Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Telenor:Det koster fire ganger mer, Helleland

Når Linda Hofstad Helleland i Stortinget hevdet at 35-45 000 husstander kan få bredbånd for frekvensrabatten på 560 millioner svarer ikke Telenor: Javel, Statsråd. De sier «Det kommer an på målgruppen». Svaret kan ligge ned mot 10 000 husstander.

Les mer #Bredbånd

Få, men dyre kunder gjenstår i nord

Det gjenstår om lag 33 000 mulige husstander i Nord-Norge som ikke har bredbåndstilbud. Det er i hovedsak Telenor og Signal som slåss om dem. Telenor tar nå de som mangler mest først.

Les mer #Bredbånd

Sverige tar grep for høyhastighet

Norge hadde større høyhastighetsvekst enn Sverige i 2020, men hva skjer i 2021 når Sveriges statstilskudd er fem ganger større enn det norske?

Les mer #Bredbånd

Regjeringen: 100 Mbps til alle i 2025

Regjeringens nye målsetting er at alle husstander og bedrifter skal ha tilbud om 100/10 Mbps høyhastighets bredbånd innen 2025, men betinger det samtidig av vellykket 5G-utbygging i distriktene.

Les mer #Bredbånd

Vekstrekord både i kunder og penger

Tussa IKT har greid  både å øke kundeveksten og bunnlinja kraftig i fjor. Selskapet fikk 2200 nye bredbåndskunder i fjor.Det er konsernsjefen takknemlig for.

Les mer #Bredbånd

Næringslivet: Gigabit til nesten alle i 2025

18 organisasjoner ber politikerne om  å legge til rette for at Norge blir et gigabitsamfunn i 2025 og bevilger årlig 1 milliard i statlige tilskudd fram til det. Gigabit til 98 prosent - 100 Mbps til resten.

Les mer #Bredbånd

Nå ruller NextGenTel ut FWA

NextGenTel er i full gang med å konvertere kobberkunder til fast mobilt bredbånd – FWA på Telias nett. De kobler for tiden opp 1000 kunder i måneden pluss noen hundre på fiber.

Les mer #Bredbånd

Telecom World flyttes til september

Vårens Telecom World er blitt høstens konferanse og flyttet til 9.-10.september på samme sted, nemlig på Scandic Parken i Ålesund.

Les mer #Bredbånd

Årdalsnett vokser med Telia

Årdalsnett viser pen vekst og inngår nytt samarbeid innen TV- og underholdningstjenester med Telia.

Les mer #Bredbånd

Altibox soper inn TV-kunder

Altibox kaprer tre av fire nye aksess-kunder også på TV. De skuffer inn TV-kunder, men marginene er beskjedne. Isolert er TV-distribusjon ingen gullgruve.

Les mer #Bredbånd

Benekter at avtale i Tromsø er ulovelig

IT-avdelingen i Tromsø kommune kan ha gjort ulovlige innkjøpsavtaler uten anbudskonkurranse for 35 millioner kroner med Bredbåndsfylket. Det avviser Dag-Ketil Hansen i Bredbåndsfylket.

Les mer #Bredbånd

Sverige bommet grovt på bredbåndsmål

Sveriges bredbåndsdekning økte med bare 2 prosent i 2020. Det er en lavere økning enn tidligere år og langt under målsettingen på 95 prosent. Norge er nå foran Sverige i bredbåndsdekning når samme målestokk benyttes.

Les mer #Bredbånd

Utstyrsmangel kan true bredbånd

Trøbbel i den globale varehandelen gjør at norske bredbåndsselskaper må være veldig våkne. Pandemien har ført til mangedoblet leveransetid og prisene skyter i været.

Les mer #Bredbånd

Altibox-partnere investerte 3,6 milliarder

Altibox-partnerskapet fikk 83 566 nye kunder i 2020 og har nå passert 700 000 internettkunder og 490 000 TV-kunder. Altibox-partnerskapet investerte rekordhøye 3,6 milliarder kroner i fjor.

Les mer #Bredbånd

Vitnett på Oppdal i spill

Vitnett på Oppdal kan bli solgt helt eller delvis. Markedsverdien er trolig mellom 130 og 150 millioner kroner. Første steg i en salgsprosess handler om hvorvidt NEAS og Oppdal kommune kan enes om prisen.

Les mer #Bredbånd

Hyttene et stort fibermarked

150 000 eksisterende hytter og opp mot 8000 nye hytter hvert år kan bli fibret. Hyttemarkedet er trolig på over 20 000 årlig.

Les mer #Bredbånd

Agder et A-fylke i fibervekst

Fiberveksten i Agder var i fjor meget sterk. De to Altibox-operatørene Afiber og Altifiber hadde over 5500 i kundevekst i 2020.

Les mer #Bredbånd

Nettstar blir Bergen Fiber-partner

Nettstar i Alver kommune i Nordhordaland har signert partneravtale med Bergen Fiber og blir Altibox-partner

Les mer #Bredbånd

Systematisk diskriminering over lang tid

Telenor har systematisk over lang tid brutt regelverket for å skaffe seg selv en fordel i sluttkundemarkedet på bekostning av grossistkundene. Derfor bøtlegger nå Nkom dem.

Les mer #Bredbånd

Nkom ilegger Telenor bot på 15 millioner

Nkom har ilagt Telenor en bot på 15 millioner kroner for ikke å ha gitt grossistkunder like god tilgang til kobbernettet som dem selv.

Les mer #Bredbånd

Kampen om Bergens siste 13 000 kobberkunder

Kampen om de siste 13 000 kobberkundene i Bergen blir hard. Bergen Fiber mener å ha gode sjanser til å erobre halvparten av dem.

Les mer #Bredbånd

Fibervekst og bittert «kobberran»

Bredbåndsmarkedet er turbulent. Homenet har skaffet seg 15 000 nye fiberkunder, men samtidig mistet 10 000 studentkunder og 9000 xDSL-kunder. Homenet har høyhastighetsprofil som de nå styrker med WiFi 6.

Les mer #Bredbånd

Kraftig bredbåndsvekst i Trøndelag

NTE Bredbånd omsatte for 558,3 millioner kroner i 2020 med et driftsresultat på 92,3 millioner kroner.

Les mer #Bredbånd

Han skal lede Altibox Carrier

Svein Arild Ims blir direktør for Altibox Carrier som forvalter Lyse-konsernets internasjonale kommunikasjonsvirksomhet.

Les mer #Bredbånd

Lite fiber og mindre folk

Blant de 50 kommunene i Norge med dårligst bredbånd har 40 av dem befolkningsnedgang. 40 av disse kommunene mistet i 2020 over 1000 innbyggere tilsammen.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

  • Tom trussel om regulering

    Tom trussel om regulering

    - Det blir ingen lokal regulering av bredbånd. Det er nemlig ingen grunn til det, skriver Arne Joramo.

Mest lest