Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Doblet fibervekst i Møre og Romsdal

I 2020 ble antall nye fiberabonnement i Møre og Romsdal nesten doblet.  Det er hevet over tvil at økt konkurranse har ført til økt utbygging.

Les mer #Bredbånd

Vekstkometer og andre vinnere

Det er 21 av 107 aktive bredbåndselskaper i Norge som har over 1000 i vekst på fiber i 2020. Blant dem er det noen vekstkometer og flere vinnere alt etter målestokken.

Les mer #Bredbånd

Fiberabonnement egentlig råbillig

Fiberabonnement er råbillig. Mye billigere enn det gamle treige kobbernettet og også mye billigere enn fast mobilt bredbånd i nominelle månedspriser enda hastigeten er 10 ganger høyere.. Du får over 100 Mbps for i snitt ca. 360 kroner måneden.

Les mer #Bredbånd

Utvider fiber med billading i Hallingdal

Altibox-partneren Bruse AS har gleden av å informere om et strategisk samarbeid med DEFA AS som leverandør av elbillading.

Les mer #Bredbånd

Altibox vurderer mobilmarkedet

Altibox signaliserer nå at de sterkt vurderer å gå inn i mobilmarkedet og også å by på mobilfrekvenser i auksjonen til høsten.

Les mer #Bredbånd

Slo alle rekorder i 2020

Fiberrekord – saneringsrekord – investeringsrekord. Det ble 184 000 flere fiberabonnement i 2020 og 79 000 flere på trådløst bredbånd (FWA). Det ble 163 000 færre xDSL-abonnenter i kobbernettet.

Les mer #Bredbånd

Sognenett i samarbeid med Fortum Fiber

Bredbåndselskapet Sognenett, med hovedsete i Sogndal, har inngått samarbeid med Fortum Fiber i Oslo. Avtalen sikrer tilgang til Fortum Fiber sitt nye mørkfiber nett i Oslo.

Les mer #Bredbånd

Telenor fortsatt på høyhastighetspallen i Sverige

I 2020 fikk svenske operatører 294 000 flere høyhastighetskunder med over 100 Mbps+-abonnement. Telia hadde den største veksten med nær 72 000 nye kunder. 261 000 flere fikk fiber.

Les mer #Bredbånd

Europa – de største blir de siste

Det er velkjent at Europa ligger bak USA og Kina i 5G-utrulling. Europa ligger også bak på fibervekst. Det sørger de største nasjonene for.

Les mer #Bredbånd

Framleis god vekst i Enivest

Enivest kan vise til ein omsetnadsvekst på 7,2 % og kundevekst på 8,4 % i 2020. Talet på fiberkundar er no 19 402. Det er 1579 fleire enn eit år tidlegare.

Les mer #Bredbånd

Norge klatrer mot Europa-toppen

Norge klatrer fra niende til femteplass på rangeringen til FTTH Council Europes ferske oversikt over verdensdelens mest fiberrike nasjoner. Sverige mister podieplassen til Spania.

Les mer #Bredbånd

800G fleksibelt paneuropeisk nett

Med WaveLogic-teknologien fra Ciena bygger nå Altibox paneuropeisk skalerbart og fleksibelt 800G-nett.

Les mer #Bredbånd

Altibox suveren i Norsk Kundebarometer

Altibox kommer nok en gang ut på topp blant konkurrentene i Norsk Kundebarometers årlige undersøkelse. Undersøkelsen bekrefter funnene også til EPSI.

Les mer #Bredbånd

Nå må Nkom ta fram regnestaven

Nkom bør på banen og avklare hvor mye det egentlig koster i investeringer og tilskudd for å gi alle i Norge enten gigabittilbud eller alternativt 100/10-tilbud. Beregningene spriker med milliarder.

Les mer #Bredbånd

NTE overtar Verdal Kabel-TV

NTE har signert en intensjonsavtale om overtagelse av 100 % av aksjene i Verdal Kabel-TV. Selskapet har vel 5000 kunder og vokst pent de siste årene.

Les mer #Bredbånd

Mot et historisk skifte i 2023

Ved inngangen til 2023 vil Altibox-partnerskapet ha gått forbi Telenor som landets største på fast bredbånd – og da er FWA tatt med. Forskjellen er imidlertid så liten at Telenor fortsatt kan holde ledelsen.

Les mer #Bredbånd

Knallhard satsing - sterkere vekst i vente

Telenor Norge vil i år øke investeringene til rekordhøye  6 milliarder kroner i 2021. Da er det både fiber og 5G og 5G trådløst bredbånd (FWA) som står i fokus.

Les mer #Bredbånd

Svak kundeutvikling i Telenor Norge

Telenor Norge hadde en svakere kundevekst på både fiber og FWA enn forventet i første kvartal. Det går fram av deres kvartalsrapport som ble presentert tirsdag morgen.

Les mer #Bredbånd

Slik kan flere få bredbånd

Lyse er fornøyd med hovedtrekkene i Regjeringens ferske stortingsmelding om vår felles digitale grunnmur, men ser samtidig noen utfordringer. De advarer spesielt mot skjevfordeling av tilskudd og konkurransevridning.

Les mer #Bredbånd

Hvem vil ha likeverdig bredbånd til alle?

Alle er for bredbånd til alle, men slett ikke alle er for likeverdig høyhastighets bredbånd til alle. Iallfall hvis målestokken er gigabittilbud.

Les mer #Bredbånd

Sognenett har Noregs beste kundeservice

I fjor vann Sognenett kategorien for Noregs Beste Kundeservice innan Breibandsbransja. I år er dei superstolte av å melde om at Sognenett leverer Noregs Beste Kundeservice uansett bransje.

Les mer #Bredbånd

Slik kan alle få gigabit-tilbud

Bevilg tilstrekkelig tilskudd. La markedet bestemme teknologivalg for gigabitnett. Det er fullt mulig innen nøkterne rammer å gi alle fullverdig Internett.

Les mer #Bredbånd

Telia sikter mot vekstrekord i 2021

Telia Norge vil sette vekstrekord på fast bredbånd i 2020. Sannsynligvis vil de i 2021 få over 30 000 nye kunder. Hovedårsaken er det tilskuddet FWA vil gi.

Les mer #Bredbånd

Strålende resultater i Vitnett

Vitnett på Oppdal viser sterk økning både i antall kunder, omsetning og resultater. Samtidig bli nå hele selskapet som ventet Telia-partner.

Les mer #Bredbånd

Frekvensrabatten kan forsinke bredbånd

Kobbersanering i hovedsak før 2023 og en frekvensrabatt som først kan effektueres i 2024 vil forsinke høyhastighets bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest