Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Europa vil doble fiberabonnement før 2026

Det vil være 148 millioner europeiske hjem som I 2026 abonnerer på fiberbredbånd. Det var ved utgangen av 2019 vel 70 millioner som abonnerte.

Les mer #Bredbånd

Norge i Europa-toppen på bygdedekning

Det er enten Norge eller Portugal som har best dekning i grisgrendte strøk i Europa. Det til tross for at det gjenstår 207 000 husstander på bygdene i Norge

Les mer #Bredbånd

4G FWA rådyrt – 5G FWA bare dyrt

Hos Telia vil du nå oppleve at de høye FWA-hastighetene er lavere priset enn de lave 4G-hastighetene. Ulogisk, men kanskje lur strategi?

Les mer #Bredbånd

Arctic Connect: Hva så?

Det bemerkelsesverdig at en sjøfiberkabel gjennom polhavet til Asia og Nord Amerika ikke er tatt med i den fremlagte nordområdemeldinga.

Les mer #Bredbånd

Unnlatelsessynder i Nordområdemeldingen

Nordområdemeldingen fra Utenriksdepartementet er kjemisk fri for vurdering av fiber mellom Nord-Norge og et internasjonalt marked. Datasentre vurderes ikke. Et prosjekt som Arctic Connect nevnes ikke.

Les mer #Bredbånd

Vil regjeringen sette nytt bredbåndsmål?

Vi vil ha debatt om ambisjoner og nye mål for bredbåndsdekning i Norge. Det sa statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD), Paul Chaffey i Fiberforeningens videomøte torsdag.

Les mer #Bredbånd

Han forsetter der han slapp i 2011

Ole Edvard Pedersen har oppdaget ett viktig forhold: Det er alt for lite fiber i Oslo. Med Fortum i ryggen bygger han igjen fibernett i hovedstaden.

Les mer #Bredbånd

Beskjeden utgiftsreduksjon for NextGenTel

NextGenTel vil ikke få redusert sine totale leieutgifter til Telenor med mer enn om lag tre prosent på årsbasis på grunn av de pristakene Nkom nå har vedtatt for ODP grossistpriser (VULA tilgangspriser)      

Les mer #Bredbånd

Vil stimulere konkurranse på tjenester

Med det nye pristaket på VULA, får vi en mer samfunnsøkonomisk og bærekraftig utvikling av fibernettverkene i Norge.

Les mer #Bredbånd

Nkom senker takhøyden hos Telenor

Prisene på å leie fibernett av Telenor senkes radikalt til 14-17 ganger mindre enn prisene har vært til nå. Nkom har fastsatt et pristak som virkelig senker takhøyden.

Les mer #Bredbånd

Den illusoriske åpenheten

I prinsippet skal alle nett som bygges med statlige tilskudd være åpne slik at flere operatører kan selge sine tjenester der. Nå viser det seg, nesten uten unntak, at valgfriheten er illusorisk.

Les mer #Bredbånd

Minimal priskonkurranse på FWA

NextGenTel har som første MVNO i mobilnettet nå lansert sitt tilbud for fast mobilt bredbånd (FWA). Prisene deres er verken bedre eller verre enn mobiloperatørene med egne nett – Telia og Telenor.

Les mer #Bredbånd

Solas bredbåndsdekning likevel i toppsjiktet

Dekningen i Sola kommune er på 98-99 prosent – ikke på 89 prosent som Dekningsundersøkelsen anga i årets rapport.

Les mer #Bredbånd

AP vil ha 500 millioner til bredbånd

Arbeiderpartiet har i sitt alternative statsbudsjett foreslått 500 millioner kroner i tilskudd til høyhastighets bredbånd (10 Mbps+).

Les mer #Bredbånd

Kriger på pris, hastighet og valgfrihet

Homenet har vokst som en rakett det to siste årene. Nå tar de et steg til og lanserer omprofilering, salgskampanje og en tydeligere profil.

Les mer #Bredbånd

Hva gjør staten med sinkene?

Hva gjør staten med sine sinker – det vil si de fylkene som ligger dårlig an i dag i sin bredbåndsdekning og heller ikke har stor framdrift?

Les mer #Bredbånd

Mange operatører drar fiber til hyttene

Når den siste kobberkabel er kuttet til boligene, er det bare hyttene, nybygg og kabelkunder igjen for fiberoperatørene. Noen har alt begynt innhøstingen. De drar bokstavelig talt (fiber) til hyttene.

Les mer #Bredbånd

FWA-operatørene i prisklemme

Månedsprisene for fast mobilt bredbånd ligger solid over fiberprisene. Og nå, også med 5G-tilbud, har det skjedd at lavhastighet 4G FWA på landet koster om lag det samme som høyhastighet i byene.

Les mer #Bredbånd

Telia først med FWA over 5G

Så kom tilbudet om høyhastighets FWA – fast mobilt bredbånd over 5G. Det kom som ventet først i Trondheim. Men det er ikke Telenor som lanserer. Det er Telia.

Les mer #Bredbånd

Flykter fra Telenor til fiberselskaper

Mange bedrifter som bytter til Lofotkraft Bredbånd før kobbernettet stenger. Og det er ikke bare i Lofoten akkurat det skjer.

Les mer #Bredbånd

Viken kjøper seg opp på Lillestrøm

Viken Fiber fortsetter sine oppkjøp. Nå har de kjøpt Lillestrøm-firmaet Tveco som per 1.juli hadde 2600 Internett- kunder.

Les mer #Bredbånd

Innlandet fylke alene trenger 5-600 millioner

Innlandet fylke har behov for nær 600 millioner kroner i statlig støtte for å bygge høyhastighets bredbånd til tilnærmet alle. Da må kommunene også yte betydelige beløp. Og det viser erfaringene at de vil.

Les mer #Bredbånd

Arctic Link kan skape global data-HUB

Verdens datatrafikk er USA-sentrisk. Det vil toppsjefen i finske Cinia, Ari-Jussi Knaapila gjøre noe med. Han vil bygge en arktisk link rett fra Helsinki, via Nordøstpassasjen til Japan.

Les mer #Bredbånd

Tre måneders sommerferie i Telia? (Get)

Ved første øyekast kan det virke som Telia Norges fastnettavdeling (tidligere Get) hvert år tar en tre måneders sommerferie. Så raus tror vi imidlertid ikke Norges-sjef Stein-Erik Vellan er.

Les mer #Bredbånd

Kabelnettene – en gullgruve for noen

Det eneste entydig vi kan si om kabelmarkedet i Norge er at det synker sakte, men sikkert. Men de utgjør et stort potensial spesielt for to selskaper.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest