Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Et hus uten bredbånd intet hjem

– Manglende bredbåndsdekning vil bli en opplagt faktor til fraflytting. Mangel på høykapasitetsbredbånd er vår tids svar på det å bo uten strøm og vann. Derfor burde regjeringen satt av et større beløp, sier Internett-direktør i IKT-Norge Torgeir Waterhouse til Nationen.

Les mer #Bredbånd

Lofotværing ny sjef i Signal Bredbånd

Ole-Johnny Johansen er ansatt som administrerende direktør i Signal Bredbånd. Nordlendingen har tidligere jobbet til sammen seks år i Telenor og Broadnet.

Les mer #Bredbånd

Portugal mot negativ europeisk trend

Europa sakker akterut i teleinvesteringer. Unntakene er Portugal, Spania, Sverige og Norge.

Les mer #Bredbånd

Overbyråkratisk regime for småpenger

Med så lave tilskudd til bredbånd i distriktene som Regjeringen nå foreslår i sitt forslag til statsbudsjett, er det feilaktig å bruke store ressurser i tildelingen.      

Les mer #Bredbånd

ATB-Nett utvider – nå i seks fylker

ATB-Nett utvider sin dekning betydelig og har nå et nett som strekker seg fra Drammen til Haukeliseter og Setesdalen.

Les mer #Bredbånd

"Same presidier every year"

Regjeringen foreslår mer enn halvering av bredbåndstilskuddet til distriktene. Som tidligere år er det nå opp til Venstre og Krf å få det opp. Regjeringen gir ingen begrunnelse for rekordstort kutt.

Les mer #Bredbånd

«Kanonavkastning på fiber»

Det finnes 13 selskaper innen telerelatert virksomhet i Norge som har mer enn 1 milliard i omsetning. Blant de 100 største selskapene i Norge er 21 telerealterte og omsatte samlet for 164 milliarder kroner i fjor.

Les mer #Bredbånd

Lokale tilskudd ikke nok

Vindafjord kommune i Rogaland subsidierer fiberutbygging med 8-10 millioner. Men det rekker bare til i høyden to av 17 prosjekter.

Les mer #Bredbånd

Telenor satte fart i lokal operatør

Voss Fiber har satt fart på fiberutbyggingen takket være Telenors inntreden i området. Ved kommende årsskifte vil de nå henimot 3000 fiberkunder.

Les mer #Bredbånd

Norsk fiberprosjekt slåss om EU-pris?

Gloppen Kommunes utbygging av fiber i Kandalen i Sogn- og Fjordane er som et av 49 prosjekter nominert til viktig brebåndspris i EU.

Les mer #Bredbånd

Eidsiva bredbånd med ny storavtale

Eidsiva har nylig inngått avtaler for leveranse av fiber til Hedmark IKT for 4 millioner kroner årlig.

Les mer #Bredbånd

Fibersinker og folkerike

De to svakeste fiberlandene i Europa er de to mest folkerike landene: Storbritannia og Tyskland. Det trekker ned hele EU.

Les mer #Bredbånd

13 fibervinnere - 42 tapere

Tre kommuner i nord  har landets beste fiberdekning. Fylkene Nordland og Trøndelag har flest kommuner uten fiberdekning.

Les mer #Bredbånd

Oslo mest attraktive fiberfylke?

Prosentvis er det i Oslo fibertilbudet er dårligst i landet med ca. 33 prosent fiberdekning. Kanskje ikke så rart da at mange fiberutbyggere overbygger HFC kabelnett i hovedstaden.

Les mer #Bredbånd

«Marginal faktor» ble hovedkonkurrent

Tirsdag feiret Altibox sitt 15-årsjubileum. Side den spede starten i juni 2002, har de blitt Telenors hovedkonkurrent på fast bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Reagerer på Telenor-skryt

Både Eidsiva Bredbånd og Altibox reagerer sterkt på at fylkesråd Thomas Breen skamroser Telenor og hevdet at Eidsiva og Altibox bruker kreftene til krangel seg imellom.

Les mer #Bredbånd

Vi er i rute til å nå målet

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen mener regjeringen er i rute til å nå 100-prosent målet innen 2020.

Les mer #Bredbånd

Lavere veksttakt på høyhastighet

80 prosent av norske husstander har tilgang til bredbånd med hastighet på minst 100 Mbit/s. Men bare 27 prosent i spredt bebygde områder.

Les mer #Bredbånd

Lite, men godt for de som får

Nkom har fordelt statstilskuddet for 2017. Det kan gi 13 700 husstander bredbånd.

Les mer #Bredbånd

Beviser at tele er lønnsomt

Hvorfor satser ikke private norske investorer på norske bredbåndselskaper? Kanskje er de fleste for små, sier en av de få som har gjort det.

Les mer #Bredbånd

«Game of Thrones» booster bredbånd

Trafikken inn til Telenors nett fra innholdsdistributøren som HBO bruker i det norske markedet, var cirka 40 prosent høyere mandag kveld målt mot samme tid på lørdag og 20 prosent mer enn på søndag.

Les mer #Bredbånd

Formidabel fibervekst i Sverige

Sverige hadde ved årsskiftet 2.029 millioner abonnenter på fiber. Hele 2,2 millioner av 3,7 millioner totalt abonnerte på hastigheter over 100 Mbps. Telenor kan notere seg for pen vekst .

Les mer #Bredbånd

Fiberforeningen får muskler

Fiberforeningen har fått mye kraftigere muskler. Nå er både NextGenTel og Eidsiva blitt medlemmer. De etterlyser mer utlandsfiber.

Les mer #Bredbånd

Fiberworks vokser og blir nordisk

Fiberworks styrker sin posisjon som partner for Nordens bredbåndsbyggere. Fra Sverige har de hentet både ny majoritetseier og en likeverdig partner.

Les mer #Bredbånd

HomeNet i kraftig vekst

HomeNet er i støtet og får i år en betydelig vekst av fiber. De har landet 10 000 kontrakter og har koblet opp 3000 nye kunder i første halvår. Ved halvårsskiftet i 2017 hadde Homenet 13 000 kunder.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest