Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Sterk halvårsvekst for Lyse tele

Lyses forretningsområde Tele fikk sterkere vekst i første halvår 2017 enn samme periode i fjor – antall nye fiberkunder i halvåret ble 17 300, mot 15 480 i samme periode i fjor.Lyse vil fortsatt investere mye i sterk fibervekst.

Les mer #Bredbånd

Økt interesse for mørk fiber hos Stamfiber

Stamfiber i Trøndelag og Nordland opplever nå betydelig ny interesse for mørk fiber i området.

Les mer #Bredbånd

Fiber Norge as med stort potensial

Det nye fiberselskapet Fiber Norge as har et potensial til å omsette for 500-600 millioner kroner på årsbasis alt nå og får 120 ansatte.

Les mer #Bredbånd

VULA-prisene betyr mye for NextGenTel

For NextGenTel har Telenors priser på leid fiberaksess stor betydning. På årsbasis hele 1,9 millioner kroner på bunnlinja på 6800 kunder.

Les mer #Bredbånd

Fiberspleis i «Nye-Trøndelag»

Den formelle «startstreken» for et samlet Trøndelag er 1. januar 2018. Men på bredbåndområdet er de to fylkene forlengst forent i konkrete prosjekter.

Les mer #Bredbånd

Get lyspunkt i TDCs kundeflukt

Get har igjen markedsvekst i Internett-aksess og fikk 3000 nye kunder i 2.kvartal etter en flat utvikling i første kvartal. Men selskapet tapte like mange TV-kunder i 2. kvartal (3000).

Les mer #Bredbånd

Norge sjuende raskest Internett-hastighet

Norge havner på sjuendeplass I en måling av verdens hurtigste Internett-landene. Testen viser at det tar 62 minutter å hente ned en 7,5 GB HD i England, 25 minutter i Sverige og 35 minutter i Norge.

Les mer #Bredbånd

TDC-sjefen skuffer investorer

Danske investorer er skuffet over toppsjefen Pernille Erenbjergs resultater i TDC.

Les mer #Bredbånd

Symbolske bredbåndspenger fra regjeringen

Når regjeringen gir bredbåndsstøtte til sammenslåtte kommuner, burde beløpene vært såpass store at det hadde gjort en forskjell. Det gjør det ikke med de små beløpene kommunene nå har fått.

Les mer #Bredbånd

Fibervekst med bismak

Eidsiva Bredbånd ligger godt an til å nå målet sitt om 10 000 nye fiberkunder i år, men halvparten av dem har allerede høyhastighetsbredbånd.

Les mer #Bredbånd

Slik kan kommunene stimulere 5G

Norske kommuner kan gjøre mye for å stimulere utbyggingen av neste generasjons mobilnett 5G. Første steg er at alle kommuner utarbeider en bredbåndsplan.

Les mer #Bredbånd

SP vil firedoble bredbåndstøtten

Senterpartiet vil firdoble støtten til bredbåndutbygging i distriktene. Arbeiderpartiet vil doble.

Les mer #Bredbånd

Fiber overtar TV-distribusjonen

Telenor tapte det siste året 19 000 TV-abonnenter via satellitt mens de fikk 20 000 flere via kabel vesentlig fiber. Men en av fire fiberabonnenter i totalmarkedet har ikke kjøpt TV-distribusjon.

Les mer #Bredbånd

Hans Larsens visjon

Hans Larsen er gått bort bare 61 år gammel. Kreftsykdommen lot seg ikke stanse. Signal Bredbånd står som et monument etter han.

Les mer #Bredbånd

Kjøper fibernett på Askøy

I konkurranse med Telenor, kjøper Bergen Fiber Seram IKT sitt fibernett i Juvik på Askøy.

Les mer #Bredbånd

Topper både investeringer og inntekter

Norske operatører investerer mer i fast bredbånd enn i noe annet skandinavisk og baltisk land. Og de tjener også mest.

Les mer #Bredbånd

Fiberfart i Enivest

De to siste årene samlet har Enivest i Førde økt tallet fiberkunder med 3700 – 1760 i fjor. Men ublu stolpeleie er en plage.

Les mer #Bredbånd

NTE kjøper fibernett i Selbu

NTE Marked kjøper Neanett fra Selbu Energiverk. Med dette vokser bredbåndsvirksomheten i NTE med rundt 800 husstander, og grunnlaget legges for fiberutbygging i hele kommunen.

Les mer #Bredbånd

Altibox med 500 000 kontrakter

Altibox passerer denne uka 500 000 inngåtte kontrakter bare noen uker etter at selskapet fylte 15 år. I fjor omsatte Altibox for 1,7 milliarder kroner og fikk 40 000 nye kunder oppkoblet.

Les mer #Bredbånd

Nord-Norge trenger bedre redundans

Nkom har i sin risikorapport (ROS) konkludert med at det er i Nord-Norge og nordområdene for øvrig behovet for forsterket infrastruktur er størst.

Les mer #Bredbånd

Ny giv for fiber i Bergen

Nye graveforskrifter kan få sving på fiberutbyggingen i Bergen. Det sier lederen for Bergen Fiber, Tore Nyhammer, i et intervjue med BA.

Les mer #Bredbånd

Behovet for bredbåndstøtte øker igjen

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har fått inn 142 søknader på til sammen 588 millioner kroner til årets tildeling av støtte til bredbåndsutbygging. Både antall søknader og beløpene det søkes om, er høyere enn i fjor.

Les mer #Bredbånd

Gledens dag for telebransjen

En gledenes dag for norske telebransje. Slik ble forslaget til ny nasjonal forskrift for «ledningsarbeid i veigrunnen» mottatt da to statsråder presenterte forslaget tirsdag.

Les mer #Bredbånd

85 aktive operatører

Nkom har registrert 122 fastnettoperatører, men strengt tatt er det 85 av dem som kan regnes som aktive i markedet. Bare 20 av dem har over 10 000 kunder.

Les mer #Bredbånd

Kobber-operatørene markedstapere

Det er tre tapere og mange vinnere i det norske bredbåndsmarkedet. Og taperne  er alle fordums store kobber-operatører: Telenor, Broadnet og NextGenTel.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest