånd

Kommunene gir blanke i nytt graveregime

De fleste norske kommunene bryr seg ikke om de nasjonale graveforskriftene og mange tviholder på de gamle og fiberfiendtlige forskriftene.

Les mer #Bredbånd

Ny fiberallianse i Europa

Fem fiberselskaper har dannet en open-aksess-allianse for å få fart på fiberutrullingen i Europa.

Les mer #Bredbånd

Fibersinke England tar affære

England har vært kobberland nr. 1 i Europa. Nå snur de kraftig. Regjeringen vil at alle skal få fiber innen 2033 og 15 millioner husstander innen 2025.

Les mer #Bredbånd

Færre kunder – firedoblet resultat

Færre kunder. Synkende omsetning. Firedoblet resultatvekst. Det er i korthet hva regnskapet til BKK Digitek for 2017 viser.

Les mer #Bredbånd

Rådyr fiberkrig på Røa

For to år siden solgte Viken fiber i stor stil på Røa i Oslo. Men først da også Homenet nå i vårt satte i gang salgskampanje, kom Viken med gravemaskinene.

Les mer #Bredbånd

Sterkt vekstår for Viken Fiber

Viken Fiber vokser mest av alle regionale bredbåndoperatører med over 12 000 nye fiberkunder i fjor.

Les mer #Bredbånd

Vokser med 100 millioner årlig

Knapt noe selskap i telebransjen har en slik vekst som Bergen Fiber. Det regionale bredbåndselskapet vokste med om lag 100 millioner kroner i salgsinntekter både i 2016 og 2017.

Les mer #Bredbånd

Med fokus på bunnlinja

Get hadde svak kundeutvikling i 2017, men økte bunnlinja til enormt. 827 millioner netto satt eieren TDC med fra Get.

Les mer #Bredbånd

Bredbånd på bred front fra Haugaland

Haugaland Kraft er aktive på stadig flere felt innen bredbåndmarkedet. Haugaland Kraft Fiber fikk 3277 nye kunder i fjor med ei knallsterk bunnlinje.

Les mer #Bredbånd

Frakjørt av dansker og svensker

Nordmenn har fjerde størst nedlastingshastighet i verden på sitt bredbånd, men må likevel se seg slått av naboene i Danmark og Sverige. Men undersøkelsen viser lite om bredbåndets kvalitet.

Les mer #Bredbånd

TDC-eier inn i Tampnet

Det britiske investeringsfondene 3i Infrastructure har kjøpt 50 prosent av Tampnet og det danske pensjonsfondet  ATP kjøper den andre halvparten.

Les mer #Bredbånd

Altibox sin rolle viktigere enn før

Konserndirektør for tele i Lyse, Toril Nag, tror Altibox sin rolle i det norske markedet blir enda viktigere før.

Les mer #Bredbånd

Gunnar Evensen tilbake til Telia

Gunnar Evensen vender tilbake til Telia i Norge. Fra 1994 til 1998 var han viseadm. direktør i Telia Soneras norske selskap. Nå er hans kjære Get kjøpt av Telia.

Les mer #Bredbånd

Oppland øker bredbåndsatsingen kraftig

Først reduserte Oppland fylkesting et forslag til bredbåndsmidler. Nå har fylkesutvalget likevel funnet 33 millioner kroner fra to ulike kilder. Samlet vil den offentlige støtten til bredbånd i år bli 72 millioner kroner.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

  • Nye sameier i vest?

    Nye sameier i vest?

    - Eidsiva er nå i Altibox-partnerskapet. Siden er det nok i vest det skjer, skriver Arne Joramo.

Mest lest