Logg inn

Du må registrere deg og logge inn for å lese våre artikler.
Registrer deg for 14 dagers gratis prøveabonnement. Da mottar du også vårt daglige nyhetsbrev i epostkassen

Glemt passord?
Jeg har testet siten og ønsker å bestille abonnement.

Det lile, store digitallandet

(Dublin – Telecom Revy) Irland har lykkes med å få til store investeringer i regi av utenlandske it-giganter. Det skyldes mer enn gode skatteordninger.

Les mer #Bredbånd

Finnmark vil ha mer transportfiber

Flere ganger ukentlig meldes det om fiberbrudd et eller annet sted i Norge – ikke minst i Finnmark. Nå vil Finnmark Arbeiderparti også ha transportfiber på land.

Les mer #Bredbånd

Statlig bredbåndnett i svensk diskusjon

I Sverige har på nytt diskusjonen om et felles statlig eid bredbåndsnett dukket opp.

Les mer #Bredbånd

BKKs nye digitale spydspiss

BKK-konsernet slår sammen selskapene BKK Marked, BKK Fiber og BKK Kundetjenester til ett selskap. Fusjonen mellom de tre selskapene ble offisielt gjennomført 1. mars.

Les mer #Bredbånd

Fiberforeningen gjenoppstår

Fiberforeningen gjenoppstår. På Telecom World i Dublin 21.-23 mars inviterer en gruppe initiativtakere til stiftelsesmøte.

Les mer #Bredbånd

Voksende televerdier i Norge

Telenor har en markedsverdi på 223 milliarder og Telia Company 158 milliarder norske kroner. I det store bildet øker markedsverdiene av norsk televirksomhet kraftig.

Les mer #Bredbånd

Samling om fiber i vest

Enivest og Årdalsnett går saman og forserar fibeutbygginga i fylket. Dei to selskapa får no samla vel 18 000 kundar – derav vel 11 000 på fiber.

Les mer #Bredbånd

Svenske fiberinvesteringer øker kraftig

  Det investeres mye i fiber i Norge, men svenskene går oss en høy gang. Stadsnätens samlede investeringer alene utgjorde 3,2 millioner svenske kroner i fjor. En økning fra 2014 på 93 prosent.

Les mer #Bredbånd

Storavtale for NTE Bredbånd

NTE vant konkurransen om leveranse av fiberbasert bredbånd til nye Trøndelag Fylkeskommune.Totalt dreier det seg om 100 lokasjoner i Nord- og Sør-Trøndelag som alle skal få fiberbredbånd.

Les mer #Bredbånd

Fibersult i Molde

Det går så det suser i Istad Fiber. Opp mot  4500 signerte kundekontrakter og samband og rundt 3500 oppkoblete kunder og samband har Istad Fiber skaffet seg i løpet av knappe tre års virksomhet.

Les mer #Bredbånd

Hvaler får fiber med svensk modell

Den svenske statsnettmodellen har sneket seg over grensen – nærmere bestemt til Hvaler som nå har som mål å bygge bredbånd til alle.

Les mer #Bredbånd

Alarmerende bredbåndsforskjeller

I 38 kommuner i Norge er det ingen som abonnerer på skikkelig høyhastighets bredbånd. I Oslo og Stavanger gjør en tredjedel av husstandene det.

Les mer #Bredbånd

60 000 flere fikk bredbånd i fjor

Ved utgangen av året var det 60 000 flere bredbåndsabonnement i Norge enn for ett år siden, viser Internett-målinga til Statistisk Sentralbyrå som ble lagt fram i går.

Les mer #Bredbånd

Norske bredbåndpriser stabilt høye

Norske bredbåndspriser ligger i snitt 200 kroner over de svenske og 80-100 kroner over de danske.

Les mer #Bredbånd

450 000 kunder i box

Denne uken rundet Altibox-partnerskapet 450.000 oppkoblede kunder. Mer enn 1,2 millioner personer i Norge og Danmark bruker nå fibertjenestene hver eneste dag. Altibox har omlag 56 prosent av totalt 800 000 fiberaksesser i bedrift og privat samlet.

Les mer #Bredbånd

Norge – fiberfyrtårn i Europa

Europasnitt på fiberaksess til hjemmene ligger langt under en tredjedel av hva vi har oppnådd i Norge. Det er Sørøst-Asia og Øst-Europa som leder i fiberkappløpet.

Les mer #Bredbånd

Storkontrakt med helse-Norge

Datametrix signerer avtaler verdt 1,6 milliarder med alle helseforetakene.  

Les mer #Hjem

Lyspunkter i akterutseilt Europa

Norge gjør det fortsatt sterkt på den europeiske fiberranking. 31 prosent av husstandene abonnerer å fiber i Norge. Med det er vi sjette beste land i Europa. Og vi leder fortsatt på fiber til villa.

Les mer #Bredbånd

Kundetap, men mange lyspunkter i NextGenTel

NextGenTel mistet 7000 privatkunder og 1000 bedriftskunder i fjerde kvartal, men gjør likevel et godt 2016 totalt. Spesielt gledelig er økningen i fiber- og mobilkunder pluss positiv utvikling i Kvantel.

Les mer #Bredbånd

Hvorfor fiberjippo i Marseilles

Årets europeiske fiberjippo er på gang i Marseille. Man kan kanskje undres på hvorfor en fiberkonferanse er lagt til Frankrike?

Les mer #Bredbånd

Nettnøytralitet er strålende på fiber

Viken Fiber sine kunder bruker 80 prosent mer båndbredde nå enn for halvannet år siden. Likevel er det ingen behov for å prioritere trafikken.

Les mer #Bredbånd

Arctic Connect – unik sjanse for Norge

Norge må vise både politisk og finansielle vilje dersom den planlagte nye fiberforbindelsen Arctic Connect skal komme landet til gode.

Les mer #Bredbånd

Næringsministeren var fiberbremse

Næringsminister Monica Mæland var sterkt medvirkende til at Bergen er blitt en bredbåndsinke. Som byrådsleder satte hun foten ned for BKKs fibersatsing i 2009.

Les mer #Bredbånd

Get i dobbel klemme

Var salget av Get/TDC i Norge til TDC Group en ulykke for det norske selskapet? Nå er utvilsomt TDC Group kriserammet og det merker også gullkalven i Norge på kroppen.

Les mer #Bredbånd

Bergen Fiber og Telenor: Vi betaler ikke

Bergen Fiber nekter å betale 4,4 millioner kroner i gravegebyr til Bergen kommune. Telenor nekter å betale nær 3 millioner kroner. Nå ser det ut til at saken havner i domstolene.

Les mer #Bredbånd

Telecommentar:

Mest lest