Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Billigere graveregime hjelper ikke bygdene

Flere bredbåndoperatører sier nå ifra: Nye graveforskrifter vil ikke ha positiv betydning for operatørenes innsats på bygdene.

Les mer #Bredbånd

Når Telenor tar Internett fra deg

I år og neste år er det mer enn 1600 husstander i Norge som minster son fastnett-tilknytning fra Telenor. De blir tilbudt mobilt bredbånd i stedet. På litt sikt kan dette komme til å omfatte så mye som 10-12 000 husstander.

Les mer #Bredbånd

Nå graver vi mer i byen

Med billigere graveregime, kan Bergen Fiber for alvor sette støtet inn i bysentrum. Nå lever brosteinen i Bergen et farlig liv.

Les mer #Bredbånd

Den beste julegaven for telebransjen

Regjeringen endrer nå den såkalte ledningsforskriften. Dette betyr at det blir 15-25 prosent billigere å etablere bredbånd i hele landet. Noen steder enda mer.

Les mer #Bredbånd

Deutsche Telekom trapper opp fiber

Deutsche Telekom trapper opp sin FTTH-satsing kraftig. I år legger de 40 000 kilometer ny fiber. Neste år 60 000 kilometer.

Les mer #Bredbånd

Nordix ekspanderer kraftig under Telenor

Nordix Data i Tromsø er særdeles aktive etter at de i 2mars 2016 ble kjøpt av Telenor. For tiden har de 15 fiberprosjekter i gang om lag 10 av kommuner i Troms og Nordland.

Les mer #Bredbånd

Grunn til å missunne danskene

Bredbånd i Danmark koster alt under det halve av hva det gjør til villa i Norge. Og nå tror ekspertene at det fra neste år skal bli enda billigere. - det er grunn til å misunnne danske, sier Finn Myrstad i Forbrukerrådet.

Les mer #Bredbånd

Den store kampen om kabelkundene

Telenor og Get har nølt lenge med å oppgradere kabelnettet. I 2018 vil de begge gjøre det, fortrinnsvis der behovet og konkurransen tvinger den til det.

Les mer #Bredbånd

GPS viser fibernett nøyaktig

Effektiv og nøyaktig GPS-innmåling av fibernett HemneNett tar i bruk et nytt og effektivt verktøy for GPS-innmåling av sine fiber- og HFC-nett.

Les mer #Bredbånd

150 millioner til bredbånd

Tilskuddet til bredbånd i distriktene i 2018 økte med 80,3 millioner i budsjettforliket på Stortinget og blir dermed på 150 millioner kroner – vel 11 millioner mer enn for i år.

Les mer #Bredbånd

87 000 flere kjøper superhastighet

532 000 norske husstander abonnerer på mer enn 64 Mbps. På ett år har gruppen med skikkelig høy hastighet (128 Mbps+) økt med 87 000. Totalt i markedet er det 62 000 flere på Internett enn for et år siden.

Les mer #Bredbånd

Fixed LTE løsningen for 200 000?

Dansken prøve hybrid kobber-LTE. Det er ikke aktuelt i Norge. Telenor og Samferdselsdepartementet setter sin lit til Fixed LTE for om lag 200 000 husstander.

Les mer #Bredbånd

Økt hastighet for 480 000 husstander

De om vel 480 000 fiber- og kabelkundene Telenor har, får fra 1. januar opptil 150 prosent mer fart

Les mer #Bredbånd

Nkom forserer kobberregulering

Nkom har håp om å nå fram med en regulering av kobbermarkedet. Utfordringen er bare at ingen operatør ser ut til å ville ta investeringene som kreves i et raskt synkende marked.

Les mer #Bredbånd

Signal til alle nord-norske bedrifter

Signal Bredbånd AS har signert bedriftsavtale med Altibox. Det betyr at selskapet fra nå av skal selge Altibox-produkter til bedriftene i de tre nordligste fylkene.

Les mer #Bredbånd

Nå vil bedriftene ha fiber

Markedet for fiberoperatørene i bedriftsmarkedet er stort og økende. 7000 bedrifter gikk over til fiber i 2016. I år kan veksten bli enda større.

Les mer #Bredbånd

Bakstreversk bredbåndspolitikk

Ap kaller regjeringens manglende satsing på bredbånd for bakstreversk politikk.

Les mer #Bredbånd

Bergen Fiber og Telenor betaler ikke

Bergen Fiber og Telenor nekter å betale Bergen Kommune gravegebyrer til kommunen på et tosifret millionbeløp.

Les mer #Bredbånd

Breiband.no overtar radiokunder

Breiband.no overtar Eidsiva Bredbånd sine radiokunder på bredbånd i Hedmark og Oppland. Med det har de en firdel av alle radiokunder i Norge.

Les mer #Bredbånd

Bredbåndsopprør i emning

Nasjonalt Breibandsråd krever 400 millioner kroner i statlig tilskudd til bredbånd i distriktene. Nå kommer kravene fra flere hold.

Les mer #Bredbånd

Smålåten IKT-Norge

IKT-Norge er småforlangende i sitt krav om bredbånd til distriktene. De syns 140 millioner kroner er nok i sitt forslag til statsbudsjett.

Les mer #Bredbånd

Nå vil svenskene bygge utenfra og inn

Svenskene øremerker nå 150 millioner av sin bredbåndstøtte til de som bor aller lengst fra sentrum. Kanskje noe som Samferdselsdepartementet også burde tenke på når de nå evaluerer tilskuddsordningen.

Les mer #Bredbånd

Rekordvekst for Telenor Sverige

Telenor har snart 500 000 fiberkunder i Sverige og en formidabel vekst både mobilt, TV  og på fiber.

Les mer #Bredbånd

Beskjeden kundeutvikling i Get

Get fikk 3000 flere Internett-kunder i tredje kvartal og mistet 2000 TV-kunder. På konsernbasis er likevel Get den lysende stjernen.

Les mer #Bredbånd

Altibox på topp i åtte år

For åttende år på rad har Altibox de mest fornøyde bredbåndskundene i Norge. Og de er i toppgruppen også på TV og bedriftsmarkedet.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

  • En varslet revolusjon

    En varslet revolusjon

    Telenor er første e-sim sertifiserte operatøren i verden. De vil ikke vare lenge, skrive journalist Gisle Orlund.

Mest lest