Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Solid vekst for Homenet

Homenet og Lynet hadde 1.juli 70 224 fiberkunder noe som gir en netto halvårsvekst på vel 5000 nye kunder.

Les mer #Bredbånd

OBOS Opennet en fiasko

For tre år siden kjøpte OBOS bredbåndselskapet Opennet. Resultatene har ikke svart til forventningene. Kundeveksten blir stadig lavere og underskuddene stadig større.

Les mer #Bredbånd

Formidabel snuoperasjon i Nexgentel

Nextgentel har gjennomført en sterk snuoperasjon med fokus på fiber og trådløst bredbånd i Telias nett. Henimot 12 000 kunder over på ny teknologi viser resultatet for første halvår i 2021.

Les mer #Bredbånd

Går fra fiber til kobber

Trond Skjellerud forlater Eidsiva Bredbånd og går på mange måter fra fiberentusiast tilbake til kobber – nå i strømnettet. Han skal nå lede Eidsivas nettselskap Elvia.

Les mer #Bredbånd

Sverige høyner tilskudd til 1 milliard

I Sverige har regjeringen foreslått ytterligere 500 millioner SEK i bredbåndstilskudd for 2022 slik at den samlete tilskuddet blir 1 milliarder SEK.

Les mer #Bredbånd

NEAS kjøper hele Vitnett

Høyst sannsynlig blir NEAS eneeier av Vitnett på Oppdal. Forhandlingsutvalget i kommunen er i en innstilling enig med NEAS om en kjøpesum på 62,6 millioner kroner for de resterende 50,1 prosent av aksjene.

Les mer #Bredbånd

4000 problematiske kobberkunder

Bare 2,5 prosent av kobberkundene vil få et marginalt dårligere tilbud med FWA  enn det de hadde i kobbernettet. Og det er bare i begynnelsen.

Les mer #Bredbånd

«Telenor må ikkje få kople ut bygdene»

Ein fiskeribedrift i Bremanger fant fast mobilt breiband frå Telenor alt for ustabilt. Difor krev storavisen Bergens Tidende (BT) på leiarplass: «No må Helleland sjå til at Telenor ikkje koplar ut bygdene.»

Les mer #Bredbånd

Gigaforskjeller på gigabit i Skandinavia

Det er priskrig på bredbånd i Danmark. Telenor startet krigen. De tar nå 199 DKR (275 NOK) for 1 Gbps noe de tar 1299 NOK for i her hjemme – fire ganger den danske prisen.

Les mer #Bredbånd

Vokser mer enn Telia og Telenor tilsammen

Altibox leverer en fibervekst over forventning i første halvår i år. 33 161 i kundevekst er mer enn Telenor og Telia til sammen selv når vi trekker fra Altibox Danmark.

Les mer #Bredbånd

Eye Networks tar Amazon eero til Norden

Det norske wifi-selskapet Eye Networks har inngått en avtale med Amazon eero om distribusjon av mesh wifi-produkter og tjenester til nordiske bredbåndsleverandører.

Les mer #Bredbånd

Møter vareknapphet med wifi-gjenbruk

Varemangel og globale forstyrrelser i varehandelen gjør gjenbruk av wifi-utstyr mer aktuelt og etterspurt enn noen gang. Eye Networks distribuerer nå tusenvis av istandsatte enheter hvert år.

Les mer #Bredbånd

Sondre Aarrestad forlater NextGenTel

Etter bare to år i lederstolen forlater nå Sondre Aarrestad NextGenTel for å overta en stilling som leder for smarte-hjem satsingen i Lillestrømselskapet Datek.

Les mer #Bredbånd

Fiberhæren trumfer trådløst

Fiberveksten var mer enn dobbelt så stor i 1.halvår enn veksten i trådløst bredbånd (FWA). I dette halvåret har trolig 100 000 samlet fått nye bredbåndslinjer – 70 000 fiber og 30 000 FWA.

Les mer #Bredbånd

Dialog om forsert kobbersanering

Telenor er i dialog med sine leietakere i kobbernettet om å kunne komme raskere i mål med saneringen av kobbernettet – helst i løpet av 18 måneder.

Les mer #Bredbånd

FWA-vekst og kundeflukt

Telenor Norge vokser mest innen fast mobilt bredbånd (FWA) i andre kvartal. De fikk 9000 flere FWA-kunder og bare 6000 nye fiberabonnenter. For øvrig opplever de kundeflukt.

Les mer #Bredbånd

EU-fiber til Finnskogen

Fiber i tre Innlandskommuner blir en realitet fordi EU-betaler og Värmland län og Torsby kommune har trukket en fiberkabel på bunnen av innsjøen Røgden over til den norske siden, skriver SVT nyheter.

Les mer #Bredbånd

Stor fart i dansk telemarked

Danmark fikk 134 000 nye fiberkunder i 2020 mot Norges 183 000 nye. I begge land var de totale investeringene i fastnett vel 9 milliarder kroner

Les mer #Bredbånd

Flere lukter på Vitnett

Flere operatører har meldt sin interesse for å kjøpe de resterende 50,1 prosent av aksjene som NEAS ikke eier.

Les mer #Bredbånd

Sandefjord med nei til 880 millioner?

Sandefjord Bredbånd har en selskapsverdi på om lag 880 millioner kroner. Likevel ser det ut til at kommunestyret i august vil utsette endelig avgjørelse om salg til 2025.

Les mer #Bredbånd

BKK nærmer seg milliarden i bredbånd

Snart har BKK-konsernet direkte og indirekte en milliard kroner i omsetning på bredbånd. I fjor hadde de teleomsetning på 857 millioner når vi tar med rubb og rake. De er tungt involvert i fem bredbåndselskaper.

Les mer #Bredbånd

Tafjord Connect møtte veggen

Fiberveksten er formidabel i hele Møre og Romsdal, men ikke for Tafjord Connect som ser ut til å ha møtt veggen etter at Nordvest Fiber satte fart i Ålesund-området.

Les mer #Bredbånd

Eidsivas priser i stor grad naturgitt

Eidsiva har en månedsinntekt på 464 kroner på internett-aksess. Det er høyest i Norge. Årsakene er geografien i Innlandet. De fleste bor på landet og selv i byene bor de i eneboliger.

Les mer #Bredbånd

Oi-Oi – omsetningsnedgang på Sola

Så har vi sett det også. Omsetningsnedgang for Norges nest mest lønnsomme bredbåndselskap – Sola Bredbånd. Men enda mer fantastiske marginer.

Les mer #Bredbånd

Kundereserver – både farlige og fristende

Selskaper som har store reserver for fibervekst på annen teknologi er attraktive oppkjøpskandidater eller har store langsiktige vekstmuligheter på egen kjøl. Men de er også utsatt for konkurranse om de samme kundene.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest