Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Signal med brodd i Finnmark og Nordland

Det er i Nordland og Finnmark Signal Bredbånd skal gjøre det i 2020. Etter at de kom i gang med Finnmark, vil de sannsynligvis sette ny vekstrekord i år.

Les mer #Bredbånd

Økt vekst både på fiber og kabel i Telia/Get

Telia/Get har snudd en negativ trend i høyhastighetsabonnement med økt vekst det siste året fram til juli i fjor. De har nå om lag 100 000 fiberkunder. Altibox er 2019s vekstvinner med en netto økning på godt over 60 000 fiberklunder.

Les mer #Bredbånd

Norge kan slå Sverige på bredbånd

Fiberutrullingen i Norge skjer nå raskere enn før. I Sverige går det markant senere enn før. Det er ikke usannsynlig at Norge går forbi Sverige i 100 Mbps+ dekning i løpet av 2020.

Les mer #Bredbånd

NTE med gasspedalen i bunn

NTE Marked setter stadig utbyggingsrekorder godt hjulpet av en modernisert modell for Bygde-Fiber. Og nå øker de farten ytterligere. 

Les mer #Bredbånd

Utfordrende kobberkontrakt for ElTel

Nett skal ikke bare bygges opp. Noen nett skal også bygges ned.  I går meldte ElTel har fått den utfordrende oppgave å sørge for at Telenors kobberkunder blir ivaretatt under nedbyggingen.

Les mer #Bredbånd

Nordvest Fiber vil holde sin fibersti ren

Nordvest Fiber er krytallklar: Ikke noe fast-mobil (FWA) der i gården. Alle deres 6500 kobberkunder skal få fibertilbud.

Les mer #Bredbånd

Gigabit for 249 kroner – i Danmark

Telenor i Danmark gikk torsdag morgen ut med tilbud (MaxSpeed) om bredbånd i fastnettet med fri hastighet for 249 danske kroner måneden. Det kan gi 1,2 millioner husstander gigabithastighet.

Les mer #Bredbånd

Bergen snart fullfibret

I Bergen vil sannsynligvis alle ha et godt høyhastighetstilbud i god tid før kobbernettet legges ned.  Og det nye Vestland fylke utmerker seg også.

Les mer #Bredbånd

20 år – 20 000 fiberkunder

I år fyller Enivest 20 år, og nå har de også rundet 20 000 fiberkunder i det geografisk utfordrende området Sogn og Fjordane.

Les mer #Bredbånd

Sognenett-vekst med Kong Arthur på laget

Ole Petter Hatlevoll i Sognenett forteller at de i de siste årene hatt store utbygginger av fibernettet i Sogn. De har ved årsskiftet vel 6500 fiberkunder.

Les mer #Bredbånd

Rekordstor fibervekst i Eidsiva Bredbånd

Eidsiva Bredbånd fikk rekordhøye 14 224 flere fiberkunder i 2019. Det er den høyeste veksten noensinne.

Les mer #Bredbånd

Vil FWA nå fiberhøyder?

Rundt 1500 GB (1,5 TB) nedlastet per måned og 300 Mbps i gjennomsnittshastighet. Det er hva privatkundene til NTE Bredbånd holder seg med. Kan FWA levere så mye snart?

Les mer #Bredbånd

Altibox bygger også Skagenfiber

Ikke før hadde Lyse stilt seg i spissen for Englandskabelen (NO-UK) så overtar de Skagen Fiber og bygger en sjøkabel fra Larvik til Hirtshals.

Les mer #Bredbånd

Bredbåndskundene trår på gasspedalen

Hastigheten folk bruker i mobilnettene øker kraftig – tett på 40 Mbps i gjennomsnittshastighet bare siste kvartalet.

Les mer #Bredbånd

Worst case Trøndelag: 750 000 per husstand

11 000 husstander og bedrifter i Trondheims sentrum på den enes siden. Enkelte husstander i Lierne og Hemne kommuner der det koster 600 000 til 750 000 per husstand å legge fiber.

Les mer #Bredbånd

3Net ekspander til Storfjord

Etter hvert har Kjell Arne Mikalsen, Mona Salomonsen og deres kolleger i 3Net lite å gjøre. Det skal de vel 800 husstandene i Storfjord kommune være glad for. Nå har 3Net kjøpt den lokale operatøren Avinet.

Les mer #Bredbånd

Der ingen vil bygge bredbånd

Det er ikke overalt operatørene er like interessert i å bygge fiberbasert bredbånd. Til tross for at seks kommuner i Nord-Gudbrandsdalen lovte solid støtte fra både staten, fylket og kommunene selv var det ikke nok til at noen svarte på anbudsforespørsel.

Les mer #Bredbånd

Fast eller mobil – like dårlig noen steder

53 prosent av spredt bebygde hus i Norge har ikke høyhastighetsdekning. Dessverre har svak mobildekning og dårlig fiberdekning en tendens til å følges ad – de befinner seg de samme stedene

Les mer #Bredbånd

Forbrukerrådet: Hev lista - unngå A- og B-lag

Regjeringen ønsker leveringsplikt for bredbånd, men setter kravene for lavt til å unngå digitale skiller mellom by og land, mener Forbrukerrådet.

Les mer #Bredbånd

Ståltro på fast-mobil aksess

Det er fast mobilt hjemmenett som gjør Telenor sikre på at de har et godt alternativ til kobbernettet – og kanskje på sikt også som den viktigste aksessen til mange hjem.

Les mer #Bredbånd

Telenor må åpne mobilt hjemmenett

Nkom varsler at fra 1. mars skal også grossistkunder kunne tilby mobilt hjemmenett i Telenors mobilnett. Spørsmålet er om prisene for nettleie blir levelig for andre operatører.

Les mer #Bredbånd

Bratte prisstiger i Norge

Med to unntak er prisene på fast Internett-tilknytning for de tre store aktørene veldig like. Bare to operatører – Homenet og Hammerfest Energi Bredbånd skiller seg ut.

Les mer #Bredbånd

Fiberrush til utlandet - hjemme mangler mye

Det er vel og bra med flere utenlandsfibre, men hvem vil bygge nok mørk fiber innenlands? I 2020 og 2021 åpner iallfall tre, kanskje fire, nye forbindelser til utlandet.

Les mer #Bredbånd

12 000 med mobilt hjemmbredbånd

Telenor selger og installerer mobilt hjemmebredbånd i stadig økende tempo. 12 000 har alt fått installert dette produktet siden de lanserte det i mai.

Les mer #Bredbånd

Mindre drahjelp fra befolkningsvekst

Er det noen sammenheng mellom nedgang i folketall og bredbåndsdekningen? Svaret er ikke entydig. Men noe er sikkert. Bredbåndsoperatørene får mindre hjelp av befolkningsvekst enn før.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

  • Mange helter i natten

    Mange helter i natten

    - Å drifte telekommunikasjon er ikke for hvem som helst. Heldigvis er det mange helter i natten, skriver Bjørn Amundsen.

Mest lest